Skip to main content

Je kunt tijdens de Tour de France natuurlijk traditiegetrouw afstemmen op De Avondetappe of Tour du Jour om aan je dagelijkse portie wielerpraat te komen. Maar ook in de nieuwe media zijn er genoeg mogelijkheden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit het peloton, bijvoorbeeld via een podcast. Merlijn stelde een lijstje samen met zijn eigen favoriete wielerpodcasts.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Live slow ride fast

De podcast van de enige echte Laurens ten Dam! Hij heeft veel leuke specials, en elke bij grote ronde waar hij aan mee doet maakt hij elke rustdag een nieuwe aflevering. Hij heeft natuurlijk veel inside info en anekdotes rechtstreeks uit het peloton. Wist je bijvoorbeeld dat Peter Sagan de dag voor de Tourstart nog gewoon een biertje dronk op het vliegveld? Beluister deze podcast.
cobbles lifestyle podcast live-slow-ride-fast

 The cycling podcast

Dit is misschien wel de grootste fietspodcast, met roots in Engeland en dus ook Engelstalig. Ze hebben tijdens de grote rondes dagelijks een nieuwe aflevering, maar zijn vanzelfsprekend wel wat meer gericht op de Engelse renners. Ze brengen een knap staaltje journalistiek en hebben erg veel inside info uit de koers. Een leuk item is de uitreiking van het ‘pedaleur du charme’ T-shirt aan de meest gesoigneerde wielrenner. Beluister deze podcast.

In het wiel

Deze podcast wordt gepresenteerd door Thijs Zonneveld, de bekende wielerjournalist, en Thomas Dekker, Neerlands bekendste dopeur. Door Zonneveld beschikken ze over een meer journalistieke inslag, inclusief sappige geruchten uit de wandelgangen van de pers. Maar beide heren staan ook garant voor pittige discussies op het scherpst van de snede. Kritisch en eigenzinnig!

De rode lantaarn

Een Nederlandse wielerpodcast van Tim de Gier en Willem Dudok. Vol met gezelligheid, flauwe grappen en leuke voor- en nabeschouwingen is dit een leuke en luchtige podcast. Tijdens de Tour kiezen ze een aantal etappes waar ze een podcast omheen maken, inclusief bijpassend biertje. Proost! Beluister deze podcast.
cobbles lifestyle podcast rode-lantaarn

The move

Natuurlijk heeft Lance Armstrong ook een podcast, en die is nog goed ook! Ook bij hem kun je tijdens de grote rondes dagelijks terecht voor een verse aflevering, uiteraard in het Engels. Hij heeft natuurlijk veel koersinzicht en verstand van professioneel fietsen, en daardoor komt hij met interessante discussies en beschouwingen. En hij zegt niet alleen sorry tegen Oprah, maar ook tegen Dylan Groenewegen.

Bonus: How the race was won

Feitelijk geen podcast, maar deze website is wat mij betreft wel een van de leukste wielergerelateerde dingen op het internet. De site brengt videosamenvattingen die de koers op een leuke en originele manier laten zien. Er zit meer diepgang in dan de standaard samenvattingen van NOS of Sporza, en er worden veel leuke details uitgelicht. Hier zie je wat er allemaal vooraf gaat aan het moment dat de winnaar met de handjes in de lucht over de streep komt.

Waar haal jij het laatste fietsnieuws vandaan?

Deel je tips in de Cobbles Cycling Strava club of onze Facebook pagina!

Gerelateerd artikel

Het begon bij een fixie, maar al snel kwam er ook een racefiets en een crosser bij. Merlijn is van alle markten thuis en rijdt graag wedstrijden, als het kan elk weekend. ’s Zomers criteriums en in de winter veldritten. Merlijn werkt als zelfstandig fotograaf onder de naam Merlijn S. Photography!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×