Skip to main content

De zomer is eindelijk aangebroken, tijd om kilometers te vreten! Wat is er dan fijner dan een paar mooie gravel toertochten om naartoe te leven? En natuurlijk om op de dag zelf te genieten van al het moois dat de Nederlandse natuur te bieden heeft, om van de relaxte sfeer nog maar te zwijgen. Jan struinde de fietskalender af en zet een aantal gravel toertochten voor je op een rij.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Gravel toertochten in juli

Zondag 2 juli – Sallands Mooiste (Haarle, Overijssel)

Sallands Mooiste is toe aan haar tiende editie en biedt meerdere toertochten aan in één evenement. Zo zijn er naast de gravelritten ook familietochten en wielrentochten én is er rekening gehouden met handbikers. Voor de gravelaars zijn de mooiste weggetjes van Salland samengevoegd in routes van 45, 80 en 120 kilometer. Het evenement heeft het predicaat “extra goed geregeld” gekregen van de NTFU, dus aan alles is gedacht. Alle tochten komen uiteindelijk samen op het gezellige wielerterras dat voor de gelegenheid is aangelegd. Een extra pluspunt: deelname voor NTFU-leden bedraagt slechts €8,00 Waar vind je dat nog?

Meer info en inschrijven

Zondag 9 juli – Dusty Donkey Gravel (Bever, België)

Als je de gravelpaden in Nederland hebt uitgespeeld en een nieuwe omgeving wil ontdekken, ga dan eens bij onze zuiderburen kijken. Vanuit Bever (nabij Geraardsbergen) biedt Dusty Donkey Gravel je een “grindervaring vol stof, verbluffende uitzichten, geweldige ambiance, lekker eten en koude dranken”. Routes van 80 en 130 kilometer gaan door de landweggetjes en gravelwegen van het Pajottenland en de Zennevallei. Over ‘kerkenwegen’ en dwars door het mooie, rustige Breughellandschap. Koffie, bevoorrading én een Dusty Donkey T-shirt zijn bij deelname inbegrepen.

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-juli-september-2023-houtGravelen laat je ervaren hoe het landschap verandert door het jaar heen.

Zaterdag 15 juli – Gravel One Fifty (Veenhuizen, Drenthe)

Zoals de naam van het evenement doet vermoeden gaat het hier om een tocht van 150 kilometer. Deze stuurt je dwars door het Noord-Drentse veengebied. Maar geen paniek als deze afstand net iets te lang voor je is: een halve One Fifty (nou, iets meer: 80km) behoort ook tot de mogelijkheden. Het betreft hier een internationale profwedstrijd van de UCI waar je als recreant gewoon aan mee mag doen. Er is dus een tijdwaarneming en officiële uitslag per leeftijdscategorie voor alle deelnemers. Wedstrijdrijders zullen zich vandaag proberen te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Voltooi de uitdaging in je eigen tempo of zoek de toppers in het veld en maak koers met mannen als Nikki Terpstra, Laurens ten Dam of Douwe Doorduin.

Meer info en inschrijven

Zondag 23 juli – Gravelty Summer (Vliegveld Terlet, Gelderland)

Je start vandaag met een kop koffie bij het clubhuis dat uitzicht biedt op de zweefvliegtuigen. Daarna laat je je verrassen door de schoonheid van één van de routes die voor vandaag uitgetekend zijn. De afstanden waaruit je kan kiezen zijn 75 en 90 kilometer. Met 90% gravelwegen en 100% Veluwe wordt dit gegarandeerd genieten met de G van Gravel! Zoals we inmiddels gewend zijn bij de Gravelty-series is er een verzorgingspakket voor onderweg. Bij de finish wacht er uiteraard een BBQ met Lucky13 biertje op je. Deelnemers ontvangen ook nog de Gravelty-series koerspet!

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-juli-september-2023-ruitersOp de gravelpaden kom je van alles tegen.

Gravel toertochten in augustus

Zaterdag 26 augustus – Gravelty 100k (Oosterbeek, Gelderland)

De Gravelty 100K voert je 100 kilometer lang over de Zuidelijke en Westelijke Veluwe. De tocht gaat volledig over de Veluwe en is voor 90% onverhard.  Vanuit Oosterbeek stap je 26 augustus op voor een Gravel Ride over eindeloos veel kilometers prachtige gravelpaden. Naast de te overbruggen kilometers dien je ook de nodige hoogtemeters te overwinnen. Is 100 km te lang? Er is ook een 60 km en 80 km versie. De route van Gravelty 100K start en finisht op Park Hartenstein in Oosterbeek. Je ontvangt alle gpx files per mail en kunt op de dag zelf kiezen welke route je neemt.

Meer info en inschrijven

Zondag 27 augustus – Omloop van Gorssel (Gorssel, Gelderland)

Tussen Nationaal park Veluwezoom en Sallandse Heuvelrug ligt de Gorsselse Heide. Een voormalig militair oefenterrein op woeste grond met tal van vennetjes. Uitermate geschikt voor een uitdagende graveltocht. Deze wordt dan ook aangeboden door WTC Gorssel volgens het inmiddels bekende Bike&Burger-thema. De afstanden van deze 4-sterren NTFU-tocht zijn 65 en 100 kilometer. Voorinschrijving is inclusief hamburger!

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-juli-september-2023-bordIn het broedseizoen komt je helm ook van pas tegen agressieve roofvogels.

Gravel toertochten in september

Zondag 3 september – Brabants Mooiste (Oisterwijk, Noord-Brabant)

Brabants Mooiste, een evenement dat niet meer van de kalender weg te denken is. Routes waaruit je kan kiezen zijn er in 70, 90 en 115 kilometer. Aan het eind rijd je het finish-village in het centrum van Oisterwijk binnen waar het aan niets ontbreekt. Je start de dag met een verse bak koffie van de barista, je eindigt met een beenmassage en een biertje. Of in de bezemwagen die je terug naar start brengt; aan alles is gedacht😉. De organisatie is professioneel, de inzet is kwaliteit. En die krijg je. Naar eigen zeggen is het de mooiste toertocht van Zuid-Nederland en daar kan de organisatie best wel eens gelijk in hebben. Doe mee en oordeel zelf!

Meer informatie en inschrijven

Zondag 18 september – Cycling Challenge Hoogland (Hoogland, Utrecht)

Snel Verzet uit Hoogland heeft routes van 100 en 130 kilometer uitgezet. Deze brengt je over de mooiste bospaden, zand- grind- en landwegen van Midden-Nederland. Tipje van de sluier: de routes lopen via de Grebbenlinie en je pakt de nodige hoogtemeters mee. Beide routes zijn ongeveer 50% onverhard en onderweg is er een verzorgingspost ingericht waar je het nodige kan aanvullen. Na een uitdagende tocht wacht de beloning aan de finish. Je fietst met je neus in de boter, want de Hooglandse Dorpsfeesten zijn dan in volle gang. Op het festivalterrein doe je een hapje bij een van de foodtrucks en word je geëntertaind door tal van live shows. Gaat dat zien!

Meer info en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-juli-september-2023-padEen gravelstuur met flare heeft flair.

Zondag 18 september Gravelty Veluwe (Vaassen, Gelderland)

De Gravelty Veluwe koerst door de Noordwestelijke Veluwe. Start en finish is bij het imposante Kasteel Canneburch in Vaassen, net boven Apeldoorn. De tocht is ruim 90 km, volledig over de Veluwe en voor 90% onverhard. De routemeister van NL Tour Rides heeft de mooiste wegen en paden over de Noordelijke Veluwe gevonden en stuurt je over eindeloos veel kilometers prachtige gravelpaden, bossen en heidegebieden. Genieten met de G van Gravel!

Let op: de voorinschrijving voor deze tocht is inmiddels gesloten. Wil je nog meedoen dan is daginschrijving mogelijk tussen 9 en 11 uur bij Kasteel Cannenburch in Vaassen.

Meer informatie en inschrijven

Zondag 24 september – PlugPlug Zoniënwoud (Kortenberg, België)

Daar is-ie weer: ‘De Parcoursbouwer’ met opnieuw een juweeltje van een gravelride. Deze keer voert de route door Zoniënwoud, de ‘groene long’ van Brussel. Groen en Brussel in één adem, jazeker! Het Zoniënwoud is een beschermd bosgebied van ca 4400 hectare en ligt even ten zuidwesten van Brussel met daarin een waar gravelwalhalla. Voor deze dag zijn er routes van 53 kilometer (95% offroad) en 101 kilometer (80% offroad).  Neem je klimmersbenen mee want op de korte afstand overbrug je al zo’n 600 hoogtemeters. De langere route bevat 1200 hoogtemeters.

Meer informatie en inschrijven

Bij welke gravel toertochten sta jij aan de start deze zomer?

Deel je plannen en avonturen in de Cobbles Cycling Strava Club. Dat kost niets, dus dat is in ieder geval geen excuus om je niet in te schrijven voor een gravel toertocht!

Gerelateerd artikel

cobbles-gravel-toertochten-juli-september-2023-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×