Skip to main content

Een jaar geleden zag Cobbles haar eerste licht. We kunnen terugblikken op een prachtjaar, met uren leesplezier. Daarom vind je hier nog eens de tien best gelezen artikelen van 2016!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Voordat we beginnen met de artikelen moeten we jullie natuurlijk bedanken, de lezers. Zonder jullie waren we er nooit gekomen. Ook wil ik even een momentje nemen om het Cobbles team te bedanken. Zij spendeerden uren om hun passie en liefde voor wielrennen en mountainbiken met het grote publiek te delen. En om van Cobbles het beste fietsblog van Nederland te maken natuurlijk. Wil jij ook mensen blij maken met verhalen over de mountainbike lifestyle? Check dan onze vacature voor mountainbike blogger!

Genoeg gepraat, here we go!

10. Zes smoesjes om niet te hoeven fietsen

In de winter zijn de dagen kort, officiële trainingen zijn gestopt en de weekenden vaak koud en nat. Ga je liever niet fietsen? Dan heb je een goede smoes nodig. In dit artikel deelt Marjolijn haar zes beste smoezen.

Cobbles Merida Dutch Cross Country

9. Dwars door Nederland op de mountainbike: Merida Dutch Cross Country

Gijs reed de langste mountainbikemarathon van Nederland: de Merida Dutch Cross Country. Deze 450 kilometer lange route slingert helemaal van de Waddeneilanden in het noorden naar het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Lees over zijn ervaringen.

8. Wielrennen voor beginners: tien dingen waar je op moet letten als je een tweedehands fiets koopt

In het tweede deel van wielrennen voor beginners gaat Michelle in op het kopen van een tweedehands racefiets. In dit artikel lees je over alles waar je op moet letten bij je aankoop!

7. Mountainbiken in de Loonse en Drunense Duinen is awesome!

De mountainbikeroute in de Loonse en Drunense Duinen, de thuisbasis velen. Zo ook Gijs. Hij heeft hem zo vaak gereden, dat ie er inmiddels alles vanaf weet! Lees hier alles over de mountainbikeroute in de Duinen: banden, jaargetijden en meer.

Fietsbillen

6. Fietsbillen

Bij wielrennen hoort een enorm strak broekje en shirt. De één voelt zich er geweldig in, bijvoorbeeld Mario Cipollini. De ander trekt het pak het liefst zo snel mogelijk uit. Marjolijn neemt jullie mee terug in de tijd, naar toen ze net op de fiets zat. Toen ze zich nog druk maakte om die strakke broekjes.

5. Mountainbike materiaaldillema: Welke banden te kiezen?

Na jaren van ploeteren en crossen door de blubber is hij er nu eindelijk achter welke mountainbikebanden het fijnst rijden. Lees hier de bevindingen van Cobbles favoriete Mountainbike Goeroe: Gijs!

4. Op verkenning: mountainbikeroute Stadsbos013

Tilburg krijgt een eigen mountainbikeroute! De route komt in het inmiddels iets beter bekende Stadsbos013. De plannen zijn inmiddels een stuk concreter, maar Cobbles ging in mei alvast mee op verkenningstocht in het gebied waar de route komt. Lees hier over ons avontuur.

Cobbles Patrick Jansen Tracks Trails wild dukes bikepark

3. Interview Patrick Jansen van Tracks & Trails: Nederlands mountainbikeroute bouwer

Cobbles sprak met Patrick Jansen, wereldkampioen cross country bij de masters in 2013, maar bovenal eigenaar van Tracks & Trails, het bedrijf achter het prachtige mountainbike-routenetwerk op de Utrechtse Heuvelrug. Ook is Patrick bezig met de aanleg van mountainbikeroute Stadsbos013, de nieuwe route in Tilburg.

Cobbles fietsmeubels

2. Achttien fietsmeubels die jij thuis kunt maken

Een fiets hoeft nooit bij het grofvuil. Maak van je wielen een koffietafel, van je remmen een kapstok of van je gescheurde frame een toffe lamp. Doe hier inspiratie op!

1. Tien herkenbare dingen in een relatie met een fietser

Hoera! Je hebt een supertoffe vriend of vriendin aan de haak geslagen. Maar je komt er achter dat hij nog een liefde heeft: eentje met twee wielen en een stuur. Lees hier over alle dingen die jij vast ook wel eens gezien hebt.

We hopen dat jullie net zoveel plezier hebben gehad met deze artikelen uit 2016 als wij. Tot ziens in 2017! Wij hebben er al veel zin in. Uiteraard hebben we zelf grootse plannen voor het nieuwe jaar, maar misschien heb jij ook wel ideeën. Je kunt dan altijd contact met ons opnemen, alvast bedankt!

Cobbles beste artikelen 2016

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×