Skip to main content

Zomer: tijd voor vakantie en tijd om te fietsen! Imke koos vorig jaar voor de mountainbike en de omgeving van Lago di Garda (oftewel: het Gardameer) in Italië. Dit is haar zo goed bevallen dat ze zich nu al heeft voorgenomen om nog een keer terug te komen. Hieronder verklapt ze alvast een paar fijne fietsroutes en leuke adresjes in de omgeving van Riva del Garda, de hotspot in dit fietsparadijs.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wat was ik blij toen we vanuit de auto na een lange, vermoeiende reis de schitterende omgeving zagen. Met het zakken van de zon bracht het navigatiesysteem ons bij een sfeervol klein poortwachtershuisje met daarachter een indrukwekkend landhuis. Dit was ons verblijf voor de komende week (tip: te boeken via Novasol).
cobbles mountainbiken riva-del-garda accommodatie

De volgende dag rolden we op onze mountainbikes naar beneden, om te ontdekken dat er veel meer fietsers waren, en er hele gezinnen al fietsend met de kids de omgeving verkenden. Uiteraard gingen ook wij meteen op zoek naar de mooiste fietsroutes: op naar de lokale VVV, het Azienda promozione turistica del Garda. Daar vind je gratis kaarten met lokale fietsroutes voor jong en oud, en voor zowel de getrainde als de meer recreatieve fietser. Drie toproutes:

Strada del Ponale (met stip op 1)

Een van de mooiste historische wegen in Europa met schitterende uitzichten over het diepblauwe Gardameer. Met een lengte van 10 km verbindt het Riva del Garda met de Valle di Ledro (met het gelijknamige Ledromeer). Sinds 1990 is de weg volledig gesloten voor verkeer, dus kun je nu in alle rust op de fiets (een MTB is zeer aan te raden) of te voet genieten van de gravelroads en de adembenemende uitzichten. Na je klim kun je heerlijk een drankje doen bij Ponale Alto Belvedere, een cafeetje waar vele fietsers even bijkomen!
cobbles mountainbiken riva-del-garda lago

Pista Ciclabile Riva – Arco – Dro

Als je een leuke route zoekt met wat meer asfalt, is de Pista Ciclabile van Riva del Garda naar het dorpje Arco een aanrader. Arco is bekend onder klimmers vanwege zijn indrukwekkende rotspartijen, en heeft veel leuke winkeltjes en restaurantjes voor een goede tussenstop. De fietsroute langs de rivier Fiume Sarca is heerlijk. Een verfrissende duik tussendoor behoort zeker tot de mogelijkheden! Ook voorbij Arco kun je nog verder fietsen richting het dorpje Dro.

Monte Baldo

Wil je vooral afdalen en niet te veel klimmen, dan kun je bij Malcesine de kabelbaan naar Monte Baldo nemen, of een van de shuttlebussen die vertrekken vanuit Riva, Malcesine of Torbole. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch! Houd er wel rekening mee dat het bovenop de berg behoorlijk koud kan zijn. Ook kan de wind daar flink tekeer gaan, ook al lijkt het in het dal een heerlijk rustige zomerse dag. Neem dus een goed windjack en eventueel een Buff mee.
cobbles mountainbiken riva-del-garda monte-baldo

Ook voor de shoppende fietser (of de fietsende shopper) is er in en om Riva del Garda genoeg te beleven. Twee adresjes die je niet over mag slaan:

Happy Bike

Onze favoriete fietswinkel, met vriendelijk personeel en een goede mechanieker. Zij hebben ons fantastisch geholpen toen de remmen van een van onze bikes aanliepen. Dit bleek te komen door het drukverschil op hoogte. Bovendien hebben ze een mooie selectie kleding (onder andere een ruime collectie Endura voor zowel dames als heren). Je kunt er ook fietsen huren en er zijn gegidste tochten te boeken.

Garda Bike

Een mooie grote fietswinkel met excursies en de eerder genoemde shuttledienst naar Monte Baldo. Hier kun je terecht voor bekende merken als Cannondale, EVOC, FOX, POC, Vaude, Craft, Gore Bike Wear, SRAM, en nog veel meer. Ook in het nabij gelegen Torbole vind je meerdere fietsenwinkels.
cobbles mountainbiken riva-del-garda shoppen

Het moge duidelijk zijn: wij hebben een toptijd gehad in Riva del Garda! Wil jij ook een bezoek brengen aan dit geweldige fietsgebied, dan vind je op de website van het Azienda per il Turismo veel nuttige informatie.

Nog een laatste tip als je de maximale fietsgekte in Riva wil ervaren: Van 3 t/m 5 mei 2019 vindt het volgende FSA Bike Festival Garda Trentino plaats. Dit fietsevenement trekt jaarlijks 3000 deelnemers en meer dan 25.000 bezoekers!

Waar ga jij deze vakantie fietsen?

Laat het weten in de Cobbles Cycling Strava club (lid worden is gratis!) of op onze Facebook pagina.

Gerelateerd artikel

cobbles mountainbiken riva-del-garda gerelateerd

Al van jongs af aan houdt Imke van fietsen en klussen! Het resultaat van deze mix is WOOD you reCYCLE. Op de fiets geniet zij vooral van de omgeving, rust en een tussenstop met appelgebak of een bitterbal. Een levensgenieter op de fiets, soms sportief, maar ook zeker ontspannen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×