Skip to main content

Binnen het Cobbles team zijn er een aantal sleutelfanaten. Jef is er daar de prominentste van. In dit artikel stelt hij een van zijn meest bijzondere vangsten voor, een Panasonic PR6000.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Panasonic PR6000

Afgelopen december hadden mijn vriendin en ik een lange autorit naar Drachten in het verschiet. Ze haalde me over om te zoeken naar een bepaalde racefiets, die we mogelijk onderweg zouden kunnen ophalen. Een leuk winterproject was haar motivatie. Al snel viel mijn oog op een fiets van Panasonic, wat na wat onderzoek een Panasonic PR6000 bleek te zijn. Al snel werd met de verkoper, uiteraard na een korte onderhandeling, een akkoord bereikt. De volgende dag haalde ik de fiets op. Nadat wij via Drachten terug naar het zuiden reden stond hij nog dezelfde avond in mijn eigen woonkamer. Afgemonteerd met een mengelmoesje: Shimano 600, 105 en RSX. DP18 wielen van Rigida en een heel smerig stuurlint. Kortom, werk aan de winkel!

Cobbles derailleurGeen mengelmoesje meer, gewoon Dura Ace!

Poetsen, zoeken, poetsen

Na wat onderzoek bleek het een ex-teamfiets te zijn geweest van de Panasonic-Sportlife ploeg. Het team waarmee Eddy Planckaert de befaamde klassieker Parijs-Roubaix won. Een prachtige aanwinst voor een Roubaix liefhebber zoals ik. Nadat ik de fiets compleet gedemonteerd en gepoetst had kon het eervolle werk beginnen, de opbouw. Via via schafte ik allerlei onderdelen aan. Het doel was om de fiets zoveel mogelijk origineel te maken. Of bij gebrek aan beter, in ieder geval af te monteren met onderdelen uit de correcte periode. Op Marktplaats vond ik een Shimano Dura Ace groep, een stuurpen, een stuur van Cinelli en Wolber wielen.

Cobbles Panasonic PR6000Dura ace!

Retrotoer Moergestel

In Moergestel deden de Panasonic en ik voor het eerst mee aan de mooiste retro-rit van het land (lees ook het verslag van deze prachtige rit!). De fiets oogstte veel lof en bekijks! De afgelopen maanden is hij langzaamaan compleet geworden. Ik vond op een lokale aanbodpagina een setje Campagnolo Omega wielen met Dura Ace 7400 naven en originele 8 speed Dura Ace cassette. Daarnaast heeft de fiets nog een klein onderhoudsbeurtje gekregen bij Fietsen van Staal in Tilburg, het bedrijfje van Cobbles huisvriend Peter Valkema.

Cobbles Panasonic PR6000De Panasonic PR6000 in volle glorie, zoals ie er op moment van schrijven bij staat!

Ik heb jouw hulp nodig!

De Panasonic PR6000 heeft natuurlijk zijn sporen uit het verleden, her en der zitten wat krasjes en er zijn wat spikjes verf af, maar dit geeft deze oude krijger naar mijn mening extra charme. Ik ben nog op zoek naar een Dura Ace stuurpen en zadelpen om hem verder origineel te maken, dus heb je nog wat liggen laat het me weten! Hij komt alleen buiten op extra zonnige dagen wanneer mijn moderne Colnago van een welverdiend rustdagje geniet.  Lekker rijden langs dijken en rivieren en af en toe een kasseistrookje, dat is zijn werkterrein. Ik hoop dat jullie allemaal genieten van de foto’s en wie weet kom ik sommigen van jullie onderweg eens tegen!

Cobbles Panasonic PR6000Een paar kleine spikkeltjes voegen toe aan de charme

Meer Cobbles

Lees meer van Jefs verhalen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×