Skip to main content

Je kent Lezyne misschien al van hun fietsaccessoires. Eerder testten we al enkele van hun fietsverlichtingsproducten. Nu kreeg Daan de kans om Dillon Clapp (worldwide marketing manager Lezyne) aan de tand te voelen: over Lezyne als bedrijf en hun nieuwe Mega GPS fietscomputers, die inmiddels al in het profpeloton te vinden zijn, bij het AG2R La Mondiale Pro Cycling Team. Lees hier het interview.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Disclaimer: dit artikel is gemaakt in het kader van onze samenwerking met One Way Distribution, de distributeur voor Lezyne in Nederland. We bedanken hen graag voor de toffe kans!

Wat is het verhaal achter het ontstaan van Lezyne?

“In 2007 waren accessoires nog een redelijk genegeerd onderdeel binnen de fietssport. Er waren al wel de nodige goedkoop gemaakte Chinese accessoires op de markt, maar dat beviel Lezyne-oprichter Micki Kozuschek niet echt. Als oprichter van Truvativ had hij veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen en de fabricage van fietsonderdelen. Op een gegeven moment zag hij een kans voor verbetering in de accessoire-markt en richtte hij Lezyne, op. Ikzelf werkte eerder ook al voor Micki, dus ik was er vanaf het eerste moment bij.”

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen interview lezyne dillon clappDillon Clapp on the road | Foto: Sebas Romero

Welke fietsen staan er bij jou in de schuur?

“Ik ben opgegroeid met mountainbikes en heb veel gekoerst. Daarna ben ik overgestapt op wegwielrennen, waarin ik ook tien jaar lang gekoerst heb. De laatste tijd rijd ik weer veel offroad op mijn singlespeed cyclocross fiets. Ik probeer nog steeds iedere dag te fietsen, al is het maar 15 minuten – anders word ik ongelukkig.”

Hoe gaat het creëren van nieuwe producten bij Lezyne in z’n werk?

“We doen natuurlijk marktonderzoek, maar we werken ook veel vanuit de intuïtie en filosofie van Micki. Het begint altijd met goede kwaliteit engineering. Daarnaast maken we graag goed ontworpen producten, met een simpel design – geen flamboyante dingen dus. Dit komt misschien voort uit Micki’s Duitse achtergrond.”

“Wat ook ideaal is dat we alles zelf kunnen doen: alle functies die nodig zijn om een nieuw product te ontwikkelen en op de markt te brengen hebben we binnen ons eigen bedrijf. 30 medewerkers op ons hoofdkantoor in California en 300 in onze fabriek in Taiwan. Veel medewerkers een dubbele functie: een engineer is bijvoorbeeld ook designer en conceptontwikkelaar. Dit houdt het werk hier heel dynamisch.”

“Daarnaast is het bedrijf 100% in het bezit van Micki, dus we hoeven niet met investeerders te overleggen. We kunnen binnen drie dagen een nieuw product ontwikkelen. Al duurde de ontwikkeling van onze eerste fietscomputer meer dan twee jaar.”

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen interview lezyne dillon clapp multitoolLezyne staat bekend om haar vele accessoires en tools

Over fietscomputers gesproken, welke uitdagingen kwamen jullie tegen bij het ontwikkelen van de Mega GPS?

“We hebben de Ally app ontwikkeld, die tal van handige mogelijkheden biedt voor de Lezyne fietscomputers. Maar de grote hoeveelheid verschillende mobiele telefoons – en daarmee veel verschillende eisen – waren een uitdaging. Uiteindelijk hebben we een paar hele mooie functionaliteiten kunnen inbouwen. Een completere set mogelijkheden voor navigatie dan die in de Lezyne fietscomputers, zoals de Mega XL GPS en Mega C GPS, ga je bijvoorbeeld niet snel vinden.”

“Plus, je hebt niet alleen voorafgaand aan je rit profijt van de Ally app, maar ook tijdens het fietsen. Je kunt bijvoorbeeld de push notificaties van je telefoon op je Lezyne fietscomputer, wanneer je je telefoon bij je hebt. Of een live tracking functie activeren, zodat thuisblijvers je kunnen volgen.”

Waarop ben je het meest trots bij de Lezyne Mega GPS?

“De batterij gaat ontzettend lang mee. Na de setup is het apparaat heel makkelijk in gebruik. Er zitten ook veel sensoren in het apparaat zelf, waardoor de basis unit al heel functioneel is. En dat voor een relatief lage prijs. Daarnaast is er nog steeds een team fulltime bezig met het verbeteren en toevoegen van functionaliteiten van de Mega GPS en de Ally app. Dus we hopen dus dat het apparaat zelfs in waarde vermeerdert over tijd, in plaats van vermindert, zoals vaak het geval is”

Gefeliciteerd met jullie samenwerking met het AG2R La Mondiale Pro Cycling Team. Wat hoop je te leren van jullie aanwezigheid in het profpeloton?

“We hebben al heel veel geleerd, gezien profs veel intensiever gebruik maken van hun fiets dan alle andere fietsers. Daardoor hebben we bijvoorbeeld nieuwe dataschermen kunnen ontwikkelen, met veel info rondom vermogen. Ook zijn we met nieuwe mounts bezig.”

Tekst gaat verder onder afbeelding
cobbles wielrennen interview lezyne dillon clapp ag2rHet AG2R La Mondiale Pro Cycling Team gebruikt de Lezyne Mega XL fietscomputer

Wat kunnen we in het komende jaar van Lezyne verwachten?

“We gaan weer een hoop nieuwe accessoires zoals verlichting en multitools uitbrengen, maar ook een hele gave CO2 tubeless reparatiekit. Maar voor de echt te gekke aankondigingen moet je nog even wachten, die komen later dit jaar.”

Lezyne Mega GPS review

Hopelijk vonden jullie het interessant een kijkje in de keuken van Lezyne te nemen! Hou je ogen open voor onze review van de Lezyne Mega GPS fietscomputer, die komt er in de komende maanden aan, nadat we hem goed onder de loep hebben genomen.

Wat zijn jouw ervaring met Lezyne?

Deel het in de Cobbles Cycling Strava Club, het is gratis!

Gerelateerd artikel

Eerder testten we het Lezyne Laser Drive achterlicht. Lees wat we ervan vonden in de review:

cobbles wielrennen lezyne laser drive review gerelateerd

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×