Onze missie

Inspireren, informeren en enthousiasmeren

Het is onze missie om de fietssport te promoten en meer mensen op de fiets te krijgen, of dat nou een racefiets, een mountainbike of iets anders wat daarop lijkt is. Met onze persoonlijke en herkenbare verhalen willen we jullie inspireren, informeren en enthousiasmeren. We hopen dat jullie bij het lezen van onze artikelen kriebels krijgen en het liefst meteen naar je schuurtje rent en naar buiten rijdt. We wensen jullie in elk geval veel fietsplezier toe!

Ons verhaal

Een groeiende groep fietsvrienden

Cobbles is ontstaan vanuit een klein groepje vrienden in Tilburg, die elkaar vonden in een bestuursjaar van de lokale studentenwielervereniging, TSWV de Meet. Aan het einde van het jaar waren we niet klaar om te stoppen met fietsers enthousiasmeren en toen ontstond het idee van Cobbles.

De wortels van Cobbles liggen nog steeds in Tilburg, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van passionados verspreid over bijna heel Nederland en hopelijk binnenkort ook België. Allemaal hebben we één ding gemeen: de liefde voor fietsen. We kunnen ongetemd genieten van weer en wind in het gezicht, natuur en vrijheid. Deze Cobbles lifestyle promoten we dan ook graag aan ons publiek uit heel Nederland en België.

Ons team

van ongetemde genieters

cobbles-vacature

Jouw naam

Bij ons team komen?

Lijkt het je leuk om bij ons team te komen? Check dan eens onze openstaande vacatures! We zijn naar allerlei soorten talenten op zoek, of het nou voor schrijven of wat anders is.

Naar vacatures
cobbles wout knoben

Wout Knoben

Hoofdredacteur

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds het hele jaar op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

cobbles-jef-linskens

Jef Linskens

Schrijver

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

cobbles-michelle-vleugels

Michelle Vleugels

Schrijver

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles-Ruurd-Faas

Ruurd Faas

Schrijver

Krachtpatser van origine, maar buiten werd Ruurd gegrepen door het fietsvirus. Het Zeeuws-Vlaamse polderstoempen verruilde hij voor het Gelderse klimmen. Je vindt Ruurd in het bos, op de weg en het terras, in zijn eeuwige zoektocht naar nieuwe speciaalbiertjes.

cobbles-merlijn-spenkelink

Merlijn Spenkelink

Schrijver / fotograaf

Het begon bij een fixie, maar al snel kwam er ook een racefiets en een crosser bij. Merlijn is van alle markten thuis en rijdt graag wedstrijden, als het kan elk weekend. ’s Zomers criteriums en in de winter veldritten. Merlijn werkt als zelfstandig fotograaf onder de naam Merlijn S. Photography!

cobbles imke van de venne wood you recycle

Imke van de Venne

Schrijver

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen. Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

cobbles-wiebe-de-jong

Zijn liefde voor de koers gaat zo ver dat Wiebe zelf deelneemt in Criteriums, veldrijden, Grand Fondo’s. Vooral met de Garraf Lions in Spanje de Catalaanse heuvels op knallen is zijn meest geliefde fietservaring.

Cobbles-Jeroen-Rombouts

Wat ooit begon met de Rabo Dikke Banden Race mondde uit in koersen, toertochten, veldritten en fietsvakanties. Jeroen geniet ervan hard te trainen, zo nu en dan een koers te rijden en andere renners klaar te stomen voor wedstrijden. Je vindt Jeroen zowel op de weg als in het bos.

cobbles-bas-wouters-2

Bas Wouters

Website baas

Hij begon zijn wielercarrière als front-end developer bij Cobbles, nog zonder fiets. Gegrepen door het virus kocht Bas zijn eerste racefiets. Nu is hij zowel op de weg te vinden als achter de computer, om te zorgen dat de website op en top werkt en er gelikt uitziet.

cobbles-robbert-de-bruijn

Inmiddels een ware veteraan in de fietssport. Hij legde duizenden kilometers af in het Zeeuwse landschap, de Vlaamse Kempen en over de Brabantse Wal. Robbert haalt zijn passie uit Parijs-Roubaix, lange ritten en het drinken van een welverdiende Trappist.

cobbles-daan-walet

Daan Walet

Eigenaar

Mountainbiker van origine, maar op den duur toch aangestoken door het racefietsvirus. Daan bestudeert voor het fietsen graag uitgebreid de route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Ook een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles op Strava