Skip to main content

Hoera! Je hebt een supertoffe vriend of vriendin aan de haak geslagen. Maar je komt er achter dat hij nog een liefde heeft: eentje met twee wielen en een stuur.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Uren brengt hij door op zijn fiets, liefdevol poetst hij zijn schatje op en het liefst gaat hij er zelfs mee onder de douche staan. Daarom heb ik tien dingen op een rijtje gezet, die je herkent als je een relatie met een wielrenner of mountainbiker hebt.

1. Hij blijft tegen je zeuren dat je een keer mee moet gaan fietsen.

Je kunt het maar beter accepteren en je een keer op het carbonnen ros hijsen, want ander houdt het nooit op. Als je over de kop bent geslagen met de mountainbike en bont en blauw op de bank zit, zegt hij voorzichtig: “misschien moeten we de volgende keer gaan als het minder modderig is”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Cobbles Cycling fietsmeubels

2. Hij wil van ieder fietsonderdeel een meubelstuk maken en het liefst hangt zijn fiets aan de muur in de woonkamer.

Hij heeft Pinterest-borden vol met inspiratie en zodra hij een onderdeel over heeft, hoor je weer: ‘Ik heb een heel tof idee, zullen we van mijn oude frame een tafel/lamp/stoel maken?’.

3. Als je op vakantie gaat hebben locaties met hoogtemeters de voorkeur.

Het liefst met mooi asfalt of een bos waar hij zich in kan storten. Of anders lekker bikepacken.

4. De wasmachine draait overuren, want fietskleding moet natuurlijk als eerste gewassen worden.

Op het juiste programma natuurlijk! Als jij zijn hippe retro Italiaanse wielershirt per ongeluk bij de normale was gooit, praat hij de hele avond niet meer tegen je.

5. Bij mooi weer wordt er niet gedacht aan het strand, maar aan toertochten met een koud speciaalbiertje achteraf.

Je blijft je er over verbazen hoeveel toertochten er eigenlijk in een jaar georganiseerd worden.

6. Hij heeft altijd wel ergens smeer zitten, bij voorkeur op zijn kuiten.

Altijd heeft hij weer ergens een mooie ‘tatoeage’, waardoor er af en toe een fles ontvetter mee onder de douche moet. Je kunt natuurlijk ook gewoon een echte fietstattoo laten zetten.

7. Er is altijd wel een onderdeel aan de fiets dat kapot is of een upgrade verdiend.

Voorzichtig vraag je of hij niet beter kan sparen voor jullie gezamenlijke vakantie naar Peru, maar dat is natuurlijk een non-vraag. Hij heeft namelijk écht nieuwe wielen nodig voor op zijn mountainbike. Tip: fietsmanagement kan je kosten drukken!

8. Tijdens de Tour de France en andere belangrijke fietswedstrijden, moet alles wijken zodat hij een scherm heeft om de wielrenners te volgen.

Of het nou tijdens een etentje met je ouders is of tijdens zijn werk, hij vindt altijd wel een manier om zijn favoriete wedstrijden te zien.

9. Zijn koelkast staat vol met kwark, kip en ander wielerfood.

Binnen een kwartier na de tocht moet de eiwitten binnen zijn, voor optimaal spierherstel! Dat weet je inmiddels als geen ander. Als er een belangrijke tocht of wedstrijd voor de deur staat, wordt het nog een tandje opgeschroefd en mag er alleen gezond gegeten worden. Hoe minder kilo’s de berg omhoog moeten, hoe beter! En dat terwijl jij je normaal gefrustreerd voelt, omdat hij alles kan eten wat hij wil.

Cobbles lijntjes zon

10 Hij is ontzettend trots op zijn gespierde kuiten en bovenbenen én natuurlijk op zijn lijntjes.

Terwijl jij er zorgvuldig voor zorgt om egaal bruin te worden, vindt hij het juist prachtig dat zijn armen en benen driekwart bruin en een kwart wit zijn. Dan zie je tenminste dat je genoeg op de fiets zit. Die mooie gespierde benen kan je dan wel weer waarderen, maar dat laat je maar niet al te vaak blijken. Anders gaat hij nog naast zijn (fiets)schoenen lopen…

Heb jij nog meer herkenbare situaties als je een relatie met wielrenner of mountainbiker hebt? Laat het weten via onze Facebookpagina!

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×