Skip to main content

Benieuwd hoe deze hardrijdster ooit begonnen is met wielrennen dankzij een weddenschap gemaakt in Nieuw-Zeeland? Lees hier meer over de nieuwste vrouwelijke aanwinst van het Cobbles team: Marjolijn van Lier! Foto’s door Nico Brons Fotografie.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Marjolijn van Lier

Het was een koude februarinacht in 2009. Althans koud in Nederland, in Nieuw-Zeeland stond ik biertjes te drinken in korte broek en hemdje. In een gesprek met een paar Friezen kwam de Elfstedentocht te sprake en het feit dat deze ook te fietsen is. Waarop ik zei dat ik ook wel eens fiets (weliswaar op de 30 jaar oude racer van mijn vader) en dat ik dat jaar daarmee die 240km wel even mee zou fietsen (ja, er was alcohol in het spel). Rond de inschrijfperiode kwamen ze weer bij me terug, ik had immers beloofd mee te doen. Woord is woord, en dus kocht ik mijn eerste racefiets en ging ik trainen voor de Elfstedenfietstocht.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Cobbles Cycling Even voorstellen Marjolijn van Lier

Foto door Nico Brons Fotografie

Studentenwielersport

Inmiddels ben ik bijna zeven jaar verder en is mijn eerste racefiets twee weken terug ingeruild voor een nieuw monster. Zeven mooie jaren waarin mijn Principia me, voor groot deel dankzij de Nijmeegse Studentenwielervereniging Mercurius, vele avonturen gebracht heeft. Van wedstrijden rijden tot klimmen in de Alpen. Daarnaast moesten ook de zachte paden met wat dikkere banden verkend worden.

Van kilometervreter naar hoogtemetervreter

Bij Mercurius bleek mijn specialiteit in hard rijden te zitten en dan vooral in korte afstanden. De tijdrit van één kilometer wist ik vele malen op mijn naam te schrijven. Nu train ik echter in langere ritten want in juli 2016 zal ik proberen de Marmotte uit te rijden. Een zware missie voor een niet-klimmer!

Cobbles Cycling Even voorstellen Marjolijn van Lier

Foto door Nico Brons Fotografie

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×