Skip to main content

Tijd om uit je winterslaap te komen, het fietsseizoen gaat weer van start! Of je nu graag op de weg fietst, de gravelpaden opzoekt, of over de trails in de bossen knalt, in maart staan voor alle fietsliefhebbers leuke toertochten op het programma. Nicole stelde een mooie lijst samen met tochten waarmee je het seizoen goed begint. Veel fietsplezier deze maand!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Toertochten in maart: mountainbike

Bar End BIKE-weekend – 8 maart

Op 8 maart 2020 organiseert mountainbikevereniging Bar End uit Apeldoorn samen met 9th Wave Cycling voor het derde jaar de toertocht van het Bar End BIKE-weekend. De tocht voert je door heidelandschappen, Gelderse bossen, over singletracks en langs sprengen. De omgeving is prachtig, en je krijgt voldoende hoogtemeters voor de wielen. De route zal net als voorgaande jaren voor het grootste gedeelte het parcours volgen waar de wedstrijdrijders een dag eerder los zijn gegaan. De tochten van Bar End staan bekend om de uitstekende verzorging en enthousiaste vrijwilligers, die uitzien naar je komst en je tijdens een pauze goed verwennen. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Toffe gravelbike?

 • Custom frame
 • Custom design
 • Custom specs
Check de Apex Onyx GX

Dutch Masters of MTB – 15 maart

Dé ultieme uitdaging van 200 kilometer voor iedere MTB-er en cyclocrosser! Leg het parcours binnen 16 uur af en ontdek de mooiste routes van Overijssel. Vol met de best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen en maar liefst 1775 hoogtemeters. Een extreem zware maar prachtige tocht waar je alles kunt geven. Voor degenen die 200 kilometer wat veel van het goede vinden of eens iets anders willen is er ook een e-bike marathon van 100 kilometer. Check de website voor meer informatie.
cobbles-wielrennen-toertochten-maart-2020-masters-mtb

Ollands ruigste – 29 maart

Deze toertocht voert je door het schitterende groene hart van de Brabantse Meierij. De organisatie heeft een prachtig en ruig parcours door deze regio uitgezet. Langs water, door de bossen, over veldwegen, door open heidevelden. Prachtige uitdagende landschappen met veel groen en veel inspiratie. Vergeet dus tijdens het fietsen niet met regelmaat rond te kijken. Meer weten? Bezoek dan de website.
cobbles-wielrennen-toertochten-maart-2020-ollands-ruigste

Toertochten in maart: wielrennen

Duinentocht – 16 maart

Fietsen met je gezicht in de zon en het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond, echt een vakantiegevoel in eigen land. Dat kan in Zoetermeer! Voor zaterdag 16 maart staat de Duinentocht weer op het programma. Veel fietsers kijken uit naar deze toertochtklassieker. Zoals de naam al zegt gaan de routes door de duinen. De terugweg gaat door de polders van het Groene Hart waar de wind soms vrij spel heeft. De Duinentocht kent afstanden van 50, 75 en 100 km. Meer informatie vind je op de website.

Primavera ride – 22 maart

Fiets de lente in tijdens deze toertocht van Cobbles partner NL Tour Rides! De Primavera Ride is precies wat je aan het begin van het seizoen zoekt: een mooie combinatie van heuveltjes, mooie wegen door bossen en korte stukjes door de polders en uiterwaarden van de Rijn. De start en finish is bij De Proloog in Amerongen aan de voet van de Amerongse Berg. Na afloop kun je op het plein voor De Proloog met je fietsvrienden napraten over de eerste toertocht van het seizoen. Na uitreiking van de finisher-medaille is het eerste rondje voor rekening van de organisatie. Kijk hier voor meer informatie.

Cyclon ride – 29 maart

Het motto van Cyclon is ‘Keep your bike smiling’. In de tweede editie van de Cyclon Ride op 29 maart 2020 zullen niet alleen de fietsen ‘smilen’, ook de berijders komen aan hun trekken met een heerlijke toertocht door de heuvels rondom Nijmegen, door Noord-Limburg en het Oost-Brabantse land. Vanuit Cyclon HQ in Schaijk verzorgen NL Tour Rides en Cyclon de perfecte seizoenstart. Uiteraard is er een website met meer informatie.
cobbles-wielrennen-toertochten-maart-2020-cyclon

Omloop van Zandvoort – 29 maart

Fiets over het Formule 1-circuit van Zandvoort en ervaar de snelheid van dit spiksplinternieuwe asfalt. Je start jouw route vanuit de pitstraat met een volle ronde van 4,2 km over het racecircuit van Zandvoort. Met deze tijdrit is je seizoen echt begonnen! De tijdwaarneming voor deze ‘proloog’ is onderdeel van jouw inschrijving. Een mooi doel om jouw sportieve seizoen mee af te trappen. Je route gaat daarna verder in zuidelijke richting, door de bollenstreek en het trainingsgebied van een aantal grote vedettes zoals Joop Zoetemelk. Fiets jij de 45 km, 80 km of 120 km? Meer informatie vind je op de website.

Toertochten in maart: gravelrides

Backroads – 14 maart

Backroads is de eerste gravelklassieker van Midden-Nederland met een keur aan onverharde stroken: de Strade Bianche van de Utrechtse Heuvelrug. 90, 120 of 150+ kilometer dwars door het mooiste landschap van Nederland, met 25 onverharde segmenten. Start en finish is bij de Proloog, onderaan de Amerongse berg. Check de website voor meer informatie.

Meer graveltochten

Een paar weken geleden hebben Daan en Merlijn je al lekker gemaakt met een overzicht van gave graveltochten in 2020. In maart staan bijvoorbeeld Gravelmania Arnhem, LTD Gravel Fest en de Gravelty Cyclon op het programma. Keus genoeg, dus inschrijven en gaan!
cobbles-wielrennen-graveltochten-2020-gravelmania

Hoe (en waar) ga jij het fietsseizoen 2020 inluiden?

Rijd jij een van deze toertochten in maart, of heb je andere plannen? Deel ze in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-toertochten-maart-2020-gerelateerd

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×