Skip to main content

Goed nieuws: Nederland is weer een fietsevenement rijker! Volgende week staat in Amersfoort de eerste editie van het Keistad Fietsfestival op de agenda. Cobbles’ blogger Imke is een van de initiatiefnemers van dit meerdaagse evenement, en geeft je alvast een voorproefje van wat je allemaal kunt verwachten.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Het Keistad Fietsfestival opent op donderdag 11 oktober met het International Cycling Film Festival (ICFF) in filmtheater De Lieve Vrouw. Tot en met zondag staan er allerlei activiteiten op het programma, met als hoogtepunt de grote Fietsfair met workshops, clinics en foodtrucks. Deze is op zaterdag 13 oktober in de Nieuwe Stad, een oud fabrieksterrein met een nieuwe creatieve bestemming. Ook kun je tijdens het festival een bezoek brengen aan het Amersfoortse pop-up fietscafé op Kamp 16.

Donderdag 11 oktober: kick-off

De kick-off van het fietsfestival is het ICFF. Het programma is gevarieerd, met korte en langere films en documentaires. Het is voor zowel filmliefhebbers als fietsfanaten een kans om  bijzondere fietsfilms te zien. Zo worden onder andere de films Kayabike en Bike portraits vertoond. In het weekend hebben de organisatoren van het filmprogramma nog twee extra films voor je in petto. Op zaterdag kun je kijken naar de documentaire Bikes vs. cars, en op zondag is er als uitsmijter de Nederlandse première van de mountainbikefilm The moment. Dit is een documentaire over het ontstaan van de extreme downhill mountainbikesport. Denk aan epische stunts zoals je ze misschien kent van de Red Bull Rampage!
cobbles wielrennen keistad fietsfestival filmfestival

Vrijdag 12 oktober: proloog

Op vrijdag bevat het programma een mix van actie, interessante lezingen en maatschappelijke betrokkenheid. Zo is er een clinic om kennis te maken met mountainbiken en vragen we aandacht voor Amersfoort als fietsstad tijdens een Critical Mass fietstocht. Jonge sportievelingen kunnen zich uitleven bij de Kids Bike Night Ride, een dikke-bandenrace-met-fietsverlichting voor kids van 8 t/m 14 jaar.

cobbles wielrennen keistad fietsfestival lezingEén van de lezingen gaat over fietsvakanties.

Zaterdag 13 oktober: main event

Op zaterdag staat de grote Fietsfair op het programma, een evenement om fietsvrienden te ontmoeten en leuke spullen te bekijken en te kopen. Tal van activiteiten starten vanuit De Nieuwe Stad, zoals Mindful Cycling, Yoga voor fietsers en het Amersfoorts kampioenschap loopfietsen. ’s Avonds is er een inspiratiesessie met adventure racer Matthijs Ligt (@limpinfrog).
cobbles wielrennen keistad fietsfestival mainevent

Zondag 14 oktober: finish

We sluiten het fietsfestival af met onder andere een gave Alleycatrace en een GO MTB #RideAlong social ride. Ben je geïnspireerd door het ICFF? Schrijf je dan in voor de praktische workshop Fietsen en Filmen. De Nieuwe Stad is op deze dag trouwens ook het startpunt voor de welbekende Meewindkoers.

Het Keistad Fietsfestival is een feest met de fiets in de hoofdrol, een sociaal festival voor iedereen! Dus laat je verrassen door al het moois dat het #keistadfietsfestival te bieden heeft.  Meer informatie is te vinden op www.keistadfietsfestival.nl. See you @keistadfietsfestival!

Weet jij nog een fietsfestival dat we niet mogen missen?

Vertel het je fietsvrienden in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden kost niets!

Gerelateerd artikel

cobbles wielrennen keistad fietsfestival gerelateerd

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×