Skip to main content

Het is weer (bijna) voorbij die mooie zomer. Gedaan met de lange dagen, het lekker-nog-even-na-het-avondeten-rondje. Maar tevens het moment om naar andere mooie zaken uit te kijken, zeker voor ons gravelaars. Bossen in herfstkleuren, het losse zand weer steviger aan elkaar geplakt en de welkome warme douche in het verschiet na een frisse rit. Daarnaast veel fijne gravel toertochten om naar uit te kijken waarbij behalve prachtige routes de vuurkorven, (bock-)biertjes en hamburgers talrijk aanwezig zijn. Anton zet er een aantal voor je op een rij.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Gravel toertochten in september

In dit artikel bespreken we gravel toertochten in de herfst, dus vanaf 21 september. Ben je op zoek naar een tocht voor een van de komende weken? Check dan ook ons zomerblog.

Zondag 24 september – Strade Bianche Achterhoek (Lochem, Gelderland)

De Lochemse wielerclub De Paaschberg schotelt ieder jaar weer een oergezellig evenement voor. Start en finish is altijd in het uiterst originele en sfeervolle Openluchttheater in Lochem. Een heus graveldorp, inclusief camping, biedt een unieke sfeer. Ieder jaar weten de routebouwers de mooiste gravelwegen van de Achterhoek aan elkaar te plakken tot schitterende gravelroutes van 75, 110 of zelfs 150 km.

Geniet van die voor de Achterhoek zo bekende brede witte gravelstroken en hardpack gravel. Verwacht eveneens prima te rijden bospaden en af en toe een stuk weiland. Tegen het einde krijg je nog een heuse beklimming te verstouwen. De Lochemseberg (49 m) perst het laatste beetje lucht uit de longen. Laat het gebeuren want hierna volgt de afterparty met gratis hamburger, biertje, hot tub, live muziek, en massage. Dat kan niet anders dan opnieuw een topeditie worden.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-herfst-2023-frontMisschien is de herfst wel het mooiste seizoen om in het bos te fietsen.

Gravel toertochten in oktober

Zondag 1 oktober – The Gravel Pit (Goirle, Noord-Brabant)

Nieuwe maand, nieuw evenement. The Gravel Pit staat voor het eerst op de gravelkalender. De uitdagende routes gaan door het mooie landschap van Gorp en Roovert waarbij je kunt kiezen tussen een 75 of 110 kilometer lange toertocht. Uitvalsbasis ‘De Roovertsche Leij’ in Goirle Ligt aan de rand van de bossen waardoor je direct de gravelpaden op kunt steken.

Er is een goed verzorgde pauzeplaats bij het bekende restaurant Bunga Melati en na afloop kan er gerekend worden op een speciaal biertje, hamburger en muziek van DJ ViezeRik. De fiets kan door de aanwezigheid van een afspuitplaats schoon mee naar huis. Alles wijst op een veelbelovende primeur van dit evenement.

Meer info en inschrijven

Zaterdag 7 oktober – Gooische 200 (Hilversum, Noord-Holland)

Is je conditie nog dik in orde en wil je testen of de zomerkilometers goed verteerd zijn? Dan wacht je op 7 oktober een mooie uitdaging bij de derde editie van de Gooische 200. Deze gravel toertocht voert je onverhard door het Gooi, de Vechtstreek en Eemland. Het moge duidelijk zijn dat er slechts één afstand is om uit te kiezen. Vanuit Brasserie Zonnestraal fiets je snel de heide op waarna je ‘gravel, bos, grote villa’s, Gooische vrouwen, dure auto’s en nog meer gravel’ krijgt, aldus een quote op de site van het evenement.

Als je jezelf afficheert als een Marathon Deluxe dan kan het niet anders dan dat de randvoorwaarden in orde zijn. Vier verzorgingsposten onderweg, technische ondersteuning, afspuitplek en een finishfestival met goede muziek. Gravel jezelf een ervaring rijker op 7 oktober.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-herfst-2023-fiets-singletrackZoek jij brede paden, of houd je ook van bochtige singletracks?

Zondag 8 oktober – Brabantse Wal Gravel Challenge (Ossendrecht, Noord-Brabant)

De Brabantse Wal is een boeiend landschap in West-Brabant, gelegen op de grens met Zeeland en Vlaanderen. De relatief abrupte overgang van hoger gelegen zandgronden naar lager gelegen zeekleipolders maakt het tot een uniek gebied. De routes zullen eveneens Grenspark De Kalmthoutse Heide en de polders rondom Woensdrecht aandoen.

Er is keuze uit maar liefst vier afstanden: 50, 60, 80 en 100 kilometer. En dat bij voorinschrijving voor slechts €7. TC De Grensrijders organiseert het evenement voor de derde keer en het parkoers is volledig vernieuwd ten opzichte van eerdere edities. Start en finish zijn bij eetcafé De Boulevard in Ossendrecht waar na afloop het evenementplein bezocht kan worden. Een mooie graveltocht en Brabantse gezelligheid voor een bescheiden inschrijfbedrag, daar wil je bij zijn.

Meer info en inschrijven

Zondag 22 oktober – PlugPlug ’t Zwin (Knokke, België)

Count Me In en De Parcoursbouwer serveren opnieuw een bijzondere gravelervaring. Bij onze Zuiderburen in Knokke vertrek je voor 90 of 135 uitdagende kilometers die je door Natuurpark ’t Zwin en Zeeuws Vlaanderen heen gidsen. Gave gravelwegen door open polders en fraaie passages langs de Noordzeekust. Je passeert hierbij de Scheldemonding bij Terneuzen en rijdt langs de golven tussen Knokke en Cadzand. Zoals de site kenmerkend aangeeft: van de Schelde tot Sluis en van de zee tot Zwin.

Je start bij Sportoase Knokke met koffie en gebak. Onderweg is aan alles gedacht qua bevoorrading en technische ondersteuning. Eindig na al dat moois met een Pasta à Volonté zodat je met een gevulde maag huiswaarts keert.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-herfst-2023-herfstkleurenTijdens het gravelen kun je eindeloos genieten van de prachtige herfstkleuren.

Zondag 22 oktober – OktoberBikeFest Appelscha (Appelscha, Friesland)

Ook in Nederland is het Oktoberfest inmiddels niet meer weg te denken. En steeds vaker worden deze bierfeesten gecombineerd met gravelevenementen. In Appelscha doet de wielervereniging Oostschellingwerf dat onder het BBB-motto, wat in dit geval staat voor Bike, Beer und Bratwurst. Die afterparty in de feesttent is gegarandeerd dus, maar wordt er ook iets van belang gefietst?

De gravelliefhebber kan inschrijven voor twee afstanden, te weten 75 of 125 kilometer. Er wordt fantastische natuur beloofd, en met het Nationaal Park en Drents-Friese Wold voor de deur zal ook dat wel in orde komen. Het Oktoberbikefest is dit jaar volgens een nieuw concept en onderdeel van een vol weekend fiets –en feestplezier. Jetzt geht’s los in Appelscha!

Meer info en in schrijven

Zondag 29 oktober – Rondum de Mölle gravelride (Hengelo, Gelderland)

Een paar weken geleden maakte Edwin je al enthousiast over gravelen in de Achterhoek. Toerclub Keiaosers biedt je de mogelijkheid de mooie gravelpaden en zandwegen in de driehoek Zelhem – Vorden – Ruurlo te ontdekken. Je kunt kiezen uit routes van 80 of 100 km. Voor slechts €7 mag je van start en ga je onderweg ontdekken wat een Mölle nu eigenlijk is.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-herfst-2023-strade-bianche-2Het moment dat je besluit lang-lang te gaan komt er weer aan.

Gravel toertochten in november

Zaterdag 11 november – Rock Solid (Amersfoort, Utrecht)

Een stevige najaarsrit wordt er op de website van organisator True Grit beloofd. Rock Solid beleeft alweer zijn vijfde editie. De ondertitel vorig jaar was ‘Not a family ride’ en als de keuze in afstanden 90, 120 en 150 km bedraagt dan weet je vooraf dat je aan de bak kunt. Parcoursbouwer Gijs Bruinsma zorgt voor een nieuwe, uitdagende route dwars door de Gelderse Vallei, Zuidwest Veluwe en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Start en finish zijn bij de Rock City Brewpub in Amersfoort. Dat wordt ongetwijfeld opnieuw een harde editie. De ticketverkoop start 11 september en er zijn slechts 200 plekken te vergeven, zorg dat je er op tijd bij bent.

Meer info en inschrijven

Zondag 12 november – Gravelty Cobbles (Goirle, Noord-Brabant)

Op 12 november 2023 organiseren we Gravelty Cobbles, samen met NL Tour Rides. 60 of 90 kilometer aan prachtige gravelroute vanuit Goirle, vlakbij Tilburg. Start en finish bevinden zich bij het fraaie klooster Nieuwkerk, direct gelegen aan het gravel.

De hele route gaat voornamelijk over prachtige gravelwegen door Vlaanderen en stukken grensgebied in Midden-Brabant en de Kempen. Dat betekent herfstkleuren, donkere naaldbossen en mooie vennen. Bij de finish is het feest met bockbier, snert en vuurkorven. Bij inschrijving ontvang je tevens de enige echte Cobbles Windbody. Als lezer van Cobbles mag je deze niet missen!

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-herfst-2023-groepTrommel een paar vrienden op en schrijf je in voor een mooie toertocht!

Zondag 19 november – Gravelty Herfst (Arnhem, Gelderland)

De Gravelty Herfst maakt deel uit van de NL Tour Rides Gravelty Series. De voorgaande edities leerden al dat je vanaf de start bij zweefvliegveld Terlet heerlijk over de Veluwe glijdt. Er is keuze uit 70 of 90 kilometer gravelgenot waarbij je kunt rekenen op liefst 90% onverhard. Het moge bekend zijn dat de Veluwe eindeloos veel kilometers prachtige gravelpaden, bossen en heidegebieden kent. De routemeister heeft de mooiste daarvan uitgezocht voor deze herfstrit. Zoals de organisatie aangeeft, Genieten met de G van Gravel.

Meer info en inschrijven

Zaterdag 25 november – Gooische Strade Bianche (Soest, Utrecht)

Deze graveltocht van 60 of 90 km begint inmiddels een klassieker te worden en gaat door de mooie stukken bos en heide van Soest, Hilversum, Bussum, Valkeveen, Huizen, Blaricum, Laren en Baarn en langs het Gooimeer. Het merendeel van de route is onverhard en voert je bijna helemaal door de schitterende Gooise natuur. Natuurlijk kun je ook hier na je rit even gezellig blijven hangen. In plaats van hamburgers krijg je pannenkoeken voorgeschoteld, lekker na een mooie herfstige rit.

Meer info en inschrijven

Weet jij nog meer gave gravel toertochten die niet mogen ontbreken in onze lijst?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club (reclame maken voor je eigen tocht mag)!

Gerelateerd artikel

wielrennen-gravel-routes-limburg-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×