Skip to main content

Een ode aan het koerspetje

Heb jij een koerspetje? Ze zijn om allerlei redenen een ideaal accessoire en altijd een goede toevoeging aan je wielertenue. We geven je vier redenen waarom juist jij een koerspetje moet dragen!

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wanneer je kijkt naar foto’s van coureurs uit het verleden, vallen een aantal zaken direct op: de stalen slanke frames, toeclips, leren koersschoenen, schakelen aan de buis, worsthelmen en… de koerspetjes. Stuk voor stuk zijn deze zaken allemaal uit het peloton (en straatbeeld) verdwenen, slechts het koerspetje houdt nog sporadisch stand. Zelf ben ik een diepgewortelde fan van het koerspetje! Waarom dan? Lees als een speer verder!

1. Het koerspetje geeft je warmte

Het koerspetje zie je binnen het peloton vaker terugkomen bij slecht weer: kou, regen en hagel is het terrein waar het koerspetje het vaakst zijn gezicht laat zien. De Flandriens in het voorjaar zie je dan ook regelmatig met een een ouderwets koerspetje rondrijden. Het koerspetje biedt hen de warmte, droogte en bescherming tegen de elementen die ze zo hard nodig hebben. Fiets je graag in weer en wind? Schaf dan direct een koerspetje aan!

2. Een welkome hulp tegen de zon

Wat weinigen weten, is dat dit kleine stukje stof je ook prima kan beschermen tegen de zon. In de hitte doet het petje ook zijn werk. Het schermt je hoofd af tegen de brandende zon en zorgt ervoor dat je niet zo snel oververhit raakt of last krijgt van zonnesteek. Tip: draag bij felle zon je koerspetje andersom voor een optimale bescherming van je nek.

Cobbles ode aan koerspetje tekst

 3. Karakter

Je ziet ze steeds vaker, wielrenners met exact dezelfde zwarte fietsen, generieke Rapha pakken, zwarte giro schoenen etc. Nou heb ik hier natuurlijk niets tegen, maar ik ben wel fan van een eigen draai. En hoe kun je dit nou beter vormgeven dan met een uniek koerspetje. Met wat Googlewerk vind je ze in alle soorten en kleuren. Gekke teksten, spaarvarkens of bierpullen… werkelijk alles is mogelijk! Dus geef wat kleur aan je outfit en ga voor dat te gekke koerspetje! Ben je gelijk goed herkenbaar voor je vrienden bij die toertocht!

4. Waterige ogen

Waterige ogen en koerspetjes, gaat dat samen? Ikzelf heb als het hard waait en ik zonder zonnebril door de polder sjees wel eens last van waterige ogen. Door de wind beginnen m’n ogen spontaan te tranen. Mijn koerspetje beschermt me hier tegen, het klepje is precies lang genoeg om de koude wind van mijn ogen weg te houden.

Ben jij ook zo fan van koerspetjes? Laat ons weten waarom jij een koerspetje draagt; via je favoriete social mediakanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Word lid van onze Strava club

Wil je op de hoogte blijven van Cobbles, je vrienden in de gaten houden of misschien de rest de loef afsteken? Word dan lid van onze Strava club, het is helemaal gratis!

Cobbles koerspetje achterzakje gerelateerd

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×