Skip to main content

Het Bredase FietsFiesta is inmiddels een landelijk bekend fietsfeestje dat je als liefhebber niet mag missen. Oprichtster Tanja Steenhorst is een energieke, sprankelende fietsfan die haar enthousiasme graag deelt met de bewoners van haar stad. Imke kent haar al vanaf de eerste editie van FietsFiesta en sprak haar over dit evenement, waarvan de derde editie dit jaar plaatsvindt op 22 en 23 juni bij PIER15 in Breda.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wat is FietsFiesta voor jou?

FietsFiesta is voor mij een persoonlijke ambitie om voor allerlei verschillende fietsliefhebbers het tofste fietsfeest in de Benelux voor elkaar te krijgen. FietsFiesta staat voor een feestje met elkaar op en rond de fiets. De grens voor jezelf verleggen om daarna heel relaxed die prestatie samen te vieren. Een sportief urban feestje waar je geïnspireerd, enthousiast en met spierpijn vandaan komt. En dan bedoel ik niet alleen spierpijn in je benen van het fietsen, maar ook in je kaken door die glimlach op je gezicht!
cobbles-wielrennen-fietsfiesta-breda-pier15

Hoe is FietsFiesta geboren?

Ooit begon het met een idee om een cyclehack te organiseren. Het leek me gaaf om door middel van een hackaton samen met inwoners via fietsinnovaties verbeteringen voor onze eigen stad aan te jagen. Al pratende over dit idee met een aantal ondernemers en de gemeente werd het idee breder en groter. Vanuit onze eigen behoefte aan interactie in de stad en de betekenis van de fiets voor onszelf werd het idee geboren voor een festival met allerlei culturele en sportieve fietsevents. We hadden heel veel ideeën met de fiets als het centrale thema. Andere ondernemers werden enthousiast en haakten ook aan, en voor we het wisten hadden we een heel programma bij elkaar!
cobbles-wielrennen-fietsfiesta-breda-pier15-overzicht

Voor wie is dit fietsfeestje bedoeld?

FietsFiesta is voor elke fietsliefhebber, van stadsfietsers tot sportieve mountainbikers, gravelrijders en wielrenners. Jong en oud is welkom. Dit jaar willen we letterlijk nog meer mensen in beweging krijgen. Daarbij staat het delen van de fietspassie en het verbinden van mensen nog steeds voorop. Dit jaar bieden we meer toffe fietstochten dan ooit voor zowel mountainbikers, gravelrijders en wielrenners. Na je prestatie kun je genieten van het feestje bij PIER15, de industriële hotspot van Breda. Hier kun je diverse demo’s en exposities bezoeken onder genot van een drankje en een hapje.
cobbles-wielrennen-fietsfiesta-breda-terras

Wat mag je dit jaar absoluut niet missen?

Moeilijke vraag, ik denk dat we voor elke fietser iets tofs te bieden hebben! Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitdagende zandhappen met de mountainbike? Voor de wielrenners hebben we een voorproefje van het parcours van de Vuelta. Zelf vind ik de stadsfietstour langs de Blind Walls Gallery ook erg gaaf, dat is een inspirerend ‘museum op straat’ van tientallen muurschilderingen. Voor de kids raad ik de cursus step-tricks aan. Die wordt gegeven door Max Snijders, de nummer 3 van Nederland! Ben je niet zo’n fietser maar houd je wel van een beetje reuring, kom dan gewoon lekker chillen bij PIER15. Wil je meer weten? Bezoek dan de website van FietsFiesta en check het volledige programma.
cobbles-wielrennen-fietsfiesta-breda-step-tricks

Heb je nog een inspirerende boodschap voor onze lezers?

Pak die fiets, beleef, ontmoet, beweeg, daag jezelf uit, inspireer en feest! Tot ziens in Breda!

Welk fietsevenement ga jij zeker bezoeken de komende tijd?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava Club. Ben je nog geen lid? Geen probleem, meld je gratis aan!

Gerelateerd artikel

cobbles-wielrennen-fietsfiesta-breda-gerelateerd

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×