Skip to main content

Breda – Van 29 mei tot en met 3 juni vindt de tweede editie van FietsFiesta plaats. FietsFiesta is een meerdaags festival om de passie voor de fiets te delen en te vieren. Een paar dagen lang zijn er in Breda, met name op het Haveneiland bij PIER15, culturele en sportieve fietsevents te beleven. “Samen met circa 25 andere passievolle ondernemers realiseren we een tof feest op en rond de fiets”, aldus Tanja Steenhorst initiatiefneemster van FietsFiesta en bestuurslid van Stichting FietsCult.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Fietsfeest voor iedereen

Een programma vol inspiratie, cultuur en passie door fietstochten, sprekers, exposities, demo’s en veel lol! “De fiets raakt vrijwel iedereen, dus het programma is bewust heel divers”, gaat Tanja Steenhorst verder. Op het programma staan o.a. een boekpresentatie van Eric Mijnster bij boekhandel van Kemenade & Hollaers, de Blind Walls Gallery fietstour, een Summergrill Gravel Ride (opkomende trend in de wielerwereld) i.s.m. A Bloc en BicyclingNL, de befaamde TWEED RIDE, een inspiratie-avond met het Bredase SJEES Magazine met presentaties van o.a. Natascha Knaven over vrouwenwielrennen, stepdemo’s en -lessen van Max Snijders (nr 3 stepkampioen van Nederland!), een fietsfun-parcours door de Belcrum vanuit SportBSO Open-up! en een foto-expositie genaamd Velocipedia van een Italiaanse kunstenaar i.s.m. Graphic Matters. Ook Eetcafe MOEKE en de Gangmaker dragen dit jaar bij en hebben een Fiesta-editie van de MOEKE’s Modder rit georganiseerd. En nieuwe Bredaase ondernemers als Fons bikes, Arne cycling gear, SeeBreda of WATT fietsen haken vol enthousiasme aan en bieden de bezoekers van FietsFiesta eveneens fietsplezier en inspiratie.

Cobbles fietsfiesta tekst

”Het is gaaf om het enthousiasme in Breda te voelen bij de diverse partijen. Het was de bedoeling om een programma voor een lang weekend te ontwikkelen, maar we zijn toch weer, net als vorige editie, een week onder de pannen, doordat steeds meer partijen aanhaken!”

Haveneiland kloppend hart van FietsFiesta

Op locatie het Haveneiland bij PIER15 (Veilingkade 12 Breda) komt alles samen, wordt de fietspassie gedeeld en genieten we van alle fietsprestaties onder genot van muziek, hapje en drankje. “Deze locatie is echt top en past perfect bij een festival als FietsFiesta! Een stedelijke locatie met een sportief culturele uitstraling en een heel relaxte vibe!”  Rinse Staal van Pier15 vult aan, “FietsFiesta past helemaal binnen de ambities van PIER15. Met het FietsFiesta verbreden we onze doelgroep en geven we invulling aan onze uitstraling van een urbansports locatie.”

Een meerdaags feestje voor wielrenners, BMX-ers, mountainbikers, kunstenaars, alledaagse fietsers, kinderen, cultuursnuivers… FietsFiesta brengt al deze subculturen samen en laat ons genieten van wat ons bindt: de passie voor de fiets! “ Alleen vanuit passie komen we tot resultaten en behouden we onze positie als Beste Binnenstad”, zegt Tanja vol overtuiging. De ambitie: een tof nieuw festival waarmee we laten zien dat de fiets voor iedereen een feestje is en de Bredaase regio de plek is om goed feest te vieren op en rond de fiets!

Op de website van FietsFiesta staat het gehele programma vermeld. Check www.fietsfiesta.nl of www.facebook.com/fietsfiesta.

Toen haar zussen een racefiets hadden, begon het bij Ankie ook te kriebelen. Sinds haar twaalfde racet ze ermee rond en gelijk fietste ze de Stelvio op. Tegenwoordig is het niet anders: in de Nederlandse polders trainen om in de zomer de Alpenreuzen te trotseren.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×