Skip to main content

Sommige mensen hebben het geluk dat ze op perfecte fietsafstand van hun werk wonen. Zo kun je makkelijk wat extra kilometers maken én vermijd je die verschrikkelijke file. Ben jij zo iemand die minstens één per keer week de racefiets gebruikt voor woon werkverkeer? Dan herken je absoluut een aantal van onderstaande zaken.

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

1. Mooi weer

Is het al boven de 10 graden? Dan kunnen de ritjes naar het werk weer beginnen hoor! Je baalt als het stiekem mooi weer is geworden, terwijl dat niet voorspeld was.

2. Mad respect

Je collega’s vinden je ultiem sportief. Vooral diegene die nog steeds met de auto komen, ook al wonen ze 200 meter verderop. Als ze zien hoeveel calorieën je hebt verbrand, beginnen ze iets te mompelen in de trant van: ‘toch maar eens op de fiets komen.’

3. Washok

Je kantoor ziet eruit als een soort washok. Je moet toch ergens die handdoek en fietskleding laten drogen.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

cobbles wielrennen woon werkverkeer washokDit is geen ongewoon gezicht wanneer je aan woon werkverkeer op de racefiets doet.

4. Outfit expert

Je bent inmiddels expert geworden in het meenemen van de allerlichtste, niet kreukbare werkoutfits. Dat lukt meestal. Soms zie je eruit alsof je onder een brug hebt geslapen.

5. Oeps

Je bent minimaal één keer iets essentieels vergeten mee te nemen naar je werk: denk aan een onderbroek, schoenen, of erger nog: een broek. Dan moet wederhelft (of een goede vriend(in)) maar weer met de auto naar je werk racen om een broek af te geven.

6. Strava segmenten

Je weet inmiddels blind waar de segmenten beginnen op ieder punt van de route. Je hebt als doel om op alle segmenten van je woon-werkverkeerrit een KOM/QOM te rijden. Wat maar niet wil lukken…

(tekst gaat verder onder afbeelding)

cobbles wielrennen woon werkverkeer stravaGa voor de KOM/QOM!

7. Genieten

Je luistert op je werk glimlachend naar de file-informatie op de radio. Geniet van de file suckers!

Wat herken jij in je woon werkverkeer ritten?

Heb jij nog punten die je mist? Of herken je iemand in bovenstaande punten? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: Facebook, Instagram of Strava.

Gerelateerd artikel

Twijfel jij nog over het pakken van de racefiets naar je werk? Lees dan Michelles resultaten na een maand woon werkverkeer:

cobbles gerelateerd woon werkverkeer maand resultaten

Michelle is niet de snelste of de beste wielrenner van het Cobbles-team, maar ze bewijst dat je er desondanks veel plezier uit kan halen. Mooie natuurgebieden ontdekken, de wind langs je blote benen voelen en je wielen over het asfalt horen zoeven: daar wordt ze blij van!

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×