Skip to main content

Fietsen is op zichzelf natuurlijk al een heel ecologisch verantwoorde hobby, maar ook bij de aanschaf van accessoires, gadgets en andere fietsgerelateerde spullen kun je kiezen voor ‘groene’ producten. En dat hoeft echt niet ten koste te gaan van de looks! Vandaag is het Global Recycling Day, een mooie aanleiding voor een blog over duurzame fietscadeaus waar je niet alleen je vrienden, maar ook onze planeet blij mee maakt. Hieronder Imke’s top 5 van verantwoorde verrassingen voor je fietsvrienden. Of gewoon voor jezelf natuurlijk.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Green Oil onderhoudsproducten

Green Oil claimt de ‘groenste’ onderhoudsproducten voor je fiets te produceren. En ik denk dat ze dit ook waarmaken, want de groene gedachte is in hun gehele bedrijfsvoering doorgevoerd. Veel producten zijn 100% biologisch afbreekbaar, verpakkingen zijn gerecycled en hervulbaar, en het ruikt nog lekker ook! De producten van Green Oil zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven. Ze hebben inmiddels diverse prijzen gewonnen voor hun vernieuwende, bijzondere en fiets- en milieuvriendelijke producten.
cobbles-wielrennen-duurzame-fietscadeaus-global-recycling-day-onderhoud

2. Retulp biobidon

Iedere fietser heeft genoeg water of energiedrank nodig onderweg, maar die plastic bidonnetjes zijn een aanslag op onze aarde. Retulp heeft een bidon ontwikkeld die van 89% ruw rietsuiker en maximaal 11% regulier plastic is gemaakt. Naast het milieuvriendelijke materiaal en het mooie ontwerp hebben deze ecobidons nog een ander voordeel: je drinken smaakt niet naar plastic!
cobbles-wielrennen-duurzame-fietscadeaus-global-recycling-day-bidon

3. Interieurproducten van WOOD you reCYCLE

Het afval van fietsenwinkels als grondstof, dat is de basis van webshop Wood you reCYCLE van Imke van de Venne (auteur van dit blog). Een fietswiel of Sturmey Archer naaf als lamp, fietsvelgen als onderdeel van een tafel, tandwielen als flesopener, fietssturen als kapstok. Je kunt het zo gek niet bedenken of fietsonderdelen vinden een nieuwe bestemming als duurzame fietscadeaus. Ik word blij van werken met mijn handen en het creëren van nieuwe producten. Door klanten word ik soms ook gevraagd om iets moois te maken van hun eigen fietsonderdelen, en dat soort uitdagingen ga ik graag aan!
cobbles-wielrennen-duurzame-fietscadeaus-global-recycling-day-wyr

4. Kamerplanten van gerecyclede fietsbanden

Heb jij geen groene vingers en overleven jouw planten het nooit in huis? Dan zijn deze creatieve kamerplanten van BINK Deco wat voor jou. Eigenaresse Angela heeft inmiddels een hele cactusfamilie ontworpen voor in jouw huiskamer. Iedere cactus is uniek en met de hand gemaakt. Het ziet er misschien simpel uit, maar het maken van een cactus neemt toch gauw 1,5 uur in beslag. Maar dan heb je ook een mooie duurzame kamerplant die je leven lang mee gaat.
cobbles-wielrennen-duurzame-fietscadeaus-global-recycling-day-cactus

5. Lunchskins

Altijd perfecte knapperige crackers of luchtige broodjes voor onderweg? Lunchskins bieden de perfecte oplossing voor de fietser die graag zijn eigen bammetjes meeneemt, en de aarde graag spaart door plastic en papieren broodzakjes uit te bannen. Deze herbruikbare zakjes, die zelfs in de vaatwasser kunnen, zijn ook uitgebracht met toffe fietsprints. Eet smakelijk!
cobbles-wielrennen-duurzame-fietscadeaus-global-recycling-day-boterhamzak

Weet jij nog meer gave duurzame fietscadeaus?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club, laat iedereen meeprofiteren en draag je steentje bij aan het beschermen van onze planeet. Lid worden kost niets, dus daarom hoef je het in ieder geval niet te laten!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-duurzame-fietscadeaus-global-recycling-day-gerelateerd

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×