Skip to main content

Al vele uren heb ik op het internet rond zitten struinen naar damesfietskleding die tof, stijlvol en niet knalroze met vlindertjes is. Ik was dan ook erg blij toen Ingeklikt ten tonele kwam. Een sympathiek damesfietskledingmerk uit Amsterdam die erg mooie kits maken. Gelukkig voor mij mocht ik van hen de Aztec-kit testen en ik was dan ook erg benieuwd.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Cobbles Ingeklikt hippe dames fietskleding_banner

Design

Toen ik rondkeek op de website wilde ik eigenlijk meteen alles hebben. Persoonlijk vind ik het fijn dat de kleding niet heel meisjesachtig is, maar stoer en toch vrouwelijk. De design variëren van flamingo’s tot een galaxyprint, dus er is voor ieder wat wils.

cobbles-review-ingeklikt-aztec-vrouwen-fietskleding-amsterdam-2

Aztec

Ik vind het fijne aan de Aztec kit, dat hij lekker neutraal is qua kleuren en daardoor automatisch goed bij iedere fiets past. Ik bedoel: je wil toch een beetje gesoigneerd op de fiets zitten? Het design is rustig, maar toch anders dan anders en zeker opvallend. Ik kreeg er dan ook een boel complimentjes over. Het grappige is dat mannen ook erg enthousiast zijn over deze outfit. Zo heeft mijn vriend stiekem dit pak aangepast, maar gelukkig voor mij was het hem te klein haha! Misschien toch ook maar een mannenlijn gaan maken Ingeklikt?

8
Design

Comfort & kwaliteit

Toen ik het pak voor het eerst aantrok viel me op dat de bretels via de zijkant lopen en niet in het midden, zoals ik van mijn andere damesfietspakken gewend ben. Persoonlijk vind ik het voor het comfort fijner wanneer de bretels door het midden lopen, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Daarnaast valt het pak vrij strak uit. Er staat een maattabel op de website, dus kijk daar even goed naar.

cobbles-review-ingeklikt-aztec-vrouwen-fietskleding-amsterdam-broek

Eenmaal op de fiets zit het pak heerlijk. Het sluit goed aan, de zeem is erg goed waardoor ik helemaal geen zadelpijn kreeg. De lengte van de mouwen en de broek is precies lang genoeg, waardoor je benen niet op worstjes lijken (zeer belangrijk voor ons vrouwen). Ik vlamde met 30 kilometer per uur naar mijn werk, dus dat was meteen een goed begin van mijn testperiode! Het enige nadeel van het shirt is dat het enigszins opkruipt.

Ik ben fan van het ritsje aan de achterkant van het shirt, waardoor je handig je pinpas en kleingeld mee kan nemen. Ook fijn: na meerdere wasbeurten zijn de kleuren en de vorm van het pak nog steeds mooi.

8
Comfort & kwaliteit

cobbles-review-ingeklikt-aztec-vrouwen-fietskleding-amsterdam-broek

Prijs

Ingeklikt is zeker niet het allergoedkoopste merk. Een shirt kost 89 euro en een broek kost 99 euro. Maar goed, dan heb je wel echt een heel erg tof fietspak dat ook comfortabel zit.

6,5
Prijs

Eindoordeel Ingeklikt Aztec kit

Ingeklikt maakt de perfecte fietskleding voor vrouwen die graag nét iets anders willen en met een mooie outfit op de fiets willen zitten. Daarnaast is het pak ook erg comfortabel en is zadelpijn verleden tijd met de fijne zeem. Daar betaal je dan ook iets meer voor, maar het is het absoluut waard.

7,5
Eindoordeel Ingeklikt Aztec kit

cobbles-review-ingeklikt-aztec-vrouwen-fietskleding-amsterdam-1

Wat vind jij van de Ingeklikt Aztec kit?

Wat vind jij van de Ingeklikt Aztec kit? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Onlangs gingen we op bezoek bij het nieuwe vrouwenracefietsmerk Fons Bikes uit Breda, lees onze ervaringen:

cobbles-gerelateerd-fons-bikes-vrouwen-wielrennen-breda

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×