Skip to main content

De herfst is begonnen. In Duitsland – en ook steeds meer in Nederland – betekent dat… Oktoberfest! In het wielrennen blijven we daarmee niet achter, met de Oktoberfest Ride, op 20 oktober in Amsterdam. Lees hier alles over dit leuke event.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Dit artikel gaat over de Oktoberfest Ride in Amsterdam op 20 oktober, maar op zaterdag 13 oktober vindt ook de Oktoberfest Ride in Eindhoven plaats. De voorinschrijvingen zijn gesloten, maar je kunt je op de dag zelf ook nog inschrijven, bij het startpunt bij Velosoof. Check www.oktoberfestride.nl voor meer info.

Wat is de Oktoberfest Ride?

De Oktoberfest Ride is een perfecte gelegenheid om met een mooie laatste toertocht en een gezellig feestje het prachtige wielerseizoen van dit jaar af te sluiten, natuurlijk samen met je vrienden. Er hangt een heerlijke Oktoberfest sfeer op het evenement, met lekker bier, eten en dirndl’s en lederhosen!

Wil je het feestje helemaal compleet maken? Dan kun je ervoor kiezen ook zelf in een passende outfit ten tonele te verschijnen, met het Oktoberfest Ride Wielershirt. In rood voor de dames, blauw voor de heren. Een mooie deal, want je betaalt slechts €19,50 voor het AGU performance wielershirt (winkelwaarde €69,50). Je bestelt hem bij je voorinschrijving.

Routes

Op 20 oktober koers je door het Groene Hart ten Zuiden van Amsterdam en een stukje door ’t Gooi. Onderweg wordt je bij twee stops overvloedig getrakteert met Leckeres Essen und Trinken. Je kunt kiezen uit drie routes: Intense (60km), Endurance (85km) en Epic (110km). Zoom hieronder in op de kaartjes om de routes beter te bekijken.

Schrijf je in

Je kunt je individueel inschrijven, of als vriendenteam. In beide gevallen zijn de kosten €25,-. Bij aankomst ontvang je dan je gepersonaliseerde stuurbordje, om de route in stijl af te kunnen leggen. Bij terugkomst krijg je een gratis drankje uit de enige echte Oktoberfest Ride Bierpul. Vriendenteams krijgen ook nog eens een kopje koffie of thee voor de start, een gereserveerde Vriendenteam Stammtisch, check-in bij de Vriendenteam Captains balie en een teamstart inclusief podiumfoto.

De voornsluiting voor de Oktoberfest Ride in Amsterdam sluit op zondag 14 oktober om 23:59 uur.

Schrijf je in

Praktische info

Starttijden

Voor alle afstanden geldt dat je tussen 12.00 uur en 14.00 uur kunt starten. De inschrijf- en informatiebalies zijn geopend vanaf 11.30 uur. De finish sluit om 18.00 uur en het feest in het Finish Village om 20.00 uur.

Finish Village

Zowel in en op het terras bij Amstelborgh te Amsterdam, wordt er een Oktoberfest Festival feestje gebouwd. Na de tocht kun je daar uitbollen met je fietsmaten. Geniet van een heerlijk Biertje uit een originele Oktoberfest Ride Bierpul (en misschien nog wel eentje). De organisatie zorgt voor Dirndl’s, de Oktoberfest DJ en een weergaloos live optreden van de Oktoberfest Party Artiest.

Technische hulp

Op elk rustpunt en bij de start is een technische hulppost van Cyclon. Hier wordt geholpen met kleine technische mankementen aan je fiets. Er is een bezemwagen die je ophaalt indien je niet meer door kunt fietsen.

Parkeren

Parkeren in Amsterdam kan op het parkeerterrein van Amstelborgh/Borchland.

Niet vergeten

Een valhelm is natuurlijk verplicht. Zorg ook dat je fiets er gewoon lekker gesoigneerd uitziet, zoals het hoort. Vergeet ook niet je wegkapiteinskit, een goede wielrenner is immers op alles voorbereid. Een geldig ID-bewijs is ook verplicht. Check van tevoren ook even het weer, zodat je passend gekleed bent.

Gerelateerd artikel

Heb je nog weinig ervaring met het rijden in een groep? Lees dan deze vier verschillen tussen een solo- en een groepsrit of dit gidsje met alle info over rijden in een groep:

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×