Skip to main content

Gravelen is hip en happening, en het aanbod van gravel events is overweldigend. Waar moet je zijn de komende tijd? Jan maakte een selectie van gravel events om alvast in je agenda te zetten. Van traditionele kleine toertochten om de kas van lokale wielerverenigingen te spekken tot commerciële gravel events met allerlei toeters en bellen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Een graveltoertocht biedt je meer dan met een ‘in-between fiets’ over singletracks raggen. Met een beetje mazzel bevat je rit heide, velden, dijken, bossen, en verrassende verborgen weggetjes en paden die alles aan elkaar knopen. De routes zijn vaak 75% onverhard. Voor een ‘kleine’ tocht betaal je niet meer dan een paar euro. Daarvoor ontvang je naast de route (uitgepijld of GPS) meestal een goede bak koffie voor de start en bevoorrading onderweg. Commerciële gravelevents pakken vaak grootser uit: een speciaalbiertje en een kleine warme maaltijd bij de finish, maar ook zaken als goodiebags, early bird acties en live muziek zijn we inmiddels normaal gaan vinden.

Zoek in de lijst hieronder een tocht die jou aanspreekt en schrijf je in!

Zondag 12 februari – Gravelty Polar (Amerongen)

Vanuit het populaire wielercafé De Proloog in Amerongen start deze 78 kilometerlange gravelrit, georganiseerd door NL Tour Rides. Deze navigeert je over de Utrechtse heuvelrug en Grebbelinie en bevat een aantal venijnige klimmetjes. Daarvoor krijg je dan weer fantastische vergezichten terug. Vergeet dus niet te genieten! Eenmaal terug bij De Proloog ontvang je een heerlijk hersteldrankje en een kop warme snert.

Meer informatie en inschrijven

Zaterdag 18 en zondag 19 februari – Speulderbos MTB en Gravelride (Stroe)

Zowel op zaterdag als op zondag kan er bij de Veluwe Renners worden gegraveld rond Stroe. Dit keer geen Beer&Burger event, maar Scan&Go met onderweg koek en zopie. Er zijn 2 routes (70 en 90 kilometer) dus kom gerust op beide dagen. NTFU-leden krijgen €2,00 korting, voorinschrijving wordt geadviseerd om de GPX te verkrijgen.

Meer informatie en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-februari-maart-2023-parelkoersGravelen over de Brabantse hei tijdens de Parelkoers.

Zaterdag 25 februari – Whisky Sixty Winter Gravel Event (Zwolle)

De Whisky Sixty wordt georganiseerd door Drop bar gravelevents. Er zijn routes van 60 kilometer of 60 mijl (96 kilometer) en brengt je over de mooiste gravel-, zand-, en boswegen die de Sallandse heuvelrug te bieden heeft. Start en finish zijn bij café De Mol, waar je na de finish getrakteerd wordt op een drankje, stamppot én… Omloop Het Nieuwsblad op groot scherm!

Meer informatie en inschrijven

Zondag 26 februari – Arel Gravel VF Bikes (Aarlen/Arlon (B))

Wie het gravelen binnen onze landsgrenzen heeft uitgespeeld, kan vandaag uitwijken naar onze zuiderburen. Op 3,5 uur rijden van Utrecht ligt een van de oudste stadjes van België: Aarlen (Waals: Arlon). Boven de winkel van VF Bikes opent dat weekend het fietserscafé ‘La Bordure’ van waaruit twee routes starten. De korte route is 45 kilometer, de lange 75 kilometer. Aarlen ligt in de provincie Luxemburg en dat betekent dus behalve een schitterende natuur dat er hoogtemeters gemaakt gaan worden!

Meer informatie en inschrijven

Zondag 5 maart 2023: Gravelty Cobbles (Hooge Mierde)

Op 5 maart 2023 organiseren we Gravelty Cobbles, samen met NL Tour Rides. 60 of 90 kilometer aan prachtige gravelroute vanuit Hooge Mierde, vlakbij Tilburg.

Je rijdt over de westelijke Kempen en een stukje door België. Groene naaldbossen, winterse heide en leuke sightseeing. Onderweg geniet je van maar liefst twee pauzepunten met koffie en snert om mee op te warmen. Bij de finish is het feest met bier en bitterballen!

Iedere deelnemer rijdt met een gepersonaliseerd stuurbordje.

Gravelty Cobbles 5 maart 2023: info & inschrijven

10 t/m 16 maart – Bikepacking in Duitsland en Denemarken

Hamburg – Fyns Hoved – Hamburg (voorheen: Hovedting)

Voor de avonturiers onder ons die na één dagje gravelen nog niet verzadigd zijn, is er een bikepacking event vanuit Hamburg. Er zijn in dit weekend twee gravel events waarbij je start en finisht in Hamburg. De ene gaat via Fyns Hoved, het noordelijkste punt van het Deense eiland Funen. De totale afstand is zo’n 1020 kilometer en gaat voor een groot deel door ‘De tuin van Denemarken’.

Hamburg – Skagen – Hamburg (voorheen: Transcimbrica)

Voor wie dat nog niet genoeg vindt is er de route via Skagen, het noordelijkst puntje van Denemarken. Afstand: 1340 kilometer. Deze bijzondere uitdaging vereist géén inschrijving. Het is een non-event, oftewel er is geen organisatie.

Meer informatie en inschrijven

Zondag 12 maart – Parelkoers (Heeze)

Iets ten zuiden van Eindhoven vind je de ‘Parel van Brabant’, oftewel Heeze. Van hieruit starten routes van 65, 100 en 125 kilometer. Wie geen gravelbike, MTB of cyclocrosser heeft, maar wel wil gravelen, kan zich uitleven op een wegroute van 100 kilometer waarin gravelstroken zijn opgenomen.  De routes brengen je over de mooiste natuurgebieden van de omgeving zoals de Groote Heide, Strabrechtse Heide, en net over de grens de Beverbeekse Heide. ’s Morgens wordt je opgewacht door de barista van Il Magistrale coffee, bij terugkomst is de beloning een heerlijke burger van de grill met speciaalbiertje.

Meer informatie en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-toertochten-februari-maart-2023-parelkoers-crepesLekker gefietst, tijd voor de beloning!

Zondag 19 maart – Gravel Tours Fourons (Sint-Martins-Voeren (B))

Nog een tocht in België, nu iets dichterbij. Net over de grens in Zuid-Limburg ligt het overwegend Nederlandstalige Sint-Martins-Voeren. De plaatselijke motorclub organiseert er voor de eerste keer een graveltocht. De routes gaan grotendeels door de Voerstreek en Zuid-Limburg, maar ook de abdij van Val Dieu zal op de route liggen. Er zijn drie afstanden: 56 km (750 hm), 75km (1050 hm) en 105km (1630 hm). De beloofde hoogtemeters worden beloond, want ook over de grens weten ze dat gravelen goed samengaat met een burger en speciaalbiertje.

Meer informatie en inschrijven

Zaterdag en zondag 25 en 26 maart PlugPlug The Weekend (Turnhout (B), Someren)

Plugplug The Weekend is een tweedaags gravelevent van Count Me In Events en heeft voor beide dagen keuze uit een lange en een nog langere route. Op de eerste dag rijd je van Turnhout naar Someren (bij Eindhoven) over 110 of 170 km. De volgende dag rijd je rustig weer terug, waarbij je 90 of 130 km gravel voor de wielen krijgt. De routes zijn door cartograaf Nick Schuurmans (deparcoursbouwer.cc) ontworpen en minutieus verkend. Geen technische hoogstandjes of moeilijke beklimmingen en gevaarlijke afdalingen. Ook wortels,  keien en asfalt zijn tot een minimum beperkt. Topkwaliteit gegarandeerd!

Inschrijven voor Plugplug The Weekend is zowel voor individuen als groepen mogelijk vanaf €189 per persoon. De overnachting is in Someren in een mooie groepsaccommodatie aan de Strabrechtse Heide en is bij de prijs inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de maaltijden (ontbijt, avondeten, snacks), bevoorrading, technische assistentie onderweg, en vervoer van bagage heen en terug.

Meer informatie en inschrijven

Artikel gaat verder onder afbeeldingcobbles-gravel-events-februari-maart-2023-zonnigGravel events zijn er het hele jaar door, dus ook in het vroege voorjaar kun je georganiseerd gravelen.

Zondag 26 maart – Gravelty CyclOn (Schaijk)

Gravelty CyclOn is een gravel ride rondom de ‘service course’ van CyclOn in het Brabantse Schaijk (nabij Oss). Er is een route van 85 en een van 60 kilometer. De routes zijn voor 70% onverhard en gaan door dennenbossen, over heidegebieden, zandverstuivingen en dijken. Bovenop het uitgebreide deelnemerspakket ontvangen alle deelnemers een emmer vol CyclOn producten twv €37.50.

Meer informatie en inschrijven

Ken jij nog meer gave gravel events?

Tip ons en alle gravelaars van Cobbles in de Cobbles Cycling Strava Club!

Gerelateerd artikel

wielrennen-gravel-routes-limburg-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×