Skip to main content

Na de introductie van het jongste Cobbles lid volgt nu de “oudste”. Deze ervaren alleskunner zal gaan schrijven over zijn avonturen in het bos. Lees hier alles over: Gijs Frencken!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Funbiken

Na mijn studie ben ik in 2003 begonnen met recreatief fietsen. Eerst kocht ik een oude Giant Boulder mountainbike over van een vriend. Daarna kocht ik een full suspension ‘All Mountain’ waar ik ook mee in het buitenland kon spelen in bikeparks zoals Winterberg en Willingen. Langzamerhand ging de focus steeds meer op snelheid en minder bergaf stunten. Niet omdat ik het niet meer leuk vond maar omdat dit in Nederland het meest praktisch is. De full suspension met flink wat veerweg en dikke noppenbanden werd opgevolgd door een hardtail mountainbike met minder profiel. Uiteindelijk rijd ik nu op een lichtgewicht race hardtail mountainbike met zeer weinig profiel waarmee ik met gemak wielerpelotons bijhoud. Of soms inhaal… Af en toe doe ik mee met een wedstrijd maar dan vooral de funklasse. Want fun is voor mij toch het belangrijkste.

Veldrijder

Naast mountainbiker ben ik in de winter ook een veldrijder. Vooral als er veel modder ligt vind ik het zonde om daardoor de aandrijving en remmen van mijn mountainbike te laten verpesten. Dan pak ik de tweewieler die gemaakt is voor het geploeter en geploeg.  Naast het offroaden ben ik ook wel op actief op de weg. In de zomer gooi ik de wegwielen op mijn veldrijder en heb ik een “racefiets”. Ook ik maak me dus wel eens schuldig aan het zogeheten betonjanetten. Vier jaar geleden heb ik La Marmotte gereden wat een hele mooie ervaring was! Maar het leukste vind ik toch om offroad door de bossen te jakkeren.

Mountainbikemarathons

De laatste jaren merk ik dat de leeftijd begint te tellen en dat ik van het korte explosieve werk toch steeds meer naar de duur ga. Vooral mountainbikemarathons zijn mijn favoriet: dit jaar waren De Hel van Groesbeek (105km met 1800 hoogtemeters), de Mill Man trail in Luxemburg (100 km met 2200 hoogtemeters) en de Merida Dutch Cross Country (455km met 2000 hoogtemeters) de mooiste ritten die ik heb gereden.

Ik kijk er dan ook naar uit om voor Cobbles te gaan schrijven over mijn ervaringen tijdens deze monstertochten. Je kan mijn activiteiten volgen op Strava.

Mountainbiker in hart en nieren die niet vies is van een lange afstand. Gijs rijdt ook regelmatig op de weg. Gijs rijdt het liefste marathons, toertochten en mountainbikeroutes op hoog tempo, druk pratend met andere bikers met tot slot een lekkere pint op het terras.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×