Skip to main content

Wil je online een product bestellen voor je fietshobby? Dan zijn er diverse webshops om in te zoeken. In deze 12GO Biking review nemen we de webshop grondig onder de loep: hoe makkelijk is het om het juiste product te vinden en bestellen? Welke service biedt de webshop? Denk je eraan iets te bestellen? Lees dan snel deze 12GO Biking review.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

 • Zondag 3 november 2024
 • 65 of 90km prachtig gravel
 • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
 • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: een medewerker vroeg ons om een 12GO Biking review. Ze hebben de invulling volledig aan ons overgelaten. Voor deze review ontvingen we shoptegoed om het bestelproces volledig te kunnen reviewen. We hebben deze review geschreven vanuit het oogpunt van een sportieve fietser. Je ziet dat alles op zich prima geregeld is, zoals je van een groot bedrijf als 12GO Biking mag verwachten. De meeste feedbackpunten zijn dan ook meer als extraatje bedoeld dan dat het echt van invloed is op het bestelproces van de gebruiker.

Het juiste product vinden

Menu & zoekfunctie

Het hoofdmenu bestaat uit vijf categorieën (ik tel ‘Mid-Winter Sale’ even niet mee) met een flink dropdown-menu eronder. Hiermee kom je over het algemeen redelijk snel mee bij je product, als je ervoor kiest de zoekfunctie niet te gebruiken. Toch zou het logisch zijn als ‘Elektrische fietsen’ onder ‘Fietsen’ geplaatst zou worden, en als er wat extra categorieën toegevoegd zouden worden. Bijvoorbeeld ‘Fietstrainers’, ‘Onderhoud’ of ‘Voeding’.

De zoekfunctie werkt goed en brengt je snel op de juiste plek, als je weet wat je moet hebben en het product valt binnen het assortiment. Niets op aan te merken! Nou ja, één klein dingetje dan: het zou handig zijn als je hier ook blog-artikelen in kon vinden.

Blogs & informatieve artikelen

12GO Biking heeft het qua informatievoorziening prima voor elkaar. Ik heb een aantal categorieën doorgekeken en ben bij de meeste categorieën koopgidsen of informatieve blogs tegengekomen. In de fietskoopgidsen vind je dan bijvoorbeeld weer links naar blogs om te kiezen tussen schijfremmen of velgremmen. Goed bezig 12GO Biking!

Hieronder zie je waar ik o.a. naar gezocht heb qua content:

 • Racefiets (koopgids) V
 • Mountainbike (koopgids) V
 • Fietstrainers (koopgids) V
 • Zadels (koopgids) V
 • Banden (diverse koopgidsen) V
 • Balhoofd (koopgids) V (een lastig onderwerp, waar je als beginnende sleutelaar vaak niet uitkomt)
 • Mountainbike voorvorken V
 • Racefiets wielen (koopgids) X (wielen zijn vaak de beste upgrade, dus een koopgids zou handig zijn)
 • Sturen (koopgids) X (welke breedte, verschillende vormen, etc)
 • Stuurlint X (hoe te bevestigen)
 • Pedalen (koopgids) X (ga je voor SPD-SL, SPD, crankbrothers, etc.)
 • Trapaslagers (koopgids) X (een lastig onderwerp, waar je als beginnende sleutelaar vaak niet uitkomt)

Vergelijken van producten

Ben je gaan zoeken in een categorie, maar twijfel je nog tussen een aantal producten? Vergelijk de opties door ze aan te vinken en naast elkaar te zetten. Werkt handig genoeg.

Artikel gaat verder onder afbeelding
cobbles 12go biking webshop review bestellingWe bestelden een aantal producten uit verschillende categorieën.

Prijs

Hier kunnen we eigenlijk vrij kort over zijn: 12GO Biking hanteert gemiddelde prijzen. De lange versie: een valide prijsonderzoek doen is heel moeilijk: assortimenten komen niet overeen en prijzen veranderen in diverse webshops met grote regelmaat. We hebben ons best gedaan een vergelijkend warenonderzoek uit te voeren, ook al is dit niet helemaal wetenschappelijk gedaan. Daaruit blijkt dat 12GO Biking niet altijd de goedkoopste is, maar zeker ook niet de duurste. Wanneer je de aanbiedingen in de gaten houdt, wordt het nog een stuk goedkoper. Ongeveer alle producten zijn namelijk eens per jaar wel een keer in de aanbieding.

Beslissing maken

Productinformatie

De productpagina’s zijn prima ingericht. Je ziet in het kort de pluspunten van een product (minpunten zouden een goede toevoeging zijn), met daaronder een uitgebreide productbeschrijving. Daarna volgen de specificaties en technische kenmerken. Je ziet ook of een product op voorraad is of als het bijna uitverkocht is. Met de productinfo zit het dus wel goed!

Qua beeldmateriaal hangt het er een beetje vanaf wat je te zien krijgt. Het ene product heeft meer foto’s dan het andere. Video’s zouden een toffe toevoeging kunnen zijn. Op motorkledingcenter.nl (weliswaar een heel andere hoek van de tweewielerwereld) vind je bijvoorbeeld bij veel producten een video waarin iemand het product helemaal doorneemt.

Artikel gaat verder onder afbeelding

cobbles 12go biking webshop review productIk had een verkeerde cassette besteld (niet alle Campagnolo cassettes passen op de Wahoo KICKR Campagnolo hub, dus let even goed op als je die bestelt), dus ik kon gelijk het retourbeleid testen. Daarover later meer. Maar nu glinstert deze nieuwe cassette op mijn Wahoo KICKR.

Onder de productinfo vind je een contactformulier om vragen over dit product te stellen. Persoonlijk zou ik hier liever gebruikersreviews zien, zoals op Coolblue. Uiteindelijk wekt dat bij mij vaak het meeste vertrouwen, en dit kan de beslissende factor zijn tussen een aankoop doen of niet. Vragen stellen doe ik liever via e-mail, telefoon of chat.

Het bestelproces

We lopen hier een voor een de stappen van het bestelproces door.

Winkelwagen

Wanneer je producten in je winkelwagen stopt, kun je zoals je gewend bent verder winkelen of direct naar je winkelwagen. Vanuit je winkelwagen kun je je bestelling afronden. Een product verwijderen is met een klik gebeurd, maar laden duurt een paar seconden.

Gegevens invullen

Wanneer je nog niet ingelogd bent, krijg je de optie om een bestelling zonder account af te ronden, of om in te loggen. Het zou makkelijk zijn als hier nog een optie aan toegevoegd wordt om in dit proces een account aan te maken, zonder dat je uit het proces gehaald wordt. Als je al ingelogd bent staan je adres- en factuurgegevens gewoon al klaar (als je ze eerder al ingevuld hebt).

Levermethode

Bij de levermethode kun je kiezen tussen afhalen bij 12GO Biking of verzending naar je bezorgadres. Je kunt kiezen uit verschillende bezorgmomenten, zodat de bezorger niet voor niets komt. Voor de full-timers onder ons zou het handig zijn als je hier ook voor een pakketpunt zou kunnen kiezen. Als je een fiets besteld hebt, wordt er nog contact met je opgenomen over de levering.

Betaalmethode

Bij de betaalmethoden heb je de volgende opties:

 • 12GO Cadeaukaart
 • iDEAL
 • Mastercard
 • Visa
 • Maestro
 • MisterCash
 • Zelf overmaken

Een mooie toevoeging aan dit rijtje zou PayPal zijn. Daarbij is je bestelling meteen verzekerd.

Bestelling controleren

Alle informatie uit de voorgaande stappen staan hier nog eens op een rijtje, met links om terug te gaan als je iets wil wijzigen. Prima geregeld dus.

Afrekenen

Daarna ga je door naar de betaalmethode die je geselecteerd hebt. Ik heb gekozen voor iDeal. Daarna kom je op een bedankpagina uit. Ik vind het zelf altijd fijn als je op een overzichtspagina van je bestelling uit komt, met de bezorgdag, de factuur, info over retouren, annuleer-mogelijkheden (stel je hebt het verkeerde product besteld), etc. Dat zou dus een mooi verbeterpuntje zijn. Je kunt de meeste van deze info wel terugvinden in je account en in je mailbox.

Artikel gaat verder onder afbeelding
cobbles 12go biking webshop review bezorgingZo werd onze bestelling bezorgd.

Service

Levertijden

Kleding, onderdelen en accessoires die je op werkdagen voor 21:00 bestelt en betaalt, worden dezelfde dag nog verstuurd.

Verzendkosten

De standaardverzendkosten zijn €5 per bestelling. Kleding, onderdelen en accessoires worden gratis bezorgd als het totaalbedrag hoger is dan €50. Dit bedrag voelt aan de hoge kant voor moderne standaarden. €20 is wat je vaker ziet en voelt beter.

Retourbeleid

Het retourbeleid van 12GO Biking werkt heel goed. Je kunt net als in de meeste grote webshops je producten binnen 30 dagen terugsturen en zonder verdere vragen je geld terug krijgen of een vervangend product uitzoeken. Logischerwijs geldt dit niet voor gedragen fietsbroeken. Als je een vervangend product wil, bestel je dit in de webshop, zodat je het lekker snel in huis hebt. Als je bij het terugsturen van het oude product het nieuwe bestelnummer invoert, ontvang je niet alleen het aankoopbedrag van het oude product terug, maar ook de verzendkosten. Binnen hooguit een week heb je je geld weer terug.

Artikel gaat verder na afbeelding
cobbles 12go biking webshop review retourHet retourformulier kwam meteen van pas. Het retourbeleid is netjes!

Ik heb wel nog een idee voor nóg betere service. Het is eigenlijk wat Coolblue ‘Tweedekans’ noemt: het product nog terug kunnen sturen als je de originele verpakking niet meer hebt of je het product al eens gebruikt hebt (al kan ik me voorstellen dat dit met fietsproducten lastig kan zijn). Dan kan 12GO Biking het weer aanbieden met een kleine korting.

Algemeen

De webshop van 12GO Biking ziet er modern uit. Op de homepagina vind je wat je verwacht: promoties die aansluiten bij het seizoen, uitgelichte producten en informatie over de winkel. Daarnaast vind je er ook wat artikelen van het blog terug. Dat blog wordt overigens redelijk actief bijgehouden, dat vind ik een pluspunt.

In de bovenste balk van de website vind je info als “Zeer grote winkel in Moordrecht”, “Ruim 5000 fietsen op voorraad” en “Profiteer van de Direct-Mee-Service”. Dit gaat voornamelijk over de fysieke winkel. Het zou relevanter zijn om hier info over de service van de webshop te plaatsen, zoals levertijden, verzendkosten, retourbeleid, etc. Als je in de buurt woont is de grote winkel wel handig natuurlijk.

De snelheid van de website zit ook goed. Als je er heel technisch induikt zie je op Google PageSpeed dat de webshop van 12GO Biking iets minder snel is dan een paar andere grote webshops in Nederland. Maar qua gebruikerservaring scheelt dit zo weinig dat je hier niets van merkt.

De mobiele versie schaalt over het algemeen zoals je gewend bent terug naar een kleiner scherm. Het enige wat hier opviel is dat de categorie ‘Onderdelen’ niet uitgevouwen kan worden (je klikt de categorie aan en vanaf die pagina kun je verder filteren).

Conclusie 12GO Biking review

Al met al is 12GO Biking een prima webshop! Je komt via de zoekfunctie snel bij het juiste product, en anders kun je via de categorieën makkelijk vergelijken. Qua categorieën zou het menu nog wat geoptimaliseerd kunnen worden. 12GO Biking heeft ook gedacht aan de nodige handige artikelen om je te helpen met je keuze. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Het bestelproces werkt prima, net als de service (al zou gratis retourneren nog beter zijn).

+ Snelle zoekfunctie
+ Veel handige artikelen
+ Goede productinformatie
+/- Grote winkel, maar slechts op één locatie in Nederland
+/- Menu kan wat geoptimaliseerd worden

Wat vind jij belangrijk als je iets online bestelt?

Welke online bikeshop is jouw favoriet? En waarom? Deel je mening en ervaringen in de Cobbles Cycling Strava Club. Wel eerst even lid worden natuurlijk, kost toch niets!

Gerelateerd artikel

Bekijk ook eens het overzicht van de beste verhalen die in 2019 op Cobbles verschenen zijn:

cobbles-jaaroverzicht-2019-gerelateerd

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×