Skip to main content

Zoals veel wielrenners voelt ook Bastiaan zich er goed bij om gesoigneerd op de fiets te zitten in een mooi, strak pak. Hij was dus wel te porren voor het testen van een setje kleding van Pep cycling, een bedrijf met als motto ‘Wherever you ride, look great doing it’.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Pep cycling

Hugo Ewalts vond dat er te weinig modieuze, flitsende wielerkleding te koop was. Die is hij toen dus maar zelf gaan ontwerpen. Het resultaat is Pep cycling, een klein merk met als doel unieke fietskleding op de markt te brengen tegen een betaalbare prijs, zonder concessies te doen aan kwaliteit en functionaliteit.

Bij het beoordelen van de kleding van Pep cycling heb ik gelet op de kwaliteit van de kleding (en dan vooral van de zeem), de pasvorm en de uitstraling.
cobbles-wielrennen-pep-cycling-kleding-totaal

Uitstraling

Toen ik het wielerpakje dat ik zou krijgen op de website zag, was ik skeptisch. Eerlijk gezegd vond ik het niet echt mooi. Het drukke design met allemaal flesjes erop vond ik maar niets. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak, maar over het algemeen is de kleding van Pep cycling best opvallend. Daar moet je dus wel van houden. Bij mij is het vaak zo dat ik even moet wennen aan kleding die afwijkt van wat ik normaal koop.

Een paar dagen later kreeg ik de wielerkleding thuisbezorgd. De volgende dag stond er een fietstraining van 100 km op het programma. De eerste keer dat ik met het pakje fietste had ik het gevoel dat iedereen op me lette. Dat is natuurlijk puur mentaal, omdat het een opvallend pakje is en ik daar dus nog even aan moest wennen.
cobbles-wielrennen-pep-cycling-kleding-detail

Kwaliteit

Omdat ik heb het pakje nog maar een paar keer heb gedragen, kan ik weinig zeggen over de kwaliteit op lange termijn. Voorlopig zit het lekker strak en heb ik nog geen last van rafels. Als ik mijn benen optrek richting mijn borst zie ik aan de onderkant van het wielerbroekje wel een lichte lubbering. Ik had dit pas na drie keer fietsen door, je hebt er helemaal geen last van en je ziet er op de fiets ook niets van. Dit is dus niet echt een serieus kritiekpunt, maar het zou natuurlijk kunnen dat dit na verloop van tijd erger wordt. Eerlijk gezegd verwacht ik dat dit wel meevalt, en moest ik goed zoeken naar dit verbeterpuntje.

Zeem

Omdat ik de laatste maanden veel fiets, heb ik regelmatig last van zadelpijn en irritaties, bloed en/of bulten op mijn zitvlak. Daarom is voor mij een goede zeem de belangrijkste eigenschap van een fietsbroek. Normaal draag ik alleen wielerkleding van Bioracer en Assos. Hiermee heb ik veel minder last dan met de spullen van andere merken die ik geprobeerd heb. Het was dus wel even spannend hoe de kleding van Pep cycling (in combinatie met de zalf die ik gebruik) zou bevallen bij mijn trainingsritten tot 120 km, maar gelukkig kreeg ik geen last van mijn zitvlak. Naderhand zat er wel wat bloed in het zeem, maar tijdens het fietsen heb ik hier geen last van gehad. Met de kwaliteit van de zeem zit het dus wel goed.
cobbles-wielrennen-pep-cycling-kleding-broek

Pasvorm

Persoonlijk houd ik van een aerodynamisch, strak wielerpakje. Het ziet er gesoigneerd en gelikt uit en daarnaast gaat het natuurlijk sneller dan een shirt dat om je lichaam heen floddert. Al scheelt dat laatste natuurlijk niet heel veel en is het voor de recreatieve fietser niet zo relevant. Vrijwel alle fietskleding die ik heb, bestel ik in maat S. Dat heb ik dus ook bij deze wielerkleding gedaan. Het pakje is gemaakt van stretchmateriaal, dus je kunt het zo kopen zodat het goed op je lichaam aansluit.

Ondanks het feit dat ik altijd kleine maten koop, heb ik veel fietskleding die wat mij betreft te ruim zit. Ik werd echter gelijk blij toen ik het fietspakje van Pep cycling aantrok. Het zit heerlijk strak en is zelfs nauwsluitend om mijn linkerarm (doordat ik mijn linkeronderarm mis, is deze een stuk smaller dan mijn rechterarm). Het enige nadeel van dit aerodynamische design is dat je een eventueel buikje onder het shirt wel extra goed ziet.

cobbles-wielrennen-pep-cycling-kleding-totaa-bastiaanl

Conclusie

Hoewel ik niet meteen enthousiast was over het flesjesdesign, vind ik het fietspakje van Pep cycling heerlijk om in te rijden. De kwaliteit is goed en het zit lekker. Het shirt heeft drie praktische achterzakjes waar je van alles in kunt stoppen. Ook een grote bidon past er prima in (ik reed de laatste keer met een bidon in mijn achterzak omdat ik trainde op de tijdritfiets).

Ik ben best wel een ijdeltuit op de fiets, het idee dat ik er gesoigneerd bij zit helpt mij mentaal tijdens de trainingen. Zo rijd ik altijd met geschoren benen en met olie op de benen bij zware trainingen. Een mooi, strak wielerpakje geeft me ook een mentale boost, en die krijg ik zeker met de kleding van Pep cycling.

Meer kleding van Pep cycling is te bekijken en te bestellen op de website. Voor een complete set betaal je 150 of 160 euro.

Ben jij ook een liefhebber van een strak fietspak?

Of mag het van jou een tikje ruimer? Deel je mening in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-pep-cycling-kleding-gerelateerd

Jarenlang was hij profrenner, met als hoogtepunt de 5e plek op de tijdrit tijdens de Paralympische Spelen in Londen. In zijn profjaren werd Bastiaan begeleid door topcoaches in schema’s, krachttraining en voeding. Nu zet hij deze kennis in als wielercoach via Wielerfit.nl.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×