Skip to main content

Een paar weken geleden gaf Jef je de nodige argumenten om te beginnen met Zwift. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij de nodige uurtjes doorbrengt in de virtuele wereld van Wattopia. Lees hieronder welke attributen volgens hem het verschil maken tussen een kamer waar je kunt Zwiften en een serieuze Zwiftcave.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Ventilator

Als je met je volle kracht die virtuele heuvel aan het opstampen bent, verbrand je natuurlijk aardig wat energie. Buiten heb je verkoeling door de rijwind. Deze koelt je al snel een aantal graden af. Binnen heb je dit geluk niet. Daar is een goede ventilator een oplossing voor. Deze zorgt ervoor dat je het wat minder snel warm krijgt, en dat het zweet niet te hard van je voorhoofd gutst. Mijn tip: koop een vloerventilator. Deze kun je dichtbij zetten en goed richten, zodat je er maximaal profijt van hebt. Haal er een van fatsoenlijke grootte en kwaliteit en je kunt er jaren virtueel tegen aan, zowel in de winter als hartje zomer!
cobbles wielrennen zwift kamer inrichting ventilator

2. Een groot scherm

Het oog wil natuurlijk ook wat. Zwift draait tegenwoordig bijna op alle platforms: Apple TV, tablets en zelfs telefoons met Windows, iPhone en Android. Echter werken die kleine schermpjes niet echt mee. Ik Zwift het liefste met een groot scherm voor mijn neus. Dat zorgt er voor dat ik me net iets meer kan opladen en er helemaal voor kan gaan! Dus open marktplaats eens en koop voor een prikkie een grote HD televisie! Voldoet prima! Als je voor een Apple TV gaat heb je als bijkomend voordeel dat je niet met kabels hoeft te klooien. Je hebt dan dus echt geen enkel excuus meer om niet in Wattopia te verschijnen.

3. Speakers

Zwifttijd is voor mij ook een moment om naar muziek te luisteren. Ik ben namelijk naast mijn liefhebberij voor fietsen ook een hifi addict. Koop een paar fatsoenlijke speakers en wat stands en geniet van je favoriete nummers. De tijd vliegt gegarandeerd voorbij! Daarnaast kan een opzwepend stukje muziek je wellicht net dat stukje motiveren om je PR op de Volcano te verbreken! Pompen met die woofers dus!
cobbles wielrennen zwift kamer inrichting scherm-speakers

4. Zweetmat

Je Zwiftcave moet er natuurlijk na een aantal maanden niet uitzien als een doorleefde zwijnenstal. Denk daarom eens aan een zweetmat voor onder je fiets. Dit dempt het geluid en zorgt dat je vloer niet beschadigt door het zout dat je zweet achterlaat. Ook een beschermer voor je fiets is geen overbodige luxe. Wees zuinig op je spullen en doe je fiets na een rondje Zwift ook even af met een droog doekje. Zo ziet je frame er nog iedere keer tip top uit!
cobbles wielrennen zwift kamer inrichting mat

5. Een inspirerend uitzicht

Zoals sommigen van jullie weten heb ik een voorliefde voor klassieke racefietsen. Van staal, buiscommandeurs en wollen shirts gaat mijn hart sneller kloppen! Mijn Zwifthok staat dan ook vol met fietsen, memorabilia en ander fietsgerelateerd spul. Het zorgt ervoor dat ik tijdens het Zwiften al snel in de stemming ben. Bij het zien van specifieke fietsen gaan mijn gedachten terug naar de ritjes en beklimmingen die ik erop heb gemaakt. Mijn gedachten mijmeren weg en de tijd begint te vliegen…
cobbles wielrennen zwift kamer inrichting inspiratie

6. Een specifieke Zwiftbike

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik een voorstander van een volledig van te voren ingerichte ruimte (mits je de plaats ervoor hebt). Een fiets speciaal voor Zwift hoort daar voor mij ook bij. Iedere keer de fiets erop en eraf halen zorgt bij mij voor een flinke motivatiedrempel. Een oudje of tweedehandsje is al prima, en zorgt ervoor dat je niet iedere keer je fiets hoeft te installeren en je dus sneller online te vinden bent. Verzorg je fiets wel goed. Het is tenslotte nogal zonde om een hypermoderne trainer te hebben staan met een door zweet uitgevreten en misbruikte fiets…

Wat zijn jouw tips voor de ultieme Zwift experience?

Deel ze met je fietsvrienden in de echte wereld in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden kost niets!

Gerelateerd artikel

cobbles wielrennen zwift kamer inrichting gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×