Skip to main content

Mountainbiken brengt je op ontzettend mooie plekken. Jason bezocht flowy trails in Italië en bikeparks in Slovenië. Hij geeft je een sneak peek in zijn top drie mooiste mountainbike plekjes.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Het prille begin

Het mountainbiken begon voor mij allemaal in Zuid-Limburg. Als kleine jongen trok ik er met mijn vader iedere zomeravond op uit om te mooiste paden in het Zuid-Limburgse heuvelland te ontdekken. Na een tijdje te hebben gefietst in Limburg, kenden we inmiddels alle paden wel.

Een nieuwe uitdaging

We waren toe aan een nieuwe uitdaging en besloten eens naar de Ardennen te gaan. Dat beviel goed! Al snel gingen we ieder weekend naar de Ardennen om daar te mountainbiken. We maakten er een sport van om iedere keer weer naar een andere bikespot in de Ardennen te gaan om steeds nieuwe paden te verkennen. We lieten ons hiervoor telkens inspireren door artikelen in mountainbikemagazines.

Op naar de bergen

Tijdens onze zoektocht naar nieuwe bikespots om te biken in de Ardennen, kwamen we ook telkens artikelen tegen over bikespots in de bergen. Het duurde niet lang voor we besloten dat we in de eerstvolgende zomervakantie gingen mountainbiken in de bergen. Bestemming: de Alpen.

Inmiddels is dit al heel wat jaartjes geleden. Sinds die tijd zijn we ieder jaar in de zomervakantie naar de bergen getrokken om daar te mountainbiken. Dit heeft mij op zeer veel mooie plekken in Europa gebracht. Voor jullie heb ik een top 3 van de bikespots die mij het meeste zijn bijgebleven.

Cobbles fietsvakantie bikepacking InterlakenVal di Sole

1. Dimaro, Italië

Dimaro ligt in Val di Sole, de vallei van de zon. Deze vallei doet zijn naam zeker eer aan, want het is er in de zomer bijna altijd goed weer. Misschien ken je Val di Sole wel van de wereldbeker mountainbiken, die er jaarlijks wordt verreden. Zelf was ik er zo’n zes jaar geleden. Val di Sole was voor mij een hele mooie ervaring.

De klimmen zijn lang, heel lang! Met de mountainbike kun je redelijk eenvoudig hoogtes van meer dan 2500 meter bereiken. Fietsend, zonder te hoeven lopen. Dat maakt Val di Sole bijzonder. Ik ken weinig plekken waar je zo eenvoudig op die hoogtes kun komen.

De lange klimmen worden beloond met geweldige afdalingen. Het afdalen kan je doen op je eigen niveau. Ben je geen held, dan daal je af over grindpaden. Wil je je technische skills bijschaven, daal dan af over technische paden die toegankelijk zijn voor de mountainbikers. Die zijn echt de moeite waard!

In Val di Sole vind je voor iedere mountainbiker wat. Zeker een plek om te onthouden als je je volgende vakantie gaat boeken.

2. Kransjka Gora, Slovenië

Kransjka Gora is bij sommige van jullie misschien wel bekend door het bikepark dat is. Toen ik er een paar jaar geleden was, liet ik het bikepark juist links liggen ging ik zelf op avontuur. Op zoek naar mooie paden. Met een GPS op fiets en een kaart in mijn Camelbak ben ik de omgeving gaan verkennen.

De paden die ik daar vond maakten me helemaal blij! Snelle afdalingen over brede paden kunnen worden afgewisseld met smalle technische afdalingen over voornamelijk wortels en stenen. Tijdens pauzes kunnen je bij restaurants lunchen voor een fractie van wat een lunch in Nederland zou kosten.

Heb je geen zin om naar Val di Sole te gaan? Dan zou Kransjka Gora ook een goede optie zijn voor een mountainbikevakantie deze zomer.

Cobbles fietsvakantie bikepacking Val di SoleInterlaken

3. Interlaken, Zwitserland

Interlaken is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt om te gaan biken. Toch is deze plaats een verassend goede bikespot, met name voor marathontochten. Lange klimmen en vergezichten zijn er in overvloed. Voor deze beloningen zal je echter eerst werk moeten verzetten. Je gaat lange routes fietsen. Maar ze zijn zeer zeker de moeite waard!

Het nadeel van Zwiterserland ten opzichte van bijvoorbeeld Slovenië is natuurlijk dat het een redelijk duur land is.

Ga eropuit!

Ik hoop dat ik jullie op ideeën heb kunnen brengen om nieuwe bikespots te gaan ontdekken. Wil je een beter indruk krijgen hoe de bikespots, die ik heb aangeraden eruit zien, kijk dan eens op youtube naar wat filmpjes.

Laat je horen

Wat zijn jouw favoriete bikespots? Heb jij een mooie reis, ervaring of herinnering? Ver van huis of juist dichtbij? Laat het weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Weet je nog niet honderd procent zeker of je dit jaar wel op fietsvakantie moet gaan? Laat Bas je dan overtuigen met 5 redenen waarom je dit jaar op fietsvakantie moet gaan!

Cobbles fietsvakantie bikepacking nordkapp

Jason is een avonturier. Wielrennen, mountainbiken, crossen, hij vindt het allemaal mooi. Het liefst fietst Jason iedere dag zo lang mogelijk. Naast het toeren dat Jason leuk vindt, is hij ook actief als wedstrijdwielrenner bij de amateurs.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×