Skip to main content

Zomervakantie: een ideale periode om veel kilometers te kunnen maken. In dit overzicht kom je bruggen, wind, rivieren, oude dorpen, nog meer wind en beklimmingen tegen. Martijn heeft vijf toertochten voor je uitgekozen om te rijden in de maand augustus.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

4 augustus: Giro di Schouwen-Duiveland

Zeeuwen zijn trots, en een tikkeltje chauvinistisch. Ik kan het dus niet over mijn hart krijgen dit overzicht te maken zonder er een Zeeuwse toertocht in de zetten. Een troost, het is een fraaie. De Giro di Schouwen-Duiveland zag het levenslicht na de aankomst van een Giro-rit in Middelburg, in 2010. De etappe ging voor een deel over Schouwen-Duiveland en werd gewonnen door de betreurde Wouter Weylandt. De route gaat over de Oosterscheldekering en Zeelandbrug, meer redenen om enthousiast te worden, heb je niet nodig.

Bekijk de website

10 augustus: Lingetocht

Start en finish in Dodewaard, provincie Gelderland. De organisatie heeft routes gemaakt van 55, 95 en 110 kilometer. De routes gaan langs het riviertje De Linge, waarbij je over smalle dijken en door pittoreske dorpen rijdt.

Bekijk de website

18 augustus: IJsselmeer Challenge

Jawadde. 300 kilometer is een heel eind. Zeker in een landschap waar de wind vrij spel heeft. De IJsselmeer Challenge, met ook routes van 50, 100, 150 en 200 kilometer. Er is nog een klein voorbehoud. Er wordt de komende jaren gewerkt aan de Afsluitdijk, de scherprechter in de IJsselmeer Challenge. Ik heb contact gehad met de organisatie, ze zeggen nog in onderhandeling te zijn met Rijkswaterstaat. De NTFU heeft laten weten dat de Afsluitdijk dit jaar vier keer open mag voor fietsers, en dat dit goed nieuws zou zijn voor de IJsselmeer Challenge.

Bekijk de website

25 augustus: Bauke Mollema Tocht

Jawel, de man met de mooiste en lelijkste stijl van het peloton rijdt mee. De routes zijn nog niet bekend, gelukkig heb ik ooit een vriendin in Uithuizermeeden gehad. Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik alles bij elkaar langer in de trein naar haar toe heb gezeten dan dat ik effectief bij haar heb doorgebracht, maar ik ken de provincie een beetje. Het zullen veel open stukken zijn. De afstanden zijn 65, 85, 125 of 200 kilometer.

Bekijk de website

31 augustus: Vélomédiane Claude Criquielion

Mijn excuses, er staat één tocht in België bij. Maar wat voor één. De Vélomédiane is 170 kilometer lang, en telt niet minder dan 21 beklimmingen. Het zwaartepunt ligt tussen kilometer 55 en 77. Het begint met de Mur de la Vélomédiane, ook bekend als de Côte du Pied Monti. Daarna volgen vanuit La Roche drie beklimmingen die samen de zwaarste klim van de Benelux vormen, de Haussire. Na Samrée wordt het iets draaglijker, al blijven er uitdagingen volgen. Zo moet je nog over de Côte de Malempré (maximaal 18 procent), de Roche à Frêne (twee kilometer aan bijna tien procent), de Rideux en de steile Côte de Beffe (een naam die je wellicht een glimlach bezorgt, al zal dat in dit stadium van de rit niet meevallen). Na de laatste klim volgt de negen kilometer lange afdaling naar de finish. Het is een cyclo, dus wordt er een klassement opgemaakt.

Bekijk de website

Toertochten augustus 2019: welke raad jij aan?

Laat het weten in de Cobbles Strava club en maak je medefietsers blij!

Gerelateerd artikel

Om alvast op de zaken vooruit te lopen: op 1 september vindt op de Utrechtse Heuvelrug en de Posbank de 1K Ride plaats, waarbij je 1000 hoogtemeters in eigen land beklimt. Een alpencol in eigen land dus! Check hier alvast onze 1K Ride preview:

1K Ride toertocht preview: beklim een Alpencol in Nederland

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×