Skip to main content

Onze missie

Inspireren, informeren en enthousiasmeren

Het is onze missie om de fietssport te promoten en meer mensen op de fiets te krijgen, of dat nou een racefiets, een mountainbike of iets anders wat daarop lijkt is. Met onze persoonlijke en herkenbare verhalen willen we jullie inspireren, informeren en enthousiasmeren. We hopen dat jullie bij het lezen van onze artikelen kriebels krijgen en het liefst meteen naar je schuurtje rent en naar buiten rijdt. We wensen jullie in elk geval veel fietsplezier toe!

Ons verhaal

Een groeiende groep fietsvrienden

Cobbles is ontstaan vanuit een klein groepje vrienden in Tilburg, die elkaar vonden in een bestuursjaar van de lokale studentenwielervereniging, TSWV de Meet. Aan het einde van het jaar waren we niet klaar om te stoppen met fietsers enthousiasmeren en toen ontstond het idee van Cobbles.

De wortels van Cobbles liggen nog steeds in Tilburg, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van passionados verspreid over bijna heel Nederland en hopelijk binnenkort ook België. Allemaal hebben we één ding gemeen: de liefde voor fietsen. We kunnen ongetemd genieten van weer en wind in het gezicht, natuur en vrijheid. Deze Cobbles lifestyle promoten we dan ook graag aan ons publiek uit heel Nederland en België.

Ons team

van ongetemde genieters

Jouw naam

Bij ons team komen?

Lijkt het je leuk om bij ons team te komen? Check dan eens onze openstaande vacatures! We zijn naar allerlei soorten talenten op zoek, of het nou voor schrijven of wat anders is.

Naar vacatures

Daan Walet

Eigenaar

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Wout Knoben

Hoofdredacteur

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds het hele jaar op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Jef Linskens

Schrijver

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Michelle Vleugels

Schrijver

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Ruurd Faas

Schrijver

Krachtpatser van origine, maar buiten werd Ruurd gegrepen door het fietsvirus. Het Zeeuws-Vlaamse polderstoempen verruilde hij voor het Gelderse klimmen. Je vindt Ruurd in het bos, op de weg en het terras, in zijn eeuwige zoektocht naar nieuwe speciaalbiertjes.

Bastiaan Gruppen

Schrijver

Jarenlang was hij profrenner, met als hoogtepunt de 5e plek op de tijdrit tijdens de Paralympische Spelen in Londen. In zijn profjaren werd Bastiaan begeleid door topcoaches in schema’s, krachttraining en voeding. Nu zet hij deze kennis in als wielercoach via Wielerfit.nl

Merlijn Spenkelink

Schrijver / fotograaf

Het begon bij een fixie, maar al snel kwam er ook een racefiets en een crosser bij. Merlijn is van alle markten thuis en rijdt graag wedstrijden, als het kan elk weekend. ’s Zomers criteriums en in de winter veldritten. Merlijn werkt als zelfstandig fotograaf onder de naam Merlijn S. Photography!

Menno Spijkers

Schrijver

De fietssport startte hij met freestyle BMX, daarna doorgerold via freeride en downhill naar de weg en het avontuurlijk fietsen. Menno houdt van lange afstanden op de weg en meerdaagse bikepacking tochten op de gravelbike.

Wiebe de Jong

Schrijver

Zijn liefde voor de koers gaat zo ver dat Wiebe zelf deelneemt in Criteriums, veldrijden, Grand Fondo’s. Vooral met de Garraf Lions in Spanje de Catalaanse heuvels op knallen is zijn meest geliefde fietservaring.

Dick de Laat

Schrijver

Om gezonder te leven stapte Dick een aantal jaar geleden op een hybride fiets. Inmiddels is hij 3 wegfietsen verder en heeft hij ook een mountainbike aangeschaft. Ontdekt graag mooie weggetjes en geniet op de fiets van de natuur.

Martijn Katsman

Schrijver

Hij kocht op zijn zestiende zijn eerste fiets. Daarna werd Martijn meteen verliefd op de hellingen in Zuid-Limburg en de Ardennen. Later kwam daar een niet te temmen liefde voor kasseien bij. Martijn rijdt het liefst alleen, op zijn eigen tempo.

Cobbles op Strava

×
×