Skip to main content

Wil je een keer wat anders dan de standaardoutfit van je fietsvereniging of de dertien-in-een-dozijnopties van de grote merken? Dan heb je geluk! Speciaal voor jou zetten we negen bijzondere fietsshirts van minder bekende merken op een rijtje waarmee je meer dan gesoigneerd voor de dag komt.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Stolen Goat

Van de fietsshirts van Stolen Goat word ik meteen blij. Opvallende, kleurrijke designs die anders zijn dan anders. Op onderstaande jersey staat bijvoorbeeld een lijntekening van Tokio. Ideaal voor de Japan-liefhebber dus! Alle fietsshirts van Stolen Goat kosten 98 euro. Niet spotgoedkoop dus, maar nog redelijk betaalbaar voor een uniek fietsshirt.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-stolen-goat

Café du Cycliste

Als je een echte soigneur bent, dan ben je bij Café du Cycliste aan het juiste adres. Mooie prints, rustige kleuren en een hoge kwaliteit materiaal. Niet schreeuwerig, maar juist subtiel. Fietsshirts van dit merk kosten tussen de 130 en 145 euro en zijn daarmee wel aan de duurdere kant.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-cafe-du-cycliste

Yellow Gear

Dan nu een pakje speciaal voor de dames (sorry, heren!) Yellow Gear is een klein damesfietsmerk uit Amsterdam, dat absoluut geen tuttige roze pakjes met bloemetjes maakt. De designs zijn stoer en toch vrouwelijk, waardoor je vol zelfvertrouwen op de fiets zit. Favoriet bij mij is onderstaande kit met streepjes én panterprint. Want laten we eerlijk zijn: een panterprint past toch overal bij? De prijzen voor een jersey variëren tussen de 89 en 98 euro.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-yellow-gear

La Passione

Stijlvolle Italiaanse kwaliteit, een tijdloos esthetisch design en een eerlijke prijs. Dat is waar La Passione zichzelf mee promoot. En we moeten eerlijk zijn: wij worden zeker blij van hun fietsshirts. Een shirt dat misschien niet het opvallendste is, maar waarmee je zeker stijlvol op je fiets zit. De jerseys kosten 80 euro en dat is een nette prijs voor een shirt met een hoge kwaliteit.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-la-passione

Morvélo

De liefhebbers van opvallende, kleurrijke prints zijn bij Morvélo aan het goed adres. Of je nou palmbomen, kersen, bergen of tijgers op je shirt wil: bij Morvélo krijg je het. Als je graag in het middelpunt van de belangstelling staat, zijn deze fietsshirts iets voor jou. Want jij laat die hoofden wel draaien bij het stoplicht. Jerseys kosten ongeveer 87 euro, maar er is regelmatig sale, dus houdt de website in de gaten.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-morvelo

PEdAL ED

De liefhebbers van een meer minimalistisch design kunnen hun hart ophalen in de webshop van PEdAL ED. Zo is onderstaand shirt een mix van merinowol en polyester waardoor het sneldrogend is. Hierdoor kun je ook in warm weer comfortabel fietsen. De shirts vallen op door hun eenvoud. Geen schreeuwerige teksten en prints, maar simpel en stijlvol.  Je betaalt tussen de 110 en 160 euro voor een jersey.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-pedal-ed

Ten Speed Hero

Voor de fans van grafische prints is Ten Speed Hero een aanrader. Unieke kits, waarvan je eigenlijk wel zeker weet dat je niet snel een ander tegen komt die het ook draagt (behalve misschien na dit artikel). Opvallend maar ook weer niet too much, en door deze print te dragen vrolijk je automatisch je medeweggebruikers op. Normaal gesproken redelijk aan de prijs (160 pond), maar onderstaande jersey is nu in de sale voor 60 pond! Grijp dus je kans.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-ten-speed-hero

Polderwear

Nog een klein fietsmerk uit Nederland dat zich specifiek richt op vrouwen is Polderwear. Leuke, frisse fietsshirts waarmee je de show steelt tijdens elke rit. Het enige waar je je zorgen om moet maken, is of je vriend toch niet stiekem jouw fietsoutfit steelt. Polderwear is lekker betaalbaar. Voor een gehele kit betaal je nu 149 euro.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-polderwear

Jura Cycle Clothing (getest door Cobbles-blogger Imke)

De oprichtster van Jura Cycle Clothing was het fietsen in lycra zat. Zij droomde van een modern, stijlvol en duurzaam shirt met een hoog draagcomfort en zonder compromis. Dit shirt gemaakt van hoogwaardige merinowol zit dan ook heerlijk. Toen ik het voor de eerste keer aantrok viel het me wel op dat de kraag aan de strakke kant is.

Ik heb het shirt getest tijdens een ritje op de mountainbike rond de Oostvaardersplassen in Almere, op een dag vol zonneschijn en warmte. Het shirt was luchtig en hield me warm, maar bleef ook heerlijk droog. Fijne eigenschappen van merinowol zijn dat het zelfreinigend is, kreukvrij en geurvrij. Superhandig als je het shirt mee op vakantie wil nemen en je niet altijd een wasmachine bij de hand hebt. Daarnaast is het slijtvast, voelt het zacht en jeukt het niet.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-jura-cycle-clothing-imke

De shirts hebben een leuk ontwerp met mooie kleurcombinaties. Mijn shirt heeft een klassieke combi van kleuren en een heel mooie afwerking van de mouwen en nek. De mouwen sluiten mooi aan en de lengte van het shirt is perfect. Verder bieden de drie zakken aan de achterkant genoeg ruimte voor een achterband, bandenlichters, fietspompje en wat energierepen. De zakjes zijn afgewerkt met knoopjes om te voorkomen dat spulletjes er tijdens het fietsen uit kunnen vallen.

Zou ik dit shirt aanbevelen? Jazeker! Het comfort en de looks zorgen ervoor dat ik er nog vele kilometers comfortabel en trots mee rond zal fietsen.
cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-jura-cycle-clothing-back

Waar koop jij de fietsshirts waarmee je supergesoigneerd voor de dag komt?

Deel je leuke adresjes in de Cobbles Cycling Strava Club of op onze Facebook-pagina. Foto’s zijn uiteraard meer dan welkom!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fietsshirts-zomer-gerelateerd

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×