Skip to main content

Nog zo jong, maar toch al zoveel gefietst. Ze bracht zo ongeveer haar halve leven door op de fiets. Lees over de nieuwste aanwinst van Cobbles: Bianca van den Belt!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Eerste racefiets

Lang lang geleden begon ik met fietsen. Mijn broer en vader waren al fervent wielrenners. Dat wilde ik uiteraard ook! Ik was acht jaar oud en mocht beginnen op de leenfiets van de plaatselijke wielerclub. Mijn ouders dachten dat ik, zoals gebruikelijk, er weer snel klaar mee zou zijn. Het was aan mij om het tegendeel te bewijzen! Na een tijdje kreeg ik mijn allereerste eigen racefiets. Een gele PSC, ik weet het nog heel goed!

Vanaf toen werd het fietsen echt een familieding. Samen naar de trainingen, elk weekend met het hele gezin naar wedstrijden en allerlei leuke tripjes met de vereniging. Ik was nooit echt bezig met uitslagen en eindigde meestal ergens in de middenmoot. Wielrennen was eigenlijks iets vanzelfsprekends geworden.

Bianca van den Belt PSC

Mijn eerste racefiets: een gele PSC

Gezondheid

Helaas zat mijn gezondheid vaak tegen. Zo heb ik lange tijd veel last gehad van hyperventilatie en later van zware vermoeidheid en snel verzuurde benen. Toen ik van de jeugd categorieën over ging naar nieuwelingen meisjes was dit de reden dat ik stopte met fietsen.

Bianca van den Belt

Jong geleerd is oud gedaan!

Comeback

Helemaal stoppen met fietsen, dat is eigenlijk onmogelijk. Zodra je eenmaal het wielervirus te pakken hebt blijft het in je systeem. Het is en blijft een passie en je kunt het nooit helemaal afsluiten. Vorig jaar begon het dan ook weer erg te kriebelen en heb ik mijn fiets, die toen nog bij mijn ouders stond, naar Tilburg gehaald. Toen ben ik bij studentenwielervereniging de Meet gegaan en weer fanatiek gaan fietsen. De eerste periode had ik nog veel last van mijn verzuring, maar nu gaat dat eigenlijk heel erg goed. Ik heb ontzettend veel dingen gedaan die ik me een jaar geleden niet had kunnen voorstellen. Zo heb ik weer koersjes gereden, de Mont Ventoux beklommen, een aantal lange ritten gereden en als klapstuk 415 kilometer van Parijs naar Tilburg in één dag.

Bloggen

Ik hoop de komende tijd nog veel meer uitdagingen aan te gaan op de fiets en dit deel ik graag met jullie! Naast blogs zal ik voor Cobbles onder het mom van wielerpoëzie ook gedichten over fietsen gaan schrijven. Hopelijk gaan jullie dit met plezier lezen! Je kan mijn activiteiten volgen op Strava.

Al sinds haar achtste fanatiek op de fiets. Bianca houdt er van om het uiterste uit zichzelf te halen. De ene keer uit zich dat in een koers en de andere keer in een lange rit. Doelen stellen en daar vervolgens vol voor gaan, dat is wat Bianca het liefst doet.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×