Skip to main content

Komend weekendeinde staat ‘La Grande Boucle’ weer voor de deur. Het grootste wielerevenement van het jaar gaat zaterdag 1 juli van start. Dit massale evenement gaat ieder jaar gepaard met een Tourpoule.

Artikel gaat verder onder banners 

Gravel, snert, trappist & vuurkorven:

  • Zondag 3 november 2024
  • 65 of 90km prachtig gravel
  • De Kempen en het Vlaamse grensgebied
  • Early birds: Cobbles '24 windbody twv €49 cadeau
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Inmiddels is het een van de tradities rondom de Tour de France, het invullen van de (vele) Tourpoule(s). Voor deze poule heb ik een aantal ‘buitenkansjes’ op een rijtje gezet. 5 Renners die je eigenlijk te allen tijde in jouw Tourpoule zou moeten opnemen.

1. Kristijan Durasek

Het wielrennen is een duursport en met name de meerdaagse wedstrijden zijn een aanslag op je lichaam. De wielrenners verliezen zoveel energie en calorieën dat er niet tegenaan te eten en drinken is. Het pasta-ontbijt en de heerlijke calorierijke gelletjes zijn niet genoeg om het aan te vullen. Hoe handig is het dan dat je energie in je naam hebt zitten? Kristijan is een renner die een gouden toekomst tegemoet gaat en die goede uitslagen gaat rijden… Alsof hij op batterijen loopt!

5 tips voor jouw tourpoule wielrennen tour de france tourpoule liggende

2. Nacer Bouhanni

Nacer Bouhanni is een sprinter die werkzaam is in dienst van Cofidis. De Tour de France is een meerdaagse wedstrijd waar hardheid verlangd wordt van de renners. Hoe creëer je deze hardheid? Vele collega’s van Nacer doen dat door extreem veel kilometers te maken op de fiets en af te zien. Nacer doet dit natuurlijk ook, maar Nacer doet meer naast de fiets. Bouhanni was namelijk in zijn jongere jaren amateurbokser en gebruikt deze training nog steeds. Nacer heeft zelfs ambities binnen de ring en zal een poging wagen na zijn fiets carrière. De ideale versterking voor jouw Tourpoule, een echte ‘vechter’. Niet alleen buiten het fietsen gebruikt hij zijn boks skills, gezien dit fragment:

3. Kanstantsin Sivtsov of Kanstantsin Siutsou

Een naam zegt soms meer over een persoon dan de persoon zelf. Of dat bij deze wielrenner het geval is weet ik niet, maar een wielrenner die twee totaal verschillende namen heeft moet je gewoon opnemen in je Tourpoule. Inmiddels rijdt deze man al 13 jaar rond in het professionele wielerpeloton maar tot op de dag van vandaag is er verwarring over zijn naam. Hoe je hem moet noemen weet ik zelf ook niet, maar een dubbele naam betekent ook twee keer kans op punten! Een ideale manier om meer renners, dan het toegestane aantal renners aan je Tourpoule toe te voegen.

5 tips voor jouw tourpoule wielrennen tour de france tourpoule liggende foto2

4. Tsgabu Grmay

Dat het wielrennen steeds mondialer wordt bewijst Tsgabu maar weer. Deze renner is de eerste profwielrenner uit Ethiopië. Het verleden biedt geen garanties voor de toekomst. Deze uitspraak is op het lijf geschreven van Tsgabu. Grmay heeft namelijk nog weinig laten zien maar het tij kan natuurlijk nog snel keren. Een overwinning ligt op de loer en dat maakt deze renner een echt buitenkansje.

5 tips voor jouw tourpoule wielrennen tour de france tourpoule liggende foto3

5. Alexis Vuillermoz

Alexis Vuillermoz is een renner van AG2R. Deze informatie kan je direct weer vergeten want dat heeft niets te maken met mijn keuze voor hem. Waarschijnlijk heb je wel eens van een ‘Mama Appelsap’ (mondegreen) gehoord. Voor de mensen die het niet kennen; Een Mama Appelsap is een benaming voor woorden die je niet goed verstaat in een liedje en die jouw hersenen zelf invullen. Een renner waar muziek in zit moet je wel opnemen in jouw Tourpoule. Iedere keer als ik de naam Vuillermoz zie heb ik last van het verschijnsel ‘Mama Appelsap’. Wel te verstaan met dit nummer (vanaf 0:52 ):

Welke tips heb jij voor een Tourpoule?

Welke tips heb jij voor een Tourpoule? Laat het ons weten via je favoriete social media kanaal: FacebookInstagram of Strava.

Gerelateerd artikel

5 tips voor jouw tourpoule wielrennen tour de france tourpoule gerelateerd.jpg

Pascal zal geen zeven keer de tour of vierentwintig sprintetappes in de Giro winnen. Hij is de onmisbare en hardwerkende knecht waar te weinig aandacht voor is. Zijn taak is om een lichtje te schijnen over deze ondergewaardeerde toppers.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×