Skip to main content

Het loopt allemaal helemaal mis dit jaar. Gelukkig kan de Vlaamse Hoogmis dit jaar nog wel gewoon doorgaan. Op een andere datum dan normaal weliswaar: dit jaar vindt de Ronde van Vlaanderen op 18 oktober plaats. Helaas kunnen drukke evenementen zoals toertochten nog steeds niet in volle glorie doorgaan. Daarom organiseert NL Tour Rides dit jaar de Virtual Flandrien Ride. Wij geven je 10 tips over hoe jij jouw kilometers maximaal in Vlaamse sferen kunt rijden.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

 • Zondag 3 november 2024
 • 65 of 90km prachtig gravel
 • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
 • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

 • Zondag 3 maart 2024
 • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
 • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
 • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: dit artikel is geschreven in het kader van onze samenwerking met NL Tour Rides.

Jouw eigen Ronde van Vlaanderen 2020

Met de Virtual Flandrien Ride kun jij je éigen Ronde van Vlaanderen creëren. Het idee is dat je tussen 1 en 18 oktober de afstand van de Ronde van Vlaanderen fietst, 240 kilometer. Waar je dat doet maakt niet uit. Benieuwd naar de toertocht? Verderop in dit artikel vind je praktische info over de Virtual Flandrien Rides van NL Tour Rides.

Maar hoe kom jíj nou in de Vlaamse sferen terecht? Je moet het namelijk wel een beetje voor jezelf aankleden. Lees snel verder voor onze tien tips om jouw ritten zoveel mogelijk in de sfeer van de Ronde te dopen. Zo kun je optimaal genieten van deze ‘Najaarsklassieker’!

1. Zoek naar gave kasseistroken in de buurt

Als je aan de Ronde denkt, dan denk je aan kasseien. De profs rijden over een aantal iconische stroken, maar wellicht ligt de Oude Kwaremont niet bij jou om de hoek. Gelukkig maakte Joostfietst.nl een Google Maps kaart met ontzettend veel kasseistroken in Nederland en België. In Komoot kun je via Highlights ook de nodige stroken met elkaar verbinden.

Kun je geen kasseien in de buurt vinden? Denk gerust outside the box en zoek een paar mooie klinker- of keienstroken op.

2. Zoek wat hoogtemeters op

Voor de profs staan dit jaar 16 steile kasseiklimmen op het programma in het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Zoek daarom eens de heuvels op – of het nou Zuid-Limburg, de Utrechtse Heuvelrug of ergens anders is. Onze sport verandert toch altijd ineens in iets heel anders zodra er hoogtemeters in het spel zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Climbfinder (voorheen Klimtijd) om hoogtemeters te vinden.

cobbles wielrennen virtual flandrien ride toertocht ronde van vlaanderen 2020 italiaansewegWil je het écht goed doen? Combineer dan tip 1 en 2, zoals hier op de Italiaanseweg.

3. Rijd alle 240 kilometers in één tocht

Je hebt in principe van 1 tot en met 18 oktober om de Virtual Flandrien Ride te rijden. Je zou dus tien ritten van 24 kilometer kunnen rijden. Maar als je echt wil beulen net als de profs, dan rijd je alle kilometers in één rit! Wil je het écht net als de profs doen? Dan maak je er natuurlijk netjes 240,6 kilometer van. Als je je best doet kun je zelfs het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2020 proberen na te bootsen. Denk aan de kasseistroken op de juiste afstand in de route. Of bouw wat sprintjes in op plekken waar de profs ook de strijd met elkaar aangaan.

Klinkt 240 wel erg hoog gegrepen? Zorg dan dat er één tocht in je ‘programma’ zit die langer is dan wat je normaal doet. Een prestatie waarvoor je jezelf een schouderklopje mag geven. Gegarandeerd een memorabele seizoensafsluiter!

4. Regel een ravitaillering

Dit is vooral van toepassing als je tip 3 opvolgt. Bij een goede toertocht word je natuurlijk verzorgd. En aangezien jij even als prof wil rijden, wil je dat iemand dit voor je regelt. Daarom regel je een vriend of vriendin die met de auto naar enkele punten in de route rijdt om jou van de broodnodige calorieën te voorzien.

5. Steek de grens over

Dit geldt uiteraard niet voor onze lezers uit Vlaanderen. Want wat voelt er nou Vlaamser, dan daadwerkelijk in Vlaanderen te rijden? Belangrijk: we moeten even duimen of dit wel kan, want momenteel geldt vanuit Nederland een code oranje voor de provincie Antwerpen.

6. Rijd in stijl (wielershirt)

Na de finish van jouw persoonlijke Virtual Flandrien Ride ontvang je dit limited edition Flandrien wielershirt t.w.v. €49. Een mooi aandenken aan jouw prestatie!

cobbles wielrennen virtual flandrien ride toertocht ronde van vlaanderen 2020 wielershirtRijd in stijl met het limited edition Flandrien wielershirt t.w.v. €49

7. Houd je voortgang bij op het profparcours

De kilometers rijd je weliswaar op je eigen routes, maar het heet niet voor niets de Virtual Flandrien Ride. Door online je kilometers te registreren, kun je zien waar jij je precies bevindt op het echte parcours van de Ronde van Vlaanderen. En niet alleen van jezelf: je kunt ook zien waar je fietsmaten zich bevinden. Zo kun je er toch nog een koers van maken! Naast de online routekaart word je ook per mail op de hoogte gehouden over welke interessante punten op het profparcours je zojuist gepasseerd bent.

8. Start en finish sfeervol in een stad

Om het extra feestelijk te maken is het natuurlijk leuk om op een mooie plek te finishen. Denk aan een groot plein vol kasseien ergens in een mooie stad, zoals Amsterdam, ’s-Hertogenbosch of Breda. Herinner je je vriend(in) van de ravitaillering nog? Zorg dat die ook te juichen staat wanneer je de meet passeert (zorg wel voor het juiste aantal kilometers).

9. Kijk aansluitend naar de Ronde van Vlaanderen 2020

Plan je laatste rit ’s ochtends vroeg op 18 oktober in, want op die dag rijden de profs hun koers. Met een beetje geluk kun je tussendoor nog even douchen en staat de grote fles Kwaremont koud. Dan heb je een geweldige wielerdag op de planning staan!

10. Schrijf je in voor de Virtual Flandrien Ride 2020

Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor de Virtual Flandrien Ride 2020.

Schrijf je vóór 30 september voor €29 in en ontvang het deelnamepakket t.w.v. €75 na de finish thuis:

 • Limited Edition Flandrien Wielershirt (t.w.v. € 49)
 • Virtual Flandrien Ride Finishers Medaille
 • Megafles Vlaams Kwaremont Bier van 0,75 ltr (t.w.v. € 7,95). Om te proosten na de finish
 • Finishers Certificaat.
 • Vermelding op het Leaderbord waarop je plek in het klassement van afgelegde kilometers wordt bijgehouden!
 • Eén Maxim sportvoedingspakket inclusief sportreep, sportgeld en bidon (t.w.v. € 7)

Inschrijven

Schrijf je in via deze button en help Cobbles. Scroll naar onder en daar vind je de Virtual Rides

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Vervolgens krijg je op 31 september een startnummer. Gebruik dit startnummer om na iedere rit de afstand die je hebt afgelegd en de bijbehorende url van de Strava link op deze website te uploaden. Wij houden je totaal aantal afgelegde kilometer bij in een leaderbord. Je kunt dus ook zien hoeveel je vrienden al hebben bereikt!

We hopen dat de situatie volgend jaar weer wat normaler is, want op 4 en 5 april 2021 vindt de Flandrien Ride Toertocht plaats. En wel in de meest Vlaamse stad van Nederland; Breda. Deelnemers aan de Virtual Flandrien Ride 2020 ontvangen:

 • Voorrang bij de inschrijving voor de Flandrien Ride 2021
 • Een voucher met € 5 korting op de inschrijving

Gerelateerd artikel

Wil jij je route(s) voor de Virtual Flandrien Ride met zorg plannen? Lees dan eens onze route-maken-gids door:

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×