Skip to main content

Heb je last van een gebrek aan motivatie? Weet je niet (meer) hoe je jezelf moet uitdagen? Tijd voor uitdaging! Deze tips helpen je om snel weer motivatie te krijgen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Stel doelen

Is er iets waarvan je nu nog denkt dat je het niet kan, maar wel heel graag zou willen? Ga er gewoon voor en maak er je volgende doel van! Door steeds weer zo’n doel te stellen, daag je je elf uit en word je beter. Natuurlijk moet je wel realistisch zijn, dus geef jezelf genoeg tijd om er naartoe te werken.  Als je uiteindelijk je doel behaalt, kan en zal je enorm trots zijn.

Cobbles motivatie tipsZelf reed ik dit jaar van Parijs naar Tilburg, in één dag!

2. Snelle fietsmaatjes

Iedereen heeft iemand waar hij of zij tegen op ziet, iemand die net is beter is. Rij eens mee met een fietsmaat of een groep fietsers waarvan je weet dat ze net iets sneller zijn dan jij. Je zal een zware, en misschien niet zo hele leuke training hebben, maar je wordt er sowieso beter van!

3. Hou alles bij

Zorg dat je een goede fietscomputer hebt en een hartslagmeter. Neem alles op en houdt het bij (bijvoorbeeld op Strava). Zo zie je jezelf groeien en raak je gemotiveerd om harder te trainen. Op Strava kunnen al je vrienden ook nog eens je activiteiten bekijken, een extra reden om goed je best te doen!

Zorg dat je een goede fietscomputer hebt en een hartslagmeter. Neem alles op en houdt het bij (bijvoorbeeld op Strava). Zo zie je jezelf groeien en raak je gemotiveerd om harder te trainen. Op Strava kunnen al je vrienden ook nog eens je activiteiten bekijken, een extra reden om goed je best te doen!Een garmin, hartslagmeter of powermeter kan je helpen om alles bij te houden

4. Stap uit je comfort zone

Dit is misschien wel het belangrijkste als je jezelf wil uitdagen. Door steeds maar je vaste rondje te herhalen op je eigen tempo, wordt je uiteindelijk niet beter. Door uit je comfortzone te stappen en iets te doen wat je (nog) niet zo goed ligt, zal je zien dat je veel meer uit jezelf kan halen dan je dacht. Denk bijvoorbeeld aan een intervalrondje, een baantraining of een fietsavontuur.

5. Op andere plekken trainen

Je vaste trainingsrondje heb je op een gegeven moment wel gezien. Ga op pad om de wereld te verkennen. Ruil polders in voor heuvellandschap in Limburg of fiets eens door de duinen.  Er zijn ontzettend veel meer mooie plekken om te fietsen in Nederland of een van de buurlanden. Je zal zien dat het enorm motiveert om op onbekende plekken te trainen.

Cobbles motivatie tipsMet mijn vriend ga ik regelmatig op andere plekken trainen. In Zuid-Limburg kun je heel veel mooie weggetjes en paadjes vinden!

6. Trakteer jezelf

Weet je nog dat moment dat je net een nieuwe fiets had… of nieuwe wielen? Toen was je vast ontzettend gemotiveerd. Als je uiteindelijk na hard werken je doel hebt behaald, trakteer je zelf dan eens. Je bent weer wat beter geworden en misschien wel eens toe aan iets nieuws. Koop voor jezelf een nieuw fietspak, nieuwe helm of nieuwe wielen. Hierdoor wordt je nog meer gemotiveerd om een nieuw doel te behalen.

Meer Cobbles

Lees ook eens tien herkenbare dingen in een relatie met een fietser of achttien fietsmeubels die jij thuis kunt maken.

Al sinds haar achtste fanatiek op de fiets. Bianca houdt er van om het uiterste uit zichzelf te halen. De ene keer uit zich dat in een koers en de andere keer in een lange rit. Doelen stellen en daar vervolgens vol voor gaan, dat is wat Bianca het liefst doet.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×