Skip to main content

Het is niet meer alleen de topsporter of fanatieke amateur die de weg weet te vinden naar de massageruimte. Meer en meer recreatieve sporters gaan naar de sportmasseur. Jij nog niet? Bart is sportmasseur en vertelt waarom ook jij je onder handen zou moeten laten nemen.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Je herstelt sneller

Herken jij het gevoel van spierpijn, vermoeide en zware benen? Vast wel! Het is een normale reactie na die leuke tocht, training of wedstrijd. Je lichaam geeft aan dat het moet herstellen. Goede voeding en rust zijn uitermate belangrijk, maar soms heb je die tijd niet, of wil je je lichaam een handje helpen. Ga dan naar de sportmasseur. Hij (of zij natuurlijk) zal door middel van een herstelmassage je lichaam helpen de aanwezige afvalstoffen af te voeren. Het resultaat is dat jouw lichaam sneller en ook beter herstelt. Daarbij zul je beter slapen en krijgt je lichaam de rust die het verdient.

2. Je ontspant en laat de stress gaan

Even ontspannen en je laten masseren. Een heerlijk gevoel is dat. Je laat de masseur zijn werk doen, terwijl jij ontspannen op tafel ligt. Dat werkt stressverlagend. Kom je vaker bij dezelfde sportmasseur, dan leert hij je lichaam en pijntjes kennen en kan hij je gerichter helpen. Je bouwt een vertrouwensband op. De massage wordt een uitlaatklep voor opgebouwde spanning en daarmee een verlengstuk van je sportieve ambities.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-sportmasseur-massage-01Een sportmassage helpt je herstellen en ontspannen.

3. De sportmasseur geeft je interessante tips en tricks

Lig je op tafel dan komen de gesprekken vanzelf op gang. Als sportmasseur krijg ik veel verschillende (soorten) sporters op tafel die hun kennis en ervaring delen. Superinteressant! En we hebben het niet alleen over spieren en vermoeidheid, maar ook over trainingsvormen, sportlocaties, evenementen, sportieve uitdagingen, voeding, enzovoort. Al die kennis en ervaring kan ik weer met je delen, zodat jij je voordeel kunt doen met de tips en tricks van andere sporters.

4. Je voorkomt blessures

Veel sporters komen pas als er klachten zijn, maar het is beter om je lichaam preventief periodiek onderhoud te geven. De body APK noem ik dat, en ik kan het je van harte aanraden. Voorkomen is immers beter dan genezen. Denk hierbij aan het behandelen van triggerpoints en extra aandacht voor aanhechtingen van spieren/pezen aan botten. En laat in plaats van je vermoeide benen ook je rug, armen en schouders eens een keer goed masseren. Ook deze spieren worden enorm belast tijdens het fietsen.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-sportmasseur-training-fietsDe sportmasseur kan je helpen bij voorkomen en herstellen van blessures.

5. Je revalideert sneller

Je wil na een blessure natuurlijk terugkomen op je oude niveau. Een sportmasseur helpt je daarbij, en gaat verder dan een fysiotherapeut of sportarts. Op maat gemaakte trainingsprogramma’s helpen je te revalideren naar jouw gewenste niveau. Daarbij zet ik ook extra behandelingen in als dat nodig is. Denk hierbij aan andere vormen van massage, zoals inzet van de fitgun, cupping of flossing.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-sportmasseur-trainingsprogrammaEen sportmasseur doet meer dan alleen masseren.

6. Het geeft je lichaam een boost

Zit jij vlak voor een grote tocht, wedstrijd of intensieve training? Geef je benen dan een extra boost. Een stimulerende sportmassage pept je lichaam op, en je zit gelijk actief op de fiets. Zowel mentaal als fysiek een boost!

7. Je kunt veilig op pad

Je hamstring zeurt, je kniebanden voelen geïrriteerd of je hebt last van je onderrug. Het is net geen echte blessure, maar irritant genoeg om niet lekker te kunnen fietsen. De oplossing is medical tape, vaak te herkennen aan de bonte kleuren. Deze zorgt voor versteviging, extra stabiliteit en voelt fijn aan. Een extra hulpmiddel dat ook de doorbloeding stimuleert. Ideaal om mee te rijden. En je kan het laten zitten, waardoor het na het fietsen verder zijn werking doet. De tape is vrij snel aangelegd en blijft maximaal tien dagen zitten.

Kom je net terug van een vervelende blessure en voel je je nog niet helemaal zeker, dan biedt medical tape een veilige en geleidelijke route om je weer vertrouwen te geven en je letterlijk en figuurlijk weer op weg te helpen.

Tekst gaat verder onder afbeeldingcobbles-wielrennen-sportmasseur-medical-tapeMedical tape is er in heel veel kleuren, zodat je altijd kunt matchen met je outfit.

Wil je meer weten?

Zoek een sportmasseur bij jou in de buurt op www.vindeenmasseur.nl. Tenslotte een belangrijke tip: kies een sportmasseur die bij je past, waar jij je prettig bij voelt en een klik mee hebt.

Wat zijn jouw ervaringen met sportmassage?

Deel je verhalen en tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Lid worden is gratis!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-sportmasseur-gerelateerd

Bart Sibon is zelfstandig sportzorgmasseur, personal - en hersteltrainer bij Garuda Sport. Hij is soigneur bij VolkerWessels Cycling team. In zijn vrije tijd is hij veelvuldig op de mountainbike te vinden op de parcoursen in de Nederlandse bossen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×