Skip to main content

Heb je Europa wel gezien en wil je een keer ergens anders biken? Ga dan naar de Moab in de VS! Met alom bekende trails is het een waar mountainbikemekka!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Diepe kloven en ravijnen

Moab, misschien gaat er al een belletje bij je rinkelen als je deze naam hoort. In veel mountainbikemagazines is er al over geschreven. En dat is niet verwonderlijk. Het landschap van Moab is onbeschrijflijk. Glooiende rode rotsformaties wisselen zich af met diepe kloven en ravijnen. Het ideale landschap om te mountainbiken. En dat hebben ze in Moab goed begrepen. De omgeving van Moab kent een bijna ontelbaar aantal routes. Van makkelijke routes voor beginners tot zeer moeilijke en technische routes voor de ervaren enduro en downhill mountainbikers.

Cobbles - Moab mountain biking

Een aantal jaren geleden heb ik het zelf mogen meemaken, toen ik tijdens mijn rondreis door de VS in Moab kwam. De Slick Rock trail is mij het meeste bijgebleven. De 21 km lange route gaat volledig over rood gesteente en is volgens locals een veeleisende route, zowel op technisch als fysiek gebied. Volgens sommige bronnen zou het zelf de meeste technische route zijn in het gebied. Zelf vond ik dat nogal meevallen. De afdalingen en klimmen zijn zeer steil, maar meer dan dat is het niet. Genieten, dat is vooral waar de slickrock trail voor staat. Iedereen die ik tegenkwam dacht hier hetzelfde over en de sfeer op en rond de route was relaxed. Heel anders dan op populaire Nederlandse routes.

Cobbles - Moab Slickrock

Fantastische bikespot

Voor mij is Moab de mooiste bikespot waar ik ooit heb mogen rijden. Alles is er aanwezig om je te vermaken. Het landschap is prachtig, de routes staan goed aangegeven, de routes geven je een ware kick en Moab is een geweldig stadje waar sport en het goede leven centraal staan. Heb je het geld, dan zou ik zeggen, pak zo snel mogelijk het vliegtuig en ga naar Moab.

Als voorbereiding voor je reis kun je eens kijken op: http://www.discovermoab.com/biking.htm of op http://www.moabadventurecenter.com/trips/biking/.

Meer Cobbles

Ben je door het lezen van deze blog gemotiveerd om te gaan biken? Lees dan ook eens over bandenkeuze in mountainbiken en het interview met dé MTB-route guru van Nederland: Patrick Jansen.

Jason is een avonturier. Wielrennen, mountainbiken, crossen, hij vindt het allemaal mooi. Het liefst fietst Jason iedere dag zo lang mogelijk. Naast het toeren dat Jason leuk vindt, is hij ook actief als wedstrijdwielrenner bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×