Skip to main content

Jaloers op al die fietsers die de mooiste avonturen beleven? En teleurgesteld dat je zelf geen tijd hebt voor die avonturen? Maak kennis met micro adventures.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Micro adventures?

De vader van de micro adventures is avonturier Alastair Humphreys. Voor mij persoonlijk een heel inspirerend persoon. Alastair beschrijft een micro adventure als een kort één- of tweedaags avontuur. Het is een avontuur dat simpel en vaak goedkoop is. Maar heb je zelfs geen één of twee dagen de tijd? Geen probleem. De mooiste micro adventures beleef je niet van 9 tot 5, maar in de avond van 5 tot 9. Je kunt dus zelfs op micro adventure gaan na je werk, als je maar creatief bent!

Je neus achterna

De ‘fiets-je-neus-achter-na-avontuurtjes’ zijn naar mijn mening de mooiste micro adventures. Ze zijn zo simpel, eenvoudig en goedkoop dat ze voor iedereen toegankelijk zijn! Afgelopen week maakte ik zo’n micro adventure. Mijn vriendin en ik besloten onze rugzakken in te pakken en ons neus achterna te fietsen. We hadden geen eindbestemming. We zouden ergens heen fietsen, daar gaan slapen in een hotel en de volgende dag terug. Dat was het enige plan dat wij hadden. We vertrokken in Utrecht en kwamen uiteindelijk terecht in Antwerpen. En ik kan je zeggen, het is één van de mooiste fietsavonturen die ik dit jaar gemaakt heb.

Micro adventures CobblesEten in een echt Vlaams frietkot!

Ik ben dit jaar voor de tweede keer van Amsterdam naar Parijs gefietst, heb gefietst in heel de Benelux, Duitsland en Frankrijk, maar toch kies ik het tweedaagse avontuur met mijn vriendin als één van de mooiste fietsavonturen van dit jaar. Waarom? Omdat ik iets heb gedaan dat ik eerder nog nooit had gedaan. Nog nooit ben ik zonder plan mijn neus achterna gefietst. Het voelde vrij en aangezien ik zoiets nog nooit heb gedaan, voelde het als een uitdaging. En daar draait het bij avontuur om. Het is een avontuur als je jezelf mentaal, fysiek of cultureel uitdaagt.

Micro adventures AntwerpenDe eindbestemming van onze eerste micro adventure: Antwerpen!

Mijn volgende micro adventure

Komende week heb ik weer een micro adventure gepland staan. Dit keer heb ik minder tijd. Ik kan pas ’s avond vanuit mijn huis in Nijmegen vetrekken, zet rond middernacht ergens de tent op om te slapen en ga de volgende dag verder om uiteindelijk te eindigen in Utrecht. Daar heb ik namelijk een feestje. Ik ben een beetje creatief met de tijd geweest, maar toch weet ik dat ik in een kort tijdsbestek weer een mooi avontuur ga beleven.

Zelf een micro adventure beleefd?

Ik hoop dat ik jullie in een beetje heb kunnen inspireren om jullie eigen micro adventures te gaan beleven! Vertrek een keertje op vrijdag na je werk en zie waar je uitkomt! Heb je zelf een mooi avontuur beleefd of heb je vragen? Laat een berichtje achter in de Facebook comments! Wie weet komt jouw verhaal of vraag aan bod in mijn volgende blog!

Jason is een avonturier. Wielrennen, mountainbiken, crossen, hij vindt het allemaal mooi. Het liefst fietst Jason iedere dag zo lang mogelijk. Naast het toeren dat Jason leuk vindt, is hij ook actief als wedstrijdwielrenner bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×