Skip to main content

Wil jij voordat je op vakantie gaat nog een toertocht rijden? Extra hoogtemeters maken, je grenzen verleggen, werken aan je techniek tijdens workshops, het Tour de France gevoel ervaren of gewoon genieten van de natuur en gezelligheid. Het kan allemaal in de maand juli! Nicole heeft een aantal leuke toertochten in de wielerwereld en mountainbikeland voor je uitgezocht.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wielertocht #1: Ronde van de 12 provinciën (4-6 juli)

Locatie: Lent-Nijmegen

Een uitdagende wielertocht door alle 12 Nederlandse provincies! Je kan het zelf zo gek maken als je wilt. Een rondje Nederland fietsen in één dag is voor echte bikkels, maar met de meerdaagse wielervarianten ook prima te doen voor de minder extreme wielrenners. De volledige afstand van 431km wordt dan verdeeld over 2 of 3 dagen. De route loopt van de start in Lent-Nijmegen (Gelderland) naar de finish in Leek (Groningen), waar een gezellige finish wordt georganiseerd voor alle rijders. Wat betreft de route gaat Brabant aan kop. Een derde van de route (140km) voert je door de mooie Brabantse wegen en paden. www.rondevan12.nl

Naar de website

Wielertocht #2: Le Tour Ride (6 juli)

Locatie: Amsterdam

65 Jaar geleden startte de Tour in Amsterdam. Dit was de eerste keer dat de Tour buiten Frankrijk startte. In Amsterdam wordt dit nog steeds gevierd. Op de startdag van de Ronde van Frankrijk start ook Le Tour Ride in Amsterdam, georganiseerd door onze partner NL Tour Rides.

De routes volgen een deel van de etappes die het tourpeloton in 1954 ook reed. De start en finish is bij het Olympisch Stadion met de eerste meters over het stationsplein. Le Tour Ride kent drie afstanden: 80 km (Intense), 115 km (Endurance) en 150 km (Epic). Je finisht volledig in Franse stijl met wijn, stokbrood en Franse lekkernijen. Dat heb je wel verdiend na deze inspannende tocht. Overal is aan gedacht want de proloog van de Tour de France 2019 hoef je zeker niet te missen, deze wordt live uitgezonden op grote beeldschermen. Vier de Ronde van Frankrijk! www.letourride.nl

Naar de website

cobbles wielrennen mountainbiken toertochten juli 2019 le tour ride

Wielertocht #3: Ladies Day (7 juli)

Locatie: Surhuisterveen

Wielerdames opgelet! Vind je het net even wat relaxter en leuker om een toertocht voor dames te fietsen? Dan is de Ladies Day een perfect evenement om aan deel te nemen. Tijdens deze ladies ride van 50km worden er ook verschillende leuke workshops en clinics georganiseerd. Je kan bijvoorbeeld aansluiten bij de fiets clinic op de ijsbaan of een workshop van Marianne Vos volgen om je techniek te verbeteren. Wil jij mee doen met je vriendinnen? Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus schrijf je snel in via de website!

Naar de website

cobbles wielrennen mountainbiken toertochten juli 2019 ladies ride

Wielertocht #4: Omloop der Zevenheuvelen (7 juli)

Locatie: Berg en Dal

Zondag 7 juli vindt alweer de derde editie van de toertocht Omloop der Zevenheuvelen plaats. Tijdens de uitgepijlde routes van 80 km, 110km of 140km kan je actief genieten van een schitterende omgeving rond Berg en Dal. Een zeer gevarieerde route met heuvels, polder, schitterende natuur en bruggen. Voordat je de finish bereikt moet er nog flink geklommen worden. Enkele kuitenbijters zorgen er op het einde van de routes zeker voor dat je met een voldaan gevoel de finish bereikt. De toertocht is nog leuker wanneer je samen met vrienden of collega’s rijdt, je kan je vanaf dit jaar ook als team inschrijven.

Naar de website

Wil je op een andere dag in de buurt van Nijmegen rijden? Check onze wielrenroutes rondom Nijmegen.

Wielertocht #5: Rapha ride Amerongseberg (21 juli)

Locatie: Den Bosch

Een geweldige rit van 125km met veel variatie op de route, je fietst over dijken, hevels door polders en geniet van goede koffie in fietscafé De Proloog. Deze rit is toegankelijk voor meerdere niveaus. Er wordt in twee of drie groepen gereden met gemiddelde snelheden van 27 tot 32 km/h. Voor iedereen die een extra uitdaging opeist, is er tijdens de rit een opwaartse klassering op drie segmenten. De winnaar wordt beloond met eeuwige roem en een prijs! Will je weten waar ze verzamelen voor deze kleinschalige koffie ride?

Bekijk op Facebook

Wielertocht #6: Mission Yellow (27 juli)

Locatie: Landgraaf

Cobbles partner NL Tour Rides presenteert Mission Yellow en staat in het teken van de beslissende dag in de Tour de France met de laatste bergetappe. Wellicht zijn ze wat te positief (of te chauvinistisch…) maar natuurlijk hopen we dat de die dag hét GEEL rondom de schouders van één van onze Nederlandse tourfavorieten komt! Support de Nederlandse tourhelden en fiets in Limburg mee op deze laatste dag van de Tour de France. Je rijdt deze toertocht samen met een aantal Nederlandse ex-Tourrenners. Er zijn twee uitdagende afstanden; de Endurance (120 km) en de Epic (160 km). In totaal bedwing je op de langste afstand meer dan 1200 hoogtemeters in 20 klimmetjes.

Naar de website

cobbles wielrennen mountainbiken toertochten juli 2019 mission yellow

Mountainbiketocht #1: Sallands Mooiste (7 juli)

De dikke banden race, funklasse wedstrijden en Sallands mooiste MTB-tocht zijn allemaal onderdeel van het Sallands Fietsweekend. Voor de mountainbike liefhebbers onder ons die wat meer uitdaging zoeken tijdens de toertocht kunnen met time-trail te rijden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Strava app. Je tijden worden geregistreerd op bepaalde segmenten en verwerkt in een klassement. Dit is mogelijk bij de afstanden van 45km, 60km en 80km. Ben jij sneller op de belangrijkste time-trail segmenten dan je fietsbuddies? Meten is weten, veel fietsplezier!

Naar de website

Mountainbiketocht #2: Bike Transalp (14-20 juli)

Heb jij nog geen vakantie geboekt? Dan is de Bike Transalp in Oostenrijk een uitdagende optie om je vakantie mee te starten. Tijdens deze 7-daagse mountainbike challenge fiets je 500km door het adembenemend Alpenlandschap met mooie panorama uitzichten en uitdagende passages. Aan het einde van de tocht heb je meer dan 18.000 hoogtemeters op de teller staan! Wil je weten wat je te wachten staat? Check de trailer:

Naar de website

Welke toertochten staan op jouw lijstje?

Stuur je aanraders naar de Cobbles Strava club en help je medefietser net zo genieten als jij!

Gerelateerd artikel

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de zomervakantie? Bekijk dan eens onze artikelen over bikepacking.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×