Skip to main content

Een alternatief op een fietscomputer is het monteren van je telefoon op je stuur. Hier zijn diverse mogelijkheden voor, waaronder de Quad Lock Case. In deze review testten we de Quad Lock Case voor Samsung Galaxy S7, inclusief de stem mount, out front mount, car mount en Poncho. Al met al een gesoigneerde optie om je telefoon op je stuur te zetten.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Most secure mount

Daaruit blijkt meteen dat er ontzettend veel opties zijn wat betreft de mounts. Met één hoes kun je je telefoon monteren op je racefiets of mountainbike, in de auto en zelfs op de motor of tijdens het hardlopen. Volgens Quad Lock zelf is het de ‘most secure mount’ ter wereld. Ik ben niet expres een paar keer gevallen om het te testen, maar hij zit inderdaad goed vast.

Check voor een snelle intro deze video van Quad Lock:

Case

De hoes zelf bestaat uit één stuk en is stevig gemaakt. Het is door het bevestigingssysteem wel iets dikker dan wat je misschien gewend bent in je broekzak. Voor ongeveer ieder populair model smarthphone is een Quad Lock Case te koop. En mocht je nou net pech hebben, dan is er altijd nog een universal fit die je achterop je eigen hoes (of telefoon, voor echte durfallen) kan plakken (of beter: lijmen).

In de auto

Je monteert de Quad Lock gemakkelijk op de car mount, op weg naar je favoriete trails of fietsgebied. Nu je geen TomTom gebruikt maar je telefoon met Google Maps (of vergelijkbaar) kun je er ook voor kiezen je telefoon verticaal te plaatsen, wat ik persoonlijk erg fijn vindt. Let er wel op dat Google Maps, net als Strava, ontzettend veel batterij kost door het gebruik van GPS en een hoge schermhelderheid. Een oplader in de auto is dus geen overbodige luxe.

cobbles quad lock tekstFoto: Quad Lock

Op de fiets

Op mijn racefiets gebruikte ik de out front mount, om de look van eenzelfde mount voor een Garmin of Wahoo na te bootsen. Het ziet er erg gesoigneerd uit als, maar hij steekt niet hetzelfde voor je stuur uit als een echte fietscomputer. Hij zit toch nog steeds boven je stuur. Misschien maar goed ook, want je telefoon is over het algemeen groter dan een fietscomputer en anders zou ie wel erg ver uitsteken. Het monteren van de out front mount zelf gaat heel gemakkelijk, het monteren van je telefoon op die mount vergt wat aandacht en gaat naar mijn mening iets minder makkelijk dan bij de gewone stem mount. Bij de out front mount is er nog maar weinig ruimte voor een fietsbel, mocht je zo slim zijn die te gebruiken.

cobbles quad lock tekst

Op mijn mountainbike gebruikte ik de stem mount. Het verschil qua hoe je telefoon op je stuur geplaatst is, is in vergelijking met de out front mount eigenlijk maar minimaal. Schuif de stem mount iets naar voren en je hebt hetzelfde resultaat. Net als de out front mount monteer je de stem mount ontzettend makkelijk op je stuur. Je telefoon op de mount monteren is een eitje.

cobbles quad lock tekst
Foto: Quad Lock
Het mag gezegd worden dat beide opties er zeer gesoigneerd uitzien.

Regen en modder

Wanneer je in de regen gaat rijden kun je de Poncho over je telefoon heen doen, een stevige siliconen hoes, die het geheel netjes afsluit. Omdat de Poncho zo stevig is heb ik hem niet iedere keer gemonteerd, omdat het zicht op het scherm hierdoor iets beperkt wordt. Daarnaast heb ik een waterdichte telefoon, dus het is niet altijd nodig. Wanneer je in zware regen gaat fietsen is de Poncho een goede optie, zeker voor mountainbikers – met al die modder. Ook met een valpartij is je telefoon een stuk beter beschermd met de Poncho.

cobbles quad lock tekst
Foto: Quad Lock

Prijs

Voor de Bike Kit, inclusief stem mount en case, betaal je op Mantel.com €59,95, maar de keus is bij hen beperkt tot iPhone opties. Bij Futurumshop betaal je €59,95 of €69,95, afhankelijk van je telefoon. De out front mount is los €32,95 op Mantel.com (€39,95 op Futurumshop). De Poncho kost €22,95 op Mantel.com. Mijn advies is om het gewoon bij de standaard Bike Kit te houden, als je een waterdichte telefoon hebt.

Conclusie

Al met al is de Quad Lock een zeer gesoigneerde optie om je telefoon op je fiets te monteren. Wil je geen fietscomputer kopen, maar wel iets meer betalen voor een degelijke hoes met veel opties qua mounts? Dan is Quad Lock zeker iets voor jou.

+ Zeer gesoigneerde look

+ Stevige en makkelijke montage

+ Veel opties voor mounts

Je moet goed op het batterijpercentage van je telefoon letten tijdens een lange rit

Met €60 niet de goedkoopste optie om je telefoon te monteren

Hij begon ooit op de mountainbike, maar uiteindelijk is daar ook een racefiets en een gravelbike bijgekomen. Daan maakt voor iedere rit een nieuwe route en is een rasechte toerder. Genieten staat voorop! Een biertje of een koffietje op het terras misstaat niet in Daans ideale rit.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×