Skip to main content

We hebben wederom een paar mooie speciaalbieren voor jullie klaargezet om Gent – Wevelgem goed door te komen. Welke pintjes gaan jou perfect de zondagmiddag door loodsen? Je leest het hier!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Na Dwars door Vlaanderen en de E3 prijs staat natuurlijk Gent – Wevelgem op het programma, een van onze persoonlijke favorieten. Zondag zijn wij zeker voor de buis te vinden na onze vaste weekendrit. Niets is mooier dan met lege, uitgeknepen benen de zondagmiddag voor de TV door te brengen met de zangerige klanken van Wuyts en Jose. Om deze ervaring nog te veraangenamen hebben wij de volgende selectie dorstlessende pintjes voor jullie geselecteerd:

cobbles voorjaarsklassiekers bier gent wevelgem maeght gottem sint canarusaVroege ontsnapping: De Maeght van Gottem

Sint Canarus is éénn van de kleinste brouwerijen in België. De huisbrouwer van dit ‘specialleke’ is te vinden in Deinze, de officiële startplaats van Gent – Wevelgem. De Maeght is een lekker verfrissend bier. De geur van hop, citrus en appel kenmerken dit bier. De smaak is pittig, hoppig en heefft de fruitige smaak van groene appels. Getooid met een ruime witte dikke schuimkraag is dit een prachtig begin van hopelijk een prachtige middag vol koers!

cobbles voorjaarsklassiekers bier gent wevelgem poperings hommelbier

Stoere Knecht: Poperings Hommelbier

Omdat wij een zwak hebben voor de Westhoek en de vele ontberingen van de eerste wereld oorlog die deze streek heeft moeten doorstaan hebben wij gekozen voor een vaste metgezel. Dit stevig goudgele speciaalbier is Poperings Hommelbier. Dit bier, bekroond met verschillende internationale bierprijzen is ruimschoots in de lokale supermarkt of slijter te verkrijgen. Het bier heeft de smaak van hop en biedt een volle en kruidige smaak.

cobbles voorjaarsklassiekers bier gent wevelgem gentse tripel

Finale Koker: Gentse Tripel

Het prachtige etiket trok ons magisch naar zich toe. Zeg toch eerlijk, zo moet het toch? De Sint-Niklaaskerk, het belfort van Gent en de Sint-Baafskathedraal kijken je prachtig aan. Eenmaal in het glas geschonken valt de honingblonde kleur gelijk op. Het bier is goed gebalanceerd door het gebruik van vele verschillende soorten hop. De afdronk is licht bitter maar aromatisch. Dit biertje is er een dat ongetwijfeld bij vele personen in de smaak zal vallen. Een spetterende finale waardig.

We wensen jullie allemaal alvast een zalig weekend toe!

Laat je horen

Heb jij nog goede bier tips? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×