Skip to main content

Ik heb een paar dingen waar ik echt van kan genieten: sleutelen in de schuur, koers kijken met een koud pilsje en… retro wielrennen! Lees hier over de Retrotoer Moergestel.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Retrotoer Moergestel

Het is 5 Mei, Bevrijdingsdag, rond half negen in de ochtend. Ik rij ergens tussen de Brabantse dorpjes Lennisheuvel en Moergestel. De wielen zoeven, de ketting loopt, het koerspetje staat stevig op het hoofd en het zonnetje begint te schijnen. Het is tijd voor de vijfde Retrotoer in Moergestel, lekker in stijl retro wielrennen! De Retrotoer is een ode aan staal, toeclips, ouderwets handwerk, buiscommandeurs en koerstruitjes uit vervlogen tijden. We verzamelen op het marktplein van Moergestel, wat al snel volloopt met koersfietsen uit de vorige eeuw. We praten wat over onderdelen, bewonderen het materiaal, wisselen tips uit en kletsen gemoedelijk bij. Kortom: het was één grote familie! Materiaalliefhebber dat ik ben heb ik mijn ogen uitgekeken. Er kwamen enkele fraaie exemplaren voorbij, onder meer een prachtige Colnago, een paar Gios fietsen en een heel bijzondere Japanse randonneur van onze huisvriend Peter Valkema. Uiteraard waren de oer-Nederlandse Gazelle Champion Mondials ruim vertegenwoordigd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Cobbles Cycling Retroetoer Moergestel

Stalen Ros

Rond de klok van half elf zetten we koers voor de start van de eerste lus van 35 kilometer; de uitstekende organisatie heeft twee prachtige lussen uitgezet. Rustig glijden we op onze stalen rossen door het Brabantse land richting het pittoreske Oirschot. De kleuren van de oude koerstruitjes stralen in de wind en ondertussen genieten we flink van het landschap. Eenmaal terug in Moergestel is het lunchtijd en kiezen we voor een Bourgondische Brabantse lunch: een goed broodje kroket met een flinke kop soep. De tweede lus van 35 kilometer voert ons richting de bossen van Goirle, over de oude smokkelwegen richting België. Het is wederom een prachtige route, met onbekende verkeersluwe wegen en zelfs een paar mooie kasseistroken. Een echte Cobbles rit dus! Ons kleurrijke pelotonnetje trekt veel bekijks vanuit de omstanders en passanten. Helaas lopen alle mooie dingen ten einde en komen we weer aan in Moergestel. Met een ijskoude Erdinger nemen we afscheid van deze vijfde editie van de Retrotoer. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Cobbles Cycling Retroetoer Moergestel

Retro wielrennen op Strava

Wil je weten waar ik precies heb gereden? Bekijk dan hier de route op Strava. En als je dan toch op Strava bezig bent, wordt gelijk even lid van de Cobbles Cycling Club. Het is gratis!

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×