Skip to main content

We weten allemaal dat woon werkverkeer op de racefiets leuk en gezond is. Je kunt je hobby combineren met iets wat normaal juist heel saai is. Soms voelt het echter als een verplichting. Hoe maak je het leuker? Lees als een speer verder!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Maak een training van je woon werkverkeer!

Om wat meer uit je woon werk verkeer te halen kun je er ook een serieus stukje training inbouwen. Veel stoplichten op je route? Ideaal voor het inklikken te oefenen of de start! Klik z.s.m. in en vertrek als een speer! Lange stukken? Probeer eens wat intervallen in te bouwen! Ideaal om je conditie te verbeteren! Probeer ook eens een klein omweggetje te pakken en net dat extra viaductje of die extra heuvel mee te pakken.

2. Rij eens achter een scooter/brommer

Tijdens mijn woon werk kilometers doe ik dit regelmatig, aanhaken bij een scootertje. Ideaal om te leren om in het wiel te leren rijden en fijn uit de wind snel je kilometers af te werken. Ben je bang dat ze het niet kunnen waarderen? Vraag het gewoon even na. Tip: zorg dat je er niet al te dicht opzit, mocht er iets gebeuren dan kun je nog altijd uitwijken.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

cobbles woon werkverkeer leuker maken scooterDeze meneer houdt je wel uit de wind!

3. Ga en ontdek! Rij eens een ander rondje naar huis

Zorg ervoor dat je meerdere routes naar huis hebben, dan verveel je je niet als je voor de 85 keer keer langs het zelfde huis rijdt dit jaar. Probeer eens wat anders uit, rij een blokje om en zoek een andere route uit. Ideaal voor de conditie, je gemoedstoestand en je richtingsgevoel.

4. Laat je vriend(in) je een stukje tegemoet fietsen

Wat is mooier om samen met je vriend of vriendin naar huis te fietsen. Je zou bijvoorbeeld op de helft van de route kunnen afspreken bij een bij beide bekend punt. Daaraan gekomen kunnen jullie samen het ritje naar huis maken de dag doornemen en tot rust komen. En zeg eerlijk: wat is er fijner om samen op een relaxte manier op de fiets de dag door te nemen.

5. Vrijdagmiddagborrel

Rij eens langs een leuk fietscafé en ga even zitten voor een goeie Tripel. Een vervroegde vrijdagmiddag borrel om eens goed te onthaasten van een flinke werkweek. Ideaal om de week eens te overdenken onder het genot van een lekker speciaal biertje. Kun je gelijk eens nadenken waar je in het weekend gaat fietsen!

Wat doe jij om je woon werkverkeer ritten leuker te maken?

Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

Als je aan woon werkverkeer op de racefiets doet, dan herken je je vast in één van deze situaties!

cobbles gerelateerd woon werkverkeer herkenbare situaties

Mogelijk de grootste fietsmateriaal-freak in Nederland. Jef doet niets liever dan sleutelen aan retro racefietsen. Vooral de extentrieke exemplaren. Zijn liefde voor retrofietsen wordt mogelijk alleen overtroffen door zijn enthousiasme voor Parijs-Roubaix en zijn lijfmerk Colnago.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×