Skip to main content

Het fietsseizoen is inmiddels in volle gang. De winterkilootjes zijn eraf en het is alweer lang licht ’s avonds. Dit is de tijd van het jaar om veel trainingskilometers te maken in voorbereiding  op… Ja, op wat eigenlijk? In dit artikel stelt Jef enkele pareltjes van toertochten aan je voor, ideaal als (tussen)doel voor de komende weken, en perfect om de zomer te beginnen! Of je nu van klimmen in de Ardennen houdt of een ode wil brengen aan de koersen uit het verleden, leef je uit met deze toertochten in juni.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

9 juni – Tilff-Bastogne-Tilff (Ardennen)

Op zondag 9 juni wordt Tilff-Bastogne-Tilff verreden, een van de oudste cycloklassiekers van België. Het decor zijn de Belgische provincies Luik en Luxemburg. Afzien op de vele heuvels in de Ardennen is het devies! Met kuitenbijters zoals bij Chambralles en de Côte d’Amermont met zijn prachtige uitzicht vanuit Stavelot.

Dit is geen tocht voor watjes, want de kortste afstand is nog altijd 90 km, waarin een kleine 1200 hoogtemeters bedwongen moeten worden. De routes van de 125, 168 en 250 km (met respectievelijk zo’n 1800, 2500 en 3000 hoogtemeters) gaan over de Rosier bij la Gleize, bekend van “La Doyenne”, en de Redoute nabij Aywaille. Een van de bekendste hellingen uit de wielersport, en voor mij een persoonlijke nachtmerrie. Dus zet je klimcassette er maar op en leef je uit in de Ardennen!
cobbles-wielrennen-toertochten-in-juni-2019-redoute

15 & 16 juni – De Retro Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde)

Een van mijn favoriete toertochten in juni, de Retro Ronde van Vlaanderen. Laat je full carbon koersmachine maar thuis en reis naar de wereld van de stalen koers velo’s, kasseien, buiscommandeurs en wollen koerstruitjes. Wielrennen zoals in de ‘goede oude tijd’ zonder high tech, vermogensmeters en aerodynamica. De Retro Ronde neemt je mee naar de tijd van de Flandriens.

Fiets 40, 80 of 120 kilometer door het prachtige Vlaamse Landschap. Welkom in het land van Briek met zijn uitzonderlijke sfeer. Laat je verrassen door de prachtige fietsen, kleurrijke shirts en de omgeving. Haal je oude koerstrui uit de mottenballen en spring op je stalen ros (of schaf er snel een aan). Fietsen zoals het ooit bedoeld was!
cobbles-wielrennen-toertochten-in-juni-2019-belgisch-rijwielhuis

 22 juni – Omloop Math Salden (Sittard)

Als chauvinistisch Limburger mag mijn eigen provincie natuurlijk niet ontbreken. Deze toertocht brengt je dan ook naar het zuiden van het land. De Omloop Math Salden is vernoemd naar de landelijk bekende wielerzaak Math Salden in Limbricht. Vanuit Sittard maak je een prachtige tocht door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Met zijn 1750 hoogtemeters is de 185 km een prachtige rit. Bekende namen als de Cauberg, Loorberg, Camerig en de Eijserbosweg komen voorbij. Daarnaast wordt er nog een uitstapje gemaakt naar de Dode Man, een van mijn persoonlijke favorieten. Vergeet niet in een klein Limburgs dorpje te stoppen en op je gemak van een stukje vlaai te genieten!
cobbles-wielrennen-toertochten-in-juni-2019-omloop-math-salden

23 juni – Gran Fondo Veluwe (Vaassen)

Bij Cobbles partner NL Tour Rides staat in juni de Gran Fondo Veluwe op het programma, een toertocht door het grootste natuurgebied van Nederland. Over rustige weggen door de bossen, hei en heuvels kun je een on-Nederlands mooie toertocht rijden. Onderweg krijg je een aantal mooie uitdagingen voorgeschoteld. Je kunt kiezen uit drie afstanden: 85, 120 of 160 km. Je zult versteld staan van het aantal hoogtemeters, dus wees niet overmoedig!

Gran Fondo Veluwe 2019 start en finisht vanaf de oprijlaan van Kasteel Cannenburch in Vaassen, vlakbij Apeldoorn. Een oogstrelende locatie en een ideaal start- en eindpunt voor een heerlijke fietsdag door de Veluwse natuur.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-juni-2019-gran-fondo-veluwe

29 juni t/m 1 juli – Eroica Limburg (Valkenburg)

Vorig jaar heb ik aan deze prachtige tocht meegedaan, ik heb van deze tocht genoten en hem vervloekt. Wederom een tocht voor de liefhebbers van stalen racefietsen. Dus heb je aan de Retro Ronde meegedaan? Zet je fiets niet gelijk op zolder en reis dit weekend af naar het diepe zuiden van Nederland. De Eroica Limburg staat in het teken van pittige klimmetjes en gravel, veel gravel. En dan niet de gewone zandpaadjes maar pittige klimmetjes met grind, stenen en los zand. Ik heb vorig jaar zelfs nog eens stukje mountainbikeroute meegepakt met mijn stalen Rossin. Bereid je voor om flink aan te moeten poten.
cobbles-wielrennen-toertochten-in-juni-2019-eroica-limburg

Je kunt kiezen uit routes van, 35, 65, 125 en 200 kilometer. Deze routes laten je de mooiste plekjes zien van Limburg. Veerpontjes, forten, kastelen en boomgaarden, het draagt allemaal bij aan de sfeer. Ik zelf heb vorig jaar erg genoten van deze tocht. Je keert als het ware terug naar het echte fietsen, en je waant je een coureur uit de jaren 70 als je vanuit de mergelgrotten met je stalen ros de Cauberg omhoog stoempt. Dus wil je eens wat anders proberen? Doe mee en wie weet zie ik je daar!

Wat is jouw fietsdoel voor de komende zomer?

Rijd jij één van de hierboven beschreven toertochten in juni? Gaat de fiets mee op vakantie? Of ben je een bikepacking-avontuur aan het voorbereiden? Deel je plannen in de Cobbles Cycling Strava Club!

Gerelateerd artikel

cobbles trainingsschema wielrennen wielerfit gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×