Skip to main content

Hakt de winter ook in jouw trainingsuren? Is het al donker als je thuis komt? Regent het? Pak het vliegtuig en ga op wintertraining in een zonnig fietsoord: Viva España!

Artikel gaat verder onder banners 

Onze nieuwe weg toertocht!

  • Zondag 9 juni 2024
  • 90/120/150km uitgepijlde route
  • De mooiste weggetjes en paden door Brabant
  • Optioneel: Cobbles summer jersey twv €59 voor €29
Meer info & inschrijven

Word lid van de Riders Club

Rijd voordelig TOP verzorgde toertochten

Pakketten bekijken

Strava

Kom bij onze club & voeg je bij de discussie

Naar de Strava Club

Onze eigen winter gravel toertocht!

  • Zondag 3 maart 2024
  • 60/85km gravel in Brabant/Vlaanderen
  • Vuurkorven, trappistenbier & snert bij de finish
  • EARLY BIRDS: winterjack twv €69 cadeau
Meer info & inschrijven

Wintertraining is lastig

Na het werk nog even boodschappen doen, snel wat eten maken en op de fiets, door de regen, naar de sportschool. In het weekend niet uitslapen, want er staat een duurrit op het programma en daarna nog familieverplichtingen. De rest van de dagen is er nauwelijks tijd, valt de regen met bakken uit de koude hemel of ben je nog gesloopt van het (b)off-season feestje de voorgaande avond. Daglicht is schaars, activiteiten naast de fiets zijn er in overvloed.

‘Het druk hebben’ is iets wat mensen zichzelf aanpraten. Toch is dit, in combinatie met extreem korte dagen, een hindernis in het winterse leven van een coureur. Gelukkig bieden budget vliegmaatschappijen de uitkomst: Spanje. Of het nou Calpe is of Mallorca, het weer is er in de winter doorgaans veel minder slecht dan in onze polders.

Cobbles wintertraining zonnige wielertrips

Jaloers

Wanneer ik mensen vertel dat ik in januari 10 dagen in Zuid-Spanje verblijf, zie je de warme zomeravonden, palmbomen en stranddagen in hun ogen. Dit is echter een illusie, want zó warm is ‘t dan nog niet. Het is ‘slechts’ tussen de 8 en 15 graden en de kans op neerslag is nog steeds aanwezig. Deze is echter wel kleiner dan de regen- of zelfs sneeuwkans hier.

Prof

Het echte voordeel is mijn inziens vooral dat je alle tijd heb om uitgebreid te trainen, goed te eten en vooral ook goed te herstellen. Na rustig, uitgebreid te hebben ontbeten kan er mooi een uurtje of vier getraind worden. Na een uitgebreide lunch kunnen de benen omhoog, kan er een rondje worden gewandeld of pak je een goed boek tevoorschijn.

Je kan dus leven als een professional. Zonder al te veel bijzaken kun je je volledig op de sport concentreren. Daarnaast is er nu eindelijk wél weer eens tijd voor een bakje koffie en/of lichte lunch rondom je ritten.

Prijs

Dit is voor een coureur natuurlijk de ideale omstandigheid. Nu zal je wel denken: “wat kost zo’n wintertraining dan?” Nou, dat is nog een groot voordeel! In de zomer zijn onze trainingsoorden geen trainingsoorden, maar toeristische trekpleisters. In de winter zijn deze echter grotendeels uitgestorven. Met bijbehorende prijs: 200 euro voor één week all-inclusive is erg normaal.

Cobbles wintertraining zonnige wielertrips

Huren of sjouwen?

De enige keuze die je voor vertrek moet maken is je eigen fiets meenemen of er één huren. Huren scheelt tijd, gesjouw en mogelijke schade aan je carbon ros. De huurfietsen op locatie zijn vaak tiptop in orde en ook nog eens betaalbaar. Anderzijds is je eigen fiets meenemen… tsja, je eigen fiets. De één hecht hier meer waarde aan dan de ander.

Ik raad elke coureur, maar ook elke liefhebber of toerder een buitenlandse wintertraining aan. Leven als een prof, veel uren kunnen maken, geen zorgen aan de kop, beter weer en bovendien ook nog eens erg betaalbaar. Viva España!

Meer Cobbles

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

⁠⁠⁠Zo hard, zo lang en zo vaak mogelijk. Dat is waarom het om draait in Nols onbetwiste liefde voor wegwielrennen. Zowel in de koers als tjidens de training probeert hij alles uit de sport te halen. Kasseien en vals plat zijn terreinen waar hij uren op kan doorbrengen.

Cobbles wordt mede mogelijk gemaakt door

×
×