Skip to main content

Daan Walet 101

Het is het jaar 2011. Ik was een echte nerd: ik spendeerde de meeste tijd op m’n kamer met een betere computerwerk. Een van mijn favoriete dingen om te doen was filmpjes in alle soorten en maten kijken op YouTube. Langzamerhand kwamen daarook steeds meer mountainbike filmpjes bij. Ik werd gegrepen door de actie, de natuur, de adrenaline en de algehele “coolheid” die van het beeld spatte. Die coolheid kwam door de snelheid van het downhill mountainbiken en de filmkwaliteiten van Red Bull. En ook al wist ik dat het zo in Nederland niet zou zijn, besloot ik het mountainbiken toch een kans te geven.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Een eerste mountainbike!

Mijn oom Patrick Jansen is gelukkig fervent mountainbiker en hij had een mountainbike die ik voor een tijdje kon lenen. Als arme student is het natuurlijk een hele gok om meteen een dure fiets aan te schaffen. Gelukkig was ik direct verkocht. Ik heb een maand of twee op de mountainbike van m’n oom rondgereden en daarna kocht ik mijn eerste eigen mountainbike: een Trek 6300.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

De Trek 6300!

De beginjaren

In de jaren daarna heb ik allerlei mountainbikeroutes gereden: onze eigen dorpsroute rondom Schijndel (45 kilometer waarvan 15 leuke kilometers), Gemonde, Best, Drunen, noem maar op. Af en toe laadde ik mijn fiets achterin de auto van mijn ouders en maakte ik een uitstapje naar routes die wat verder weg lagen. Op een mooie zondagochtend sprak ik af met een kennis bij de mountainbikeroute Amerongen, op de Utrechtse Heuvelrug. Dat kwam al een heel stuk dichter in de buurt bij al die filmpjes die ik gezien had! Het afdalen was (bijna) alles wat ik gehoopt had: ik doe niets liever dan me als een maniak naar beneden storten. Maar… bij afdalen hoort ook klimmen en dat viel zwaar!

Tilburg

In 2013 verhuisde ik voor mijn studie naar Tilburg. In een jaar tijd heb ik mijn mountainbike slechts een handvol keren van stal gehaald. Of ja, van stal, hij stond midden in mijn studentenkamer. Wel mannelijk natuurlijk. Maar goed, mijn motivatie was door allerlei dingen (lees: Pathé Unlimited, uitgaan, gezelligheid met vrienden) niet meer wat het geweest was. Vooral het solo rijden begon me tegen te zitten.

TOP week met de Meet

TSWV de Meet

Op een gegeven moment was ik het alleen fietsen echt beu. Ik ging een studenten mountainbikevereniging op richten! Dat bleek moeilijker dan gedacht. Maarrrr, gelukkig hoorde ik via via dat TSWV de Meet nog een nieuw bestuur zocht. Voor ik het wist zat het aankomende bestuur van de Meet met elkaar aan tafel: Robbert de Bruijn, Jef Linskens, en ikzelf, Daan Walet. Van oorsprong een wielervereniging pur sang, was het mijn taak om het mountainbiken binnen de Meet groot te maken. Daarnaast was ik als PR chef verantwoordelijk voor marketing en communicatie.

Cobbles Cycling Daan Walet

Geen midweekje Canada, maar gewoon de bossen van Midden-Brabant!

Aantal fietsen = n + 1

In mijn bestuursjaar bij de Meet heb ik de motivatie om te fietsen weer volledig terug gevonden, niet ten minste door Jef, Robbert en Thomas. Ik deed zelfs iets wat ik van tevoren nooit gedacht had: ik kocht mijn eerste racefiets! Een mooie Colnago met Campagnolo groep. En omdat mijn Trek inmiddels vier jaar oud was en de nodige kilometers gemaakt had, kocht ik ook een nieuwe mountainbike (een 29er, je moet toch wel een beetje met de mode mee gaan hè). Mijn fietscarrière was terug! Al staat de naam Daan Walet binnen de Meet ook wel gelijk aan “De Toerder”. Ik draag de titel met eer!

Mijn eerste racefiets!

Cobbles Cycling

Met ons Meet bestuur zaten we echt in de flow van het ondernemen. We waren inmiddels ook hechte vrienden geworden. Omdat we niet wilde dat het na het bestuursjaar zou eindigen besloten we een bedrijf te beginnen, iets waar we het gedurende het jaar al meerdere malen over gehad hebben. We wilden graag onze liefde voor het fietsen overbrengen via een blog en we wilden graag onze liefde voor toffe fiets-items overbrengen via een webshop. Een webshop bomvol mooie fietskleding en accessoires. Nou, het blog is van start! En de webshop, daar zijn we op de achtergrond hard mee aan het werk. Het belooft een mooie tijd te worden! Go Cobbles!

Meer Cobbles

Benieuwd wie er nog meer achter Cobbles zitten? Lees ook Even voorstellen: Cobbles Cycling, Even voorstellen: Robbert de Bruijn en Even voorstellen: Nol van Loon.

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×