Skip to main content

Een strakke fiets, een snelle helm en een kekke zonnebril. Een wielrenner is niet moeilijk te herkennen tijdens sportbeoefening. Maar hoe zit dat in het dagelijks leven? Herken de wielrenner!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • EARLY BIRDS: Cobbles summer jersey twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Hoe herken je een wielrenner in het dagelijks leven

Het aanzicht van een wielrenner is onmiskenbaar. Een snelle fiets, strak pakje aan en, bij een wielrenner met verstand, helm op. Maar hoe zit dat met de wielrenners in het dagelijks leven? Als de fiets en helm zijn ingeruild voor de auto, een rugzak en een pet (of natuurlijk hele andere niet-wielrengerelateerde spullen). Herken de Wielrenner!

Gedrag op de gewone fiets

Een wielrenner is en blijft een fietsenfanaat. Of diegene nou op de wielren- of de gewone doordeweekse stadsfiets zit. Rijd je met een groepje gewone fietsers netjes twee-aan-twee over het fietspad tot dat er één opeens als een gek wegspringt? Wielrenner! Ook zonder racefiets blijft de strijd om de plaatsnaambordjes bestaan.

Of wat dacht je van die keer dat je stil stond bij het stoplicht en iemand naast je stilstaat, maar geen voeten aan de grond heeft? Wielrenner! Surplace voor het stoplicht is ook goed te oefenen op de stadsfiets.

Nog eentje dan: Wat te denken van die maat die steeds op zijn stadsfiets in het wiel van een ander gaat hangen, vooral wanneer er veel (tegen)wind staat? Herken de wielrenner!

herken de wielrenner beginner lijstje herken de wielrenner liggende foto

Uiterlijk

Het ligt natuurlijk voor de hand om iemands uiterlijk te bespeuren naar tekenen van een wielrenner. Denk natuurlijk aan de tan-lines. Halverwege de benen, halverwege de armen, maar ook op het hoofd (helmbandjes) of handen (gehaakte handschoentjes). Maar in de zomer zie je ook de nodige kale benen onder de korte broeken uitkomen. Bij een dame zou ik niet meteen roepen dat ze wielrenner is, maar bij mannen met kale benen is de kans al aanzienlijk groter. Of wat dacht je de lichaamsbouw. Bespeur je gespierde benen, maar smalle schouders en dunne armpjes… Vergrote kans dat het een wielrenner is. Daarnaast heb je nog de alom bekende kettingtattoo op de rechterkuit die niet goed afgewassen is. Let daarna op de kleine details in spullen: zo heb ik een stukje fietsketting aan mijn sleutelbos of een halsketting met daaraan een hangertje in de vorm van een fietsje.

herken de wielrenner beginner lijstje herken de wielrenner liggende foto2

Fiets- en gebiedskennis

Wielrenners hebben vaak overmatige fietskennis. Ten eerste van fietsen; ze vervangen moeiteloos een band en ook bij de stadsfiets zullen zij eerder geneigd zijn een lekke band zelf te repareren. Maar ook hoor je ze met vertrouwen fietstermen uitspreken en volgen ze de wielrenwedstrijden net wat beter dan de gemiddelde sportkijker. Daardoor kennen ze niet alleen de chateau’s in Frankrijk, maar ook in de eigen buurt weten ze feilloos vele leuke paadjes en bezienswaardigheden aan te wijzen.

herken de wielrenner beginner lijstje herken de wielrenner liggende foto3

De bewonderaar

Zit je op kantoor aan de straatkant? Kijk dan eens om je heen als er een wielrenner voorbijkomt in plaats van zelf die wielrenner met je ogen te volgen. Zie je een aantal collega’s met hun hoofd ook van links naar rechts draaien om die wielrenner te bewonderen? Dan is het vast zelf ook een wielrenner. Ook kun je een wielrenner in het verkeer herkennen aan autogedrag. Een bestuurder die een wielrenner op meer dan 1,5 meter afstand passeert is vaak zelf ook een fietser en weet dat ruimte geven als prettig ervaren wordt. Het wordt helemaal overduidelijk als dan ook nog eens het raampje naar beneden gaat, er getoeterd wordt en uit de auto klinkt: “Allez hop!”

Welke wielrenners herken jij nog?

Waar herken jij een ‘type’ wielrenner aan? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava. Of neem contact met ons op.

Gerelateerd artikel

herken de wielrenner beginner lijstje herken de wielrenner gerelateerd artikel

Ooit begonnen met wielrennen door een weddenschap om de Elfstedentocht te rijden. Inmiddels balanceert Marjolijn tussen lekker toeren en koersen knallen. De ene dag rijdt ze een toertocht met hoog terrasgehalte, de andere dag leeft ze naar een grensverleggende uitdaging toe.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×