Skip to main content

Het is geen geheim dat Cobbles fan is van Vlaams speciaalbier. Jef dook het bier in en zocht voor jullie heerlijk speciaalbier uit om bij Dwars door Vlaanderen te drinken.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

De heilige Vlaamse Wielerweek week staat bijna weer voor de deur, wij van Cobbles hebben koortsachtig de dagen afgeteld, voorbeschouwingen gelezen, koersen uit het verleden gekeken en de prognoses eindeloos bestudeerd.

Beer pairing

Naast deze werkzaamheden hebben wij voor jullie, onze trouwe lezers ook een diepgaand onderzoek uitgevoerd welke Belgische bieren het beste bij deze koersen passen om zo compleet mogelijk van de prachtige momenten te genieten! Lees snel verder voor onze selecte ploegensamenstelling voor aankomende woensdagmiddag: Dwars door Vlaanderen!

Dwars door Vlaanderen

Dwars door Vlaanderen: een koers waar onze harten harder van gaan kloppen. Weg met het koersen in de zandbak! Je leest het goed: zelfs Milaan – San Remo mag hier voor wijken.

De locomotieven, de stoemperts, de diesels, zij krijgen nu hun podium. Heroïsche namen zoals Etienne De Wilde, Eric Vanderaerden, Jelle Nijdam en Andrei Tchmil kleurden hier in het verleden de koers. Zeg nou zelf: Wielsbeke, Bavikhoofsestraat, Sint-Eloois-Vijve en de Nokereberg klinkt een liefhebber toch als muziek in de oren!

Cobbles speciaalbier Dwars door Vlaanderen Rodenbach

Speciaalbier voor bij de koers #1: Rodenbach

We trappen af in Roeselare, de stad van het WieMu, veel te jong overleden supertalent Jempi Monsere en… Rodenbach, het roodbruine vocht uit de brouwerij in de Spanjestraat. Naar verluid staan hier 294 oude vaten die het bier zijn karakter geven. Dit zoetgeurende, helder roodbruine bier is getooid met een prachtige schuimkraag. Rodenbach smaakt zeer herkenbaar: licht bitter en lichtzurig met een droge en intense afdronk. De perfecte start voor deze prachtige middag dus!

Defraeye

Niet ver van Roeselare ligt Izegem. Hier werkte Odiel Defraeye in een borstelfabriek. Voor de vaste volger van de Sporza topper Vive Le Velo behoeft Odiel geen introductie. Hij werd in 1912 de eerste Vlaming die ooit de Tour de France won. In de Izegemsestraat kun je nog een wielerpiste vinden die Odiel liet aanleggen. Hier reed Patrick Sercu ook zijn eerste pisterondjes, een leuke bijkomstigheid.

Cobbles speciaalbier Dwars door Vlaanderen Kasteel Tripel

Speciaalbier voor bij de koers #2: Kasteel Tripel

Het kasteel van Ingelmunster is de plaats waar het Kasteelbier wordt gebrouwen, het krachtige bier met het karakteristieke glas. Wij hebben dit keer gekozen voor de Kasteel Tripel. Een van de huisbieren van de Cobbles directie. In de smaak overheerst fruitigheid. Op de achtergrond vind je de smaak van mout, bloemen en kruidnagel. In de afdronk komt de alcoholsmaak goed naar voren. Dit bier verveelt nooit, dus sla snel een voorraadje van deze hersteltripels in om de Vlaamse week door te komen!

Laat je horen

Heb jij nog goede biertips? Voor Dwars door Vlaanderen of voor de komende klassiekers? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×