Skip to main content

Langzaamaan moeten we toch echt accepteren dat de tijd van kort-kort voorbij is. En als we ons dan toch stevig moeten inpakken in fietskleding, dan doen we dat het liefst gesoigneerd. Daarom zocht Michelle zes jerseys met lange mouwen voor je uit waarmee je voor de (winter)dag kunt komen.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Morvélo Tres Mens

Het is geen geheim dat ik fan ben van de fietskleding van Morvélo. Niet alleen omdat het fijne kleding is die goed zit, maar ook vanwege hun motto ‘cycling is for everyone’. Geen pretentieus gedoe, niet te serieus en vrolijke, opvallende prints. I love it! Deze jersey wordt binnenkort gereleased en gaat waarschijnlijk €115 kosten. Hij is thermoactive en heeft fleece aan de binnenkant. Zo blijf je dus ook tijdens de koude dagen lekker warm.
cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-morvelo-tres-mens

Calobra Space

Calobra is het fietskledingmerk van fietsenwinkel Mantel en biedt kleding met een mooi design voor een fijne prijs. Mijn oog viel vooral op de Calobra Space (€74,95) . Een fietsshirt voor dames met een speels patroon met planeten, sterren, raketten en ufo’s. Het shirt heeft een geborstelde binnenkant waardoor je lekker warm blijft. Nadeel van het shirt is dat het niet wind- of waterafstotend is. Tijdens regenachtige ritjes kun je dus beter voor een ander shirt kiezen.
cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-calobra-space

dhb Blok Clash

dhb claimt op hun website dat ze gaan voor opvallende designs die hoofden laten draaien. Dat is ze met deze jersey goed gelukt! Een krachtig, maar stijlvol ontwerp waarmee je gesoigneerd voor de dag komt. Daarnaast is het shirt lichtgewicht, ademend én warm door de geborstelde binnenkant. En de prijs van €71,17 is ook nog eens fijn! Waar wacht je nog op?
cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-dhb-blok-clash

Café Coureur Iconic

Café Coureur is een Belgisch merk dat veel meer doet dan alleen maar fietskleding maken. Zo is het ook een café, een ontmoetingsplaats en een reisorganisatie. Maar goed, vandaag hebben we het over hun fietskleding en daar word ik heel erg blij van. Frisse kleuren, mooie patronen en écht goede winterkleding voor Flandrienweer. De Iconic (€119) is meer een jas dan een jersey en hij is dan ook waterdicht. Daarnaast houdt hij je uiteraard ook warm én zie je er ook nog eens goed uit. Laat die regenbuien maar komen!
cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-cafe-coureur

Çois Cycling Panache

Je spreekt Çois uit als Swa en de naam is geïnspireerd door wielrenner François Cools. In de jaren 30 en 40 was hij coureur en later gangmaker en ploegleider van bijvoorbeeld Herman van Springel. Zijn kleinzoon Tom Cools besloot zijn grootvader te eren door een fietskledingmerk op te richten. Mooie prints, een geweldige afwerking én een goed verhaal! Wat wil je nog meer? De Panache kost €120. Naast fietskleding maakt Çoit trouwens ook T-shirts en sweaters, zodat je er ook naast de fiets nog steeds gesoigneerd bij loopt.
cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-cois-panache

Peloton de Paris Blox

Zodra het weer mag wil ik een tripje naar België maken, want ook wielercafé Peloton de Paris maakt de mooiste fietskleding. Ze beweren zelfs dat ze het eerste echte fietscafé van België zijn. Qua fietskleding scoren ze in ieder geval direct punten bij mij.  Ze houden de basis simpel en zorgen altijd voor een opvallend element, zoals bij dit shirt de print op de zijkanten van de mouwen. Met €125 is dit niet de goedkoopste keuze, maar toch wil ik eigenlijk iedere jersey uit hun shop wel hebben.
cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-peloton-de-paris

Wat is jouw favoriete merk fietskleding?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden kost niets, dus houd je geld over voor fietskleding!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fietskleding-lange-mouwen-gerelateerd

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×