Skip to main content

Ben jij een stadsfietser, loopfietser, mountainbiker, racefietser, vakantiefietser, stuntfietser of andere fietser? Dan is er voor jou zeker wat leuks te doen op het Keistad Fietsfestival. Van 3 t/m 6 oktober vindt in Amersfoort de tweede editie van dit evenement plaats. Cobbles-blogger Imke is een van de organisatoren van dit fietsfeestje. Ze geeft je alvast een voorproefje van wat je zoal kunt verwachten.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wie dacht dat het programma van de eerste editie niet overtroffen kon worden, heeft zich vergist. Ook dit jaar biedt het Keistad Fietsfestival weer een enorme variatie aan fietstochten, activiteiten voor kinderen, praktische clinics, inspirerende lezingen en uitdagingen. Een paar voorbeeldjes om je alvast lekker te maken:

Nederlands Kampioenschap Slowbiking

Eén van die uitdagingen is het Nederlands Kampioenschap Slowbiking. De voorronde start zaterdag 5 oktober om 11 uur. Om 13:30 uur barst de strijd los tegen de andere finalisten uit het land. Voor alle duidelijkheid: het is bij dit kampioenschap de bedoeling om zo lang mogelijk te doen over het afleggen van een afstand van 11 meter. Onder aanmoedigingen van het publiek en een muziekje op het terrein zal dit een fantastische belevenis zijn. De winnaar gaat naar huis met een nieuwe fiets!
cobbles-wielrennen-keistad-fietsfestival-2019-activiteit_1

Fiets je binnenstebuiten met TrueBike

Truekinetix staat zaterdag op ons festivalterrein met TrueBike, de enige indoor trainingsfiets met een 100% realistische pedaaldruk. Sportarts Guido Vroemen geeft een lezing, en bezoekers van deze lezing kunnen een “Maximal Performance test” doen. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je prestatievermogen. Na deze extreme inspanning kun je je spieren laten herstellen tijdens een demonstratie van de V12 PRO compressietherapie. Je ligt daarbij in een compressiepak op luchtdruk.

Pedalpact.cc business ride

Cobbles-teamlid Daan Walet verzorgt op vrijdagavond 4 oktober de pedalpact.cc business ride. Wil jij lekker een rondje over de Utrechtse Heuvelrug fietsen en ondertussen netwerken en ondernemers ontmoeten? Meld je dan aan en maak kans op een jaarabonnement op hét zakelijke digitale fietsnetwerk van Nederland.
cobbles-wielrennen-keistad-fietsfestival-2019-activiteit_2

Fun voor de hele familie

In het weekend van 5 en 6 oktober zijn er volop leuke activiteiten voor het hele gezin. Net als vorig jaar is er bijvoorbeeld weer een Critical Mass fietstocht waar we heel Nederland voor willen uitnodigen. We gaan voor een bonte verzameling van fietsen en fietsers.

Op zondag 22 september is er trouwens al een pre-event in samenwerking met Dorpsfeest Hoogland. Jonge fietsers kunnen dan bijvoorbeeld meedoen aan een loopfietswedstrijd in combinatie met een stoere pumptrack. Aanrader!
cobbles-wielrennen-keistad-fietsfestival-2019-kinderen-2

Fietsfilms en –foto’s

Tot slot hebben we dit jaar extra veel aandacht voor cultuur en beeld. We hebben een grote Instagram fotowedstrijd opgezet, waar fantastische prijzen te winnen zijn. Naast het populaire International Cycling Film Festival hebben we dit jaar de eerste editie van het Amersfoorts Lokaal Fiets Filmfestival. Lokale fietsliefhebbers en filmmakers delen op het witte doek met veel enthousiasme hun documentaires, actievideo’s en gave fietsverhalen. Ook is er in het weekend een fotobooth, waar je met je eigen stalen ros op de foto kunt. Of maak je eigen fietskunst bij een van de creatieve workshops.
cobbles-wielrennen-keistad-fietsfestival-2019-kinderen

Het Keistad Fietsfestival 2019 biedt zo’n breed programma met fietsactiviteiten voor jong en oud dat het teveel is om hier allemaal te benoemen. Wil je weten wat er nog meer te beleven valt? Kijk dan op www.keistadfietsfestival.nl voor meer informatie.

Wat is jouw favoriete fietsfestival?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Wordt gratis lid en spread the fietsvibe!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-keistad-fietsfestival-2019-gerelateerd

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×