Skip to main content

Als fietsliefhebber ben je aan het struinen over markten of door verborgen straatjes op zoek naar inspiratie. Niet in de hoogste versnelling, maar in een rustig tempo: neem de tijd!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Op zoek naar het fietsverleden; hoe fietsen een eeuw geleden beleefd werd.

Vintage fietsen, onderdelen, reclames, tijdschriften en meer. De passie voor het oude ambacht, de details en duurzaamheid van de materialen van toen. De fiets laat mij nooit écht los. En die nieuwsgierigheid naar het fietsverleden leidt mij naar verborgen fietsschatten op plekken waar je het niet verwacht. Ik neem jullie mee naar een schatkamer aan vondsten en deel waar je de gaafste prints kunt vinden als je houdt van vintage fietsspullen. Dit is mijn top 5:

1. Het antiquariaat

Hier vind je oude boeken, prenten, kaarten en posters! Als je goed zoekt of vraagt naar items over de fiets, zijn er nog zeker verborgen pareltjes te vinden! Zo liep ik in Praag tegen deze fantastisch mooie posters van Dürkopp’s Fahrräder en Alois Sitar.

2. De vlooienmarkt

Hou je net als ik van oude spullen en struinen over lokale markten?! Geniet je van onderhandelen en leuke gesprekken voeren met de lokale bevolking? Dan loop je ook daar tegen leuke vondsten aan. Zoals stapels oude wielertijdschriften met sprekende reclame uitingen. Tijdschriften als weekblad Wielersport dat uitgebracht werd door de KNWU voor officiële mededelingen, verslagen, delen van ontwikkelingen in de wielersport en meer.

3. Het veilinghuis

Deze oude kaarten, sluitzegels en poster vond ik in eigen land: Groningen.
Ik kan echt genieten van miniatuurafbeeldingen en grappige uitspraken op de reclame uitingen van destijds.  De sluitzegels zoals hieronder afgebeeld werden in tegenstelling tot postzegels gebruikt om post te verzegelen.

“De Nederlandsche Maagd: ’t Spijt mij heeren. Dat ik u moet teleurstellen. Maar zolang bij mij FONGERS – rijwielen gemaakt worden. Heb ik uwe rijwielen niet nodig.“

4. De lokale kleine boekhandel

Winkels als De Slegte of De witte boekhandel vind je ook in het buitenland. Zo ook op vakantie in Italië in de schitterde stad Verona. Daar vond ik een authentieke map met oude klassiekers! 100 Anni di Corsa. Dat zijn prints van fietsen van de grote fietshelden van de wereld: Coppi, Bartali, Pantani, Merckx.. Het loont dus echt om tussen de boeken op zoek te gaan naar oud drukwerk.

5. Vintage winkels met industriële spullen

Ook hier vind je geregeld gave fietsen, accessoires of prints. In eigen land zijn dat winkels zoals Spoor 38  of Vint in Amersfoort, Verroest in Groningen of Vivre in Nijmegen. Een waar genot om doorheen te struinen. Maar zoek in het buitenland ook eens die leuke kleine Bric a Brac zaakjes op met hun verrassende spulletjes.

Als je op zoek bent naar iets leuks voor je interieur…? Zet die shifter in de laagste versnelling. Duik eens die oude winkel in en geef je nieuwsgierigheid de ruimte. Het geeft mij veel plezier op vakantie, tijdens een stedentrip of gewoon tijdens een uitje in eigen land. Er is nog zoveel moois te vinden dat een plekje in huis verdient in plaats van te blijven liggen in de schuur, op een stoffige zolder of op een lokale rommelmarkt.

Veel shop plezier gewenst!

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×