Skip to main content

Wij fietsers zijn niet zo veeleisend. Geef ons goed materiaal, een gesoigneerde outfit en een mooie route om te rijden, en we zijn tevreden. Het is dus niet gek dat ook in 2019 veel Cobbles blogs over deze onderwerpen gingen. Wout dook in het archief en keek welke artikelen dit jaar de meeste views wisten te verzamelen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

 • Zondag 9 juni 2024
 • 90/120/150km uitgepijlde route
 • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
 • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Materiaal

Lekker fietsen begint met het juiste materiaal. Dit staat zeker niet altijd gelijk aan het allernieuwste en duurste model, het gaat er vooral om dat je spullen passen bij het niveau en de manier waarop jij wil fietsen. En je hoeft ook niet altijd een compleet nieuwe fiets te kopen. Je kunt ook veel plezier hebben van een upgrade van je huidige fiets, zoals een setje tubeless banden.  Of van een mooie nieuwe fietscomputer of andere accessoire. De populairste artikelen in deze categorie:

 1. Koopgids racefiets: welke fiets past bij jou?
 2. Hoe maak ik mijn banden tubeless?
 3. Review Sigma Rox 12.0 Sport

cobbles wielrennen racefiets kopenHet vinden van de juiste racefiets valt niet mee. De koopgids van Cobbles helpt je bij het kiezen.

Gesoigneerd

Kleren maken de man/vrouw, en dat geldt zeker voor fietsers. Een mooi shirtje, een snelle bril en kekke schoentjes behoren tot de basisuitrusting. Het moet natuurlijk functioneel en comfortabel zijn, maar het oog wil ook wat. En ook voor fietskleding geldt dat je niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen om er goed uit te zien. In deze categorie sprongen de volgende artikelen eruit:

 1. Fietsshirts om deze zomer stijlvol voor de dag te komen
 2. Review fietsbrillen van Julbo, Bliz en Ekoi
 3. Review Van Rysel wielerschoen RR900 – eerste indruk (de long term review volgt binnenkort)

cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-ten-speed-heroAls je gesoigneerd op de fiets zit, rijd je lekkerder.

Routes

Fietsers zijn altijd op zoek naar mooie plekken om hun hobby uit te oefenen. Iedereen hoort graag een goede tip of nieuwtjes over leuke routes in de buurt of een gezellige of uitdagende toertocht voor de afwisseling. En ook bij het kiezen van een vakantiebestemming staan de fietsmogelijkheden hoog op het prioriteitenlijstje, blijkt uit de deze artikelen:

 1. Graveltochten die je niet mag missen
 2. Mountainbikeroutes op de Zuid-Veluwe: volop in ontwikkeling (lees ook deze update)
 3. Vind gave race- en mountainbikeroutes op je vakantiebestemming met Strava segmenten

cobbles-wielrennen-graveltochten-2019-strade-bianche-brabant2019: het jaar dat gravellen definitief doorbrak?

Training

Je kunt natuurlijk gewoon een beetje in het rond fietsen, maar als je echt wil trainen is het verstandig de zaken gestructureerder aan te pakken. Bijvoorbeeld door te trainen op hartslag, en door intensieve trainingen en hersteltrainingen af te wisselen. Krachtoefeningen kun je prima thuis doen en zijn een goede afwisseling of aanvulling op fietstrainingen. Deze artikelen helpen je om de effectiviteit van jouw fietstrainingen te verhogen:

 1. Alles wat je wil weten over trainen op hartslag
 2. High Intensity Training (HIT): afzien met resultaat
 3. Krachtoefeningen voor thuis: budget wintertraining

cobbles wielrennen training hartslagAls je serieus wil (gaan) fietsen is trainen met een hartslagmeter een goed begin.

Door een goede trainingsopbouw ga je niet alleen beter fietsen, je voorkomt ook blessures. Maar helaas blijft niet iedereen blessurevrij. In dit artikel lees je wat je kunt doen om te herstellen van een knieblessure en, nog belangrijker, hoe je voorkomt dat je geblesseerd raakt.

Cobbles wenst je een mooi, gezond en sportief 2020!

Ook volgend jaar voorzien we je van verse blogs over allerlei fietsgerelateerde onderwerpen. Volg Cobbles Cycling op Strava en op Facebook en blijf op de hoogte!

Gerelateerd artikel

cobbles-jaaroverzicht-2019-gerelateerd

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×