Skip to main content

De Cobbles redactie had het deze zomer druk met het testen van een aantal fietsbrillen. Daan, Jef en Wiebe stapten op de fiets met fietsbrillen van Julbo, Bliz en EKOI op hun neus.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Julbo Aero

Getest door Daan Walet

De Julbo Aero fietsbril heeft een rustig design met een niet al te grote lens. Met de zwarte lens die ik getest heb, past de fietsbril daardoor bij alle outfits en fietsen. Perfect voor de soigneur onder ons dus. De Julbo Aero wordt geleverd met een stevige brillenkoker, een hoesje en een poetsdoekje.

Het eerste wat me opviel aan deze bril is het gewicht. Je voelt bijna niet dat je een fietsbril op hebt, en je hebt nergens last van drukpunten. Af en toe misschien zelfs iets te weinig, soms moet je de bril weer even op je neus drukken. Het comfort is dan ook erg hoog.
cobbles-wielrennen-fietsbrillen-review-julbo-aeroEen ander belangrijk punt aan de Julbo Aero fietsbril is de Reactiv Photochromic lens. Deze zwarte lens in ‘Performance cat.0-3’ kleurt mee met de zon en biedt je zowel ’s nachts als overdag in volle zon een perfect zicht en beschermde ogen. Het is heerlijk dat je je nooit druk hoeft te maken over welke lenzen je meeneemt. Naar mijn oordeel zijn deze lenzen echt alleskunners.

De bril is met €184,95 wel aan de prijs. Omdat de bril soms wat los op het hoofd aanvoelt is dit dan ook het enige kritiekpuntje wat ik heb.

Julbo Aerospeed

Getest door Daan Walet

De Julbo Aerospeed fietsbril heeft een strak design, met weinig montuur en een redelijk oversized lens. Persoonlijk ben ik echt een fan van het ontwerp: snel, strak en een lekker grote lens. De Julbo Aerospeed fietsbril wordt geleverd met een stevige brillenkoker, een hoesje en een poetsdoekje.

Net als de Aero is de Julbo Aerospeed fietsbril ontzettend licht en voel je hem nauwelijks op je hoofd zitten, heerlijk! Ook deze bril moet je af en toe over je zweterige neus weer terug naar boven duwen.
cobbles-wielrennen-fietsbrillen-review-julbo-aerospeedDe Reactiv Photochromic gekleurde lens die ik getest heb was in ‘Performance cat.1-3’. Dat wil zeggen dat de lens meekleurt met de zon en het contrast verhoogt. Ideaal voor wanneer je in de schemering in het bos gaat fietsen bijvoorbeeld; je ziet die onverwachte boomwortel of losliggende steen toch net wat sneller. Door dit hogere contrast kijkt deze lens iets lichter dan de 0-3 variant, maar toch kun je alles in de volle zon nog steeds goed zien.

Ook aan de Aerospeed hangt een prijskaartje van €184,95. Ik ben echt een fan van het design, dus dat maakt veel goed – al blijft het een hele som geld.

Bliz Fusion

Getest door Jef Linskens

De Bliz Fusion fietsbril heeft een strak design met een oversized lens, waar ik persoonlijk echt een fan van ben. Misschien voor sommigen zelfs te groot, maar volgens mij wordt dat gecompenseerd door het grote comfort van de Bliz Fusion. Ik krijg bijvoorbeeld snel last van droge ogen en daar had ik bij de Bliz Fusion fietsbril helemaal geen last van. Daarnaast heb je nergens last van vervelende drukpunten, plus een aanpasbaar neuspad.
cobbles-wielrennen-fietsbrillen-review-bliz-fusion

Over de kwaliteit ben ik ook erg te spreken. De Fusion weegt 34 gram en maakt gebruik van lenzen van polycarbonaat. Volgens Bliz tien keer sterker dan een plastic lens, een belangrijk aspect voor de veiligheid. Zo’n lichte bril voel je bovendien bijna niet zitten.

De Bliz Fusion fietsbril wordt geleverd met een brillenkoker en een poetsdoekje. Met een prijs van €89,95 is de prijs-kwaliteitverhouding is het grootste pluspunt. Ik ben in elk geval verkocht!

EKOI Perso Evo 9

Getest door Wiebe de Jong

De EKOI Perso Evo 9 fietsbril is een echt premium product. Dit is aan de stijlvolle verpakking direct te merken: een chique brillendoos, inclusief poetsdoekje en busje lenscleaner. De premiumkwaliteit komt verder terug als je de bril eenmaal in handen hebt. Je merkt dat het kunststof licht, doch sterk is. Kunststof met een matte afwerking in felle kleuren.
cobbles-wielrennen-fietsbrillen-review-ekoi2De lens is fotochromatisch, wat inhoudt dat deze meekleurt met de hoeveelheid zon. Je hebt dus geen extra lenzen of andere fietsbrillen meer nodig. Verder is de lens groot genoeg dat je niet tegen het montuur hoeft aan te kijken. Om het beslaan van de lens te voorkomen is deze voorzien van wat subtiele gleuven. Zo blijft alles mooi helder.

De standaardprijs van €99,99 vind ik fors, maar EKOI heeft regelmatig prijspromoties. Daarmee krijg je een professionele bril voor een betaalbare prijs.

Ben jij een fan van fietsbrillen met fotochromatische (meekleurende) lenzen?

De een zweert erbij, de ander vindt het niets. Geef je mening in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fietsbrillen-review-gerelateerd

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×