Skip to main content

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Je hebt je fietsdoelen bereikt, of je erbij neergelegd dat het dit jaar niet meer gaat lukken. Een mooie gelegenheid om eens iets nieuws te proberen! Wout geeft je vier tips om het jaar af te sluiten met een anders-dan-anders fietsactiviteit.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Strandfietsen

In de winter is het strand verlaten en kun je er lekker uitwaaien. En waarom zou je daar niet de fiets voor pakken? Met zijn vele kilometers zandstrand is Nederland een ideaal land voor deze tak van sport. De combinatie van zand en zout water vraagt veel van je fiets, dus besteed aandacht aan je materiaal voor én na je strandrit.

Zoek je gezelschap of een uitdaging? Dan kun je deelnemen aan een van de toertochten en wedstrijden die in de herfst- en winterperiode op het strand georganiseerd worden. Meer informatie en een beachracekalender vind je hier.
cobbles-mountainbiken-einde-jaar-2019-strandfietsen

Nightride (MTB)

De korte dagen maken het soms lastig om in de winter aan je fietskilometers te komen, zeker als mountainbiker. Op de meeste vaste routes mag je namelijk niet fietsen in het donker. Wil je toch ’s avonds het bos in, schrijf je dan in voor een nightride. Het spreekt voor zich dat goede (helm)verlichting absoluut noodzakelijk is voor een mountainbiketocht in het donker. Heb je dit voor elkaar, dan kun je verrassend goed ‘doorrijden’.

Nightrides hebben vaak een ludiek karakter en voeren je niet alleen over mountainbikepaadjes, maar bijvoorbeeld ook door bedrijfspanden. Ga hier dus niet voor een toptijd, maar geniet van de sfeer en de ervaring. Een overzicht van nightrides in 2019 vind je hier.
cobbles-mountainbiken-einde-jaar-2019-nightride

Racen met Zwift

Vind je het buiten toch echt te koud, te nat en te donker? Dan kun je natuurlijk ook binnenshuis fietsen, bijvoorbeeld met Zwift. Eerder schreven we al over de voordelen van virtueel fietsen en de inrichting van je Zwiftkamer. Zoek je een extra uitdaging, dan kun je met Zwift ook wedstrijden rijden tegen echte tegenstanders, zowel ‘gewone’ koersen als tijdritten. Een overzicht van de groepsactiviteiten in Zwift vind je hier.

Door het gebruik van een smart trainer is fietsen in Zwift behoorlijk realistisch en kan ook het rijden in een groep worden nagebootst. Wedstrijden worden ingedeeld in verschillende klassen op basis van het vermogen dat je trapt, zodat je je kunt meten met fietsers van een vergelijkbaar niveau.

Tegelijk heeft Zwift ook een aantal game-elementen toegevoegd in de vorm van power-ups. Deze verzamel je tijdens het fietsen en kun je inzetten op het moment dat je ze nodig hebt. Zo kun je tijdelijk onzichtbaar worden, een paar kilo lichter worden of ervoor zorgen dat je geen slipstream hebt waar anderen van kunnen profiteren. Handig om te demarreren of de eindsprint in je voordeel te beslissen!
cobbles-mountainbiken-einde-jaar-2019-zwift-race

Baanwielrennen

Wil je binnen blijven maar toch echte kilometers maken? Dan kun je terecht op de wielerbaan. Door de grote successen van de Nederlandse baanwielrenners (m/v) op internationaal niveau staat het baanwielrennen flink in de belangstelling. Het zier er spectaculair uit en de snelheden van de toppers zijn ongelooflijk.

Ook jij kunt ervaren hoe het is om zonder remmen en versnellingen over de baan met de schuine wanden te denderen. Er zijn in Nederland overdekte wielerbanen in Amsterdam, Alkmaar en Apeldoorn. Je kunt hier een baanfiets huren en clinics en introductielessen volgen. Meer informatie over (beginnen met) baanwielrennen vind je hier.
cobbles-mountainbiken-einde-jaar-2019-baanwielrennen

Welk fietsdoel wil jij nog bereiken voor het einde van het jaar?

Deel de laatste loodjes met je clubgenoten in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-mountainbiken-einde-jaar-2019-gerelateerd

Hij kocht ooit zijn eerste mountainbike om vaker buiten te zijn. Meer dan tien jaar later rijdt Wout nog steeds op dikke banden. Waarom? Hij houdt van de rust in het bos en is niet vies van een mooie singletrack, maar heeft vooral een hekel aan tegenwind.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×